reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

U mnie z tym współżyciem tak sobie, ale to raczej kwestie psychiczne. Mam bardzo ruchliwe dziecko i od kiedy zaczęłam ruchy czuć mocno, moja psycha sobie nie radzi z intymnością. Od czasu do czasu udaje się coś podziałać, jak mała śpi, ale to kilka razy było od 20 tygodnia tylko. Nie czuję parcia, mąż na szczęście też.

A co do strojów, teraz takie super można kupić na większe babki, że szok. I uważam, że dwuczęściowe jak najbardziej nam przystoją, ważne, żeby dobrze sie czuć. Plaża jest dla każdego :)

Miałam okropna noc dzisiaj, prawie nie spałam. Masakra...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzięki za odpowiedzi. My póki co wspolzyjemy ale martwię się czy z późniejszych miesiącach nie wywoła mi to porodu ;)

Jk89 pieczone zawsze ma wyższy IG. Fileta sobie gotuj. No i napisz mi koniecznie całodzienny jadłospis wraz z godzinami bo wydaje mi się ze robisz za duże przerwy i chyba nie jesz węglowodanów? A to błąd....

Na cukier naczczo ma wpływ cały poprzedni dzień....

hchy43r8h8l5x99d.png

Dzień dobry:)
Ja też zawsze na plaży paraduje w dwuczęściowym, nikomu nic nie ukradłam to nie mam się czego wstydzić - wszystko moje;). Ja to mam duże piersi, więc zawsze muszę kombinować z dołem stroju. O sukienkach już nie wspomnę...

Ja zawsze się głupio czulam bo mam figurę typ jabłko.... ogromny brzuch. Zawsze jak ciążowy.
Kiedyś zaplanowałam iść na basen. Kupiłam strój rozmiar 50! I co.... wszystko się tak okropnie ciągnęło że strój leży nowy w szafce :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Jk89 - mam podobny problem, tzn wszystko mam dość duże, ale biust to drobno-średni. Nie wiem czy kiedyś zerkałaś tam, ale na bonprix mają fajne stroje. Ja mam z bonprixa dwa jednoczęściowe. Jeden taki niby wyszczuplający, ale on wszystko fajnie w ryzach trzyma, a drugi taki zwyklejszy, ale też wygodny i dobrze leżący :)

Mimi - rewelacyjny cukier :) mój najlepszy to był 84 :D

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, popatrzcie na allegro, bo dużo sprzedawców ma stare kolekcje albo zwroty z bonprix (wszystko nowe ale bez metek) w dużo niższych cenach niż na stronie. Można fajne rzeczy upolować. Ja mam bardzo dużo biust, więc też mam problem z wyborem kostiumu :/ i szczerze mówiąc boję się jak mi jeszcze urośnie w ciąży [emoji51]

Mimi, cukru pozazdrościć. Brawo! Widać, że się wkręciłaś w dietę. Ja na urlopie, więc biorę się za porządki w domu. Powoli pozbywam się masy niepotrzebnnych rzeczy z myślą, że przyda się miejsce za jakiś czas dla nowego lokatora [emoji5]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jk89 za duza przerwa miedzy kolacja a sniadaniem. Dlatego jest taka zasasa - mniej a czesciej by sie nie glodzic bo wtedy o dziwo tez jest wyrzut cukru. Zjedz nawet przed 22.00 jakas 1 kanapke z chuda wedlina i warzywa i powinno byc lepiej.

Mam dwa kostiumy z BonPrix i sobie chwale. Ja mam wywalone na zdanie i spojrzenia innych, plaze i wakacje sa dla wszystkich. Poza tym nie mam 18tu lat by sie prezyc i robic szal nad woda, gwiazdorzenie zostawiam mlodszym :D Ja jade z przyjaciolmi i mezem by sie zrelaksowac i tez dobrze bawic. Kieruje sie zasada zyj i daj zyc innym.
Mimi twoje "potwory" siedza tylko i wylacznie w twojej glowie. Odblokuj sie kobieto i ciesz sie zyciem bo nie wygladasz zle! :) Poza tym przeciez nikt Ci na plazy nie wytknie - ale jestes gruba! To tylko twoja glowa.

No i nie jedziemy na Mazury. Mąż wczesniej obiecal siostrze ze pomoze wraz z tesciem w malowaniu i tapetowaniu jej mieszkania i akurat w tym tyg co mielismy jechac bedzie to robil. :( Nie ukrywam ze jestem rozczarowana zeby nie powiedzoec ze zwyczajnie wkurw...

reklama
A i Mimi. Brawo za cukry, skoro jestes tak zmobilizowana do dzialania to zostaw sobie troche zapalu tez po ciazy. Wyrobisz sobie nawyk i zobaczysz jak waga bedzie leciec :)

Do góry