reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Buuu :/ a tak się nastawilam na ten pas....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Ja chyba zwariuje z tym cukrem z ciekawości zmierzyłam sobie przed obiadem a wcześniej nie jadłam ok 4h... i wyniki 90...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze w ciąży pytałam o pas mojego ginekologa to powiedział że nie poleca a taki pas powoduje więcej szkód niż korzyści.To samo ostatnio powiedziała położna no chyba że bardzo bym chciała to dopiero po zakończeniu połogu . I chyba jednak nie będę kupować.
Ponad 2 godziny spędziliśmy w ośrodku masakra jakaś.Usg bioderek bardzo dobre kolejne za 10-11 tygodni , obejrzała go z każdej strony i stwierdziła ,że nie ma zastrzeżeń.A waga Miska dziś to 4000 ! Hehe taki maluch nie przejmuje się dodatkowymi kilogramami ale mamusie już tak ;) :D
dqprh37147u4tr1q.png

Też myślałam o tym pasie ze względu na oponkę, ale na razie się wstrzymuje. No i do tego zostały mi rozstępy na brzuchu- na razie czerwone- macie jakieś sposoby na walkę z nimi?

Dzisiaj miałam rozkoszny dzień, synek to sama słodycz, więc nie muszę pochłaniać czekolady ;)

Za ciążowym brzuszkiem też tęsknię, no i za nieliczeniem kalorii, bo zdarzało mi się grzeszyć, ale to były bardzo smaczne grzeszki;)

Parampampam 30 zł płatne 11 lat temu jak syna urodziłam cena taka sama była.
Mimi bardzo szybko po całym dniu plecy bolą a o brzuchu nie wspominam ...

dqprh37147u4tr1q.png

Usg teoretycznie jest na NFZ i bezpłatne, ale ,przynajmniej u nas, cieżko się zarejestrować. Bo musisz to zrobić chyba do 6 tygodni, a termin dają np. za trzy miesiace. I w ten sposób większosć ludzi robi płatne.
Najlepszy sposób na rozstepy to udawać, ze się ich nie widzi:D
A tak serio to są rózne specyfiki, niektórzy chwalą bio oil, ale to musisz min. dwa razy dziennie smarować i efekt chyba po trzech miesiącach.

reklama
Kattaya u nas niby na NFZ a od zawsze płatne niby symboliczne 30 zł .Co do rozstępów same po jakimś czasie zbledną ;) Ja w ciąży stosowałam intensywne serum z Będę Mamą i faktycznie systematyczne stosowanie 2 razy dziennie od 4miesiaca i prawie nic do kolekcji nie przybyło ;)
dqprh37147u4tr1q.png

Do góry