reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

U mnie z tym współżyciem tak sobie, ale to raczej kwestie psychiczne. Mam bardzo ruchliwe dziecko i od kiedy zaczęłam ruchy czuć mocno, moja psycha sobie nie radzi z intymnością. Od czasu do czasu udaje się coś podziałać, jak mała śpi, ale to kilka razy było od 20 tygodnia tylko. Nie czuję parcia, mąż na szczęście też.

A co do strojów, teraz takie super można kupić na większe babki, że szok. I uważam, że dwuczęściowe jak najbardziej nam przystoją, ważne, żeby dobrze sie czuć. Plaża jest dla każdego :)

Miałam okropna noc dzisiaj, prawie nie spałam. Masakra...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzięki za odpowiedzi. My póki co wspolzyjemy ale martwię się czy z późniejszych miesiącach nie wywoła mi to porodu ;)

Jk89 pieczone zawsze ma wyższy IG. Fileta sobie gotuj. No i napisz mi koniecznie całodzienny jadłospis wraz z godzinami bo wydaje mi się ze robisz za duże przerwy i chyba nie jesz węglowodanów? A to błąd....

Na cukier naczczo ma wpływ cały poprzedni dzień....

hchy43r8h8l5x99d.png

Dzień dobry:)
Ja też zawsze na plaży paraduje w dwuczęściowym, nikomu nic nie ukradłam to nie mam się czego wstydzić - wszystko moje;). Ja to mam duże piersi, więc zawsze muszę kombinować z dołem stroju. O sukienkach już nie wspomnę...

Ja zawsze się głupio czulam bo mam figurę typ jabłko.... ogromny brzuch. Zawsze jak ciążowy.
Kiedyś zaplanowałam iść na basen. Kupiłam strój rozmiar 50! I co.... wszystko się tak okropnie ciągnęło że strój leży nowy w szafce :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Jk89 - mam podobny problem, tzn wszystko mam dość duże, ale biust to drobno-średni. Nie wiem czy kiedyś zerkałaś tam, ale na bonprix mają fajne stroje. Ja mam z bonprixa dwa jednoczęściowe. Jeden taki niby wyszczuplający, ale on wszystko fajnie w ryzach trzyma, a drugi taki zwyklejszy, ale też wygodny i dobrze leżący :)

Mimi - rewelacyjny cukier :) mój najlepszy to był 84 :D

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, popatrzcie na allegro, bo dużo sprzedawców ma stare kolekcje albo zwroty z bonprix (wszystko nowe ale bez metek) w dużo niższych cenach niż na stronie. Można fajne rzeczy upolować. Ja mam bardzo dużo biust, więc też mam problem z wyborem kostiumu :/ i szczerze mówiąc boję się jak mi jeszcze urośnie w ciąży [emoji51]

Mimi, cukru pozazdrościć. Brawo! Widać, że się wkręciłaś w dietę. Ja na urlopie, więc biorę się za porządki w domu. Powoli pozbywam się masy niepotrzebnnych rzeczy z myślą, że przyda się miejsce za jakiś czas dla nowego lokatora [emoji5]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jk89 za duza przerwa miedzy kolacja a sniadaniem. Dlatego jest taka zasasa - mniej a czesciej by sie nie glodzic bo wtedy o dziwo tez jest wyrzut cukru. Zjedz nawet przed 22.00 jakas 1 kanapke z chuda wedlina i warzywa i powinno byc lepiej.

Mam dwa kostiumy z BonPrix i sobie chwale. Ja mam wywalone na zdanie i spojrzenia innych, plaze i wakacje sa dla wszystkich. Poza tym nie mam 18tu lat by sie prezyc i robic szal nad woda, gwiazdorzenie zostawiam mlodszym :D Ja jade z przyjaciolmi i mezem by sie zrelaksowac i tez dobrze bawic. Kieruje sie zasada zyj i daj zyc innym.
Mimi twoje "potwory" siedza tylko i wylacznie w twojej glowie. Odblokuj sie kobieto i ciesz sie zyciem bo nie wygladasz zle! :) Poza tym przeciez nikt Ci na plazy nie wytknie - ale jestes gruba! To tylko twoja glowa.

No i nie jedziemy na Mazury. Mąż wczesniej obiecal siostrze ze pomoze wraz z tesciem w malowaniu i tapetowaniu jej mieszkania i akurat w tym tyg co mielismy jechac bedzie to robil. :( Nie ukrywam ze jestem rozczarowana zeby nie powiedzoec ze zwyczajnie wkurw...

reklama
A i Mimi. Brawo za cukry, skoro jestes tak zmobilizowana do dzialania to zostaw sobie troche zapalu tez po ciazy. Wyrobisz sobie nawyk i zobaczysz jak waga bedzie leciec :)

Do góry