reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Zuza jestem 3 w kolejce. Jedna Pani już w gabinecie więc za ok. godzinę powinnam być po.... :)

Colorado myślę że otylym jest dużo ciężej bo niedosc ze dzwigaja swoje kilogramy to dochodzi jeszcze ciężar ciąży. A Ty ile teraz wazysz?
I jaka dietke masz? Liczysz kalorie?

Parampampam i nas wreszcie słońce i bez deszczu

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi to jeszcze chwila i zobaczysz maluszka:) Trzymam kciuki:*
Parampampam dlatego wolalabym poród sn.
Ja też myślę,że nam wcale nie jest łatwiej.Nasze stawy są już obciążone a tu dochodzą dodatkowe kilogramy:/

a ja Wam powiem z mojego doświadczenia, ze pierwszą ciąże zniosłam gorzej, stratowałam z wagą ponizej 55 kg. Strasznie bolał mnie kręgosłup, ale naprawdę okropnie. Teraz chyba był już przyzwyczajony do dxwigania i nie bolał. I zgodzę się z Parampampam, ze aktywność fizyczna przed pozwala dużo lepiej znieść ciaze.

Kattaya to też byłaś szczupła przed pierwszą ciąża.Ja zaczynałam z bardzo podobną wagą bo 54kg a na końcówce aż strach pisać. :/ Ale super zniosłam całą ciąże,żadnych bóli,nic...A teraz najgorzej jest mi wstać z łóżka i jak za dużo chodzę to podbrzusze boli...

Jestem już w domu. Łożysko na przedniej ścianie ale dość wysoko. Pewnie dlatego słabo czuję ruchy choć jest już coraz lepiej :) dzidzia schowala nogi za łozysko i nie było widać co tam ma więc chłopiec nadal niepotwierdzony :) zobaczymy siódmego na polowkowym. Maleństwo z wymiarów większe i 5dni :)
Niestety mam uplawy podbarwione krwią i znów dostalam gynalgin.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
No i niestety cukier jest za wysoki. ... powiedziała ze do 140 Max po 2h... Zoe teraz ze to słodyczy i dietka. ... także dziewczyny dopytajcie o te wyższe normy czy na pewno takie powinny być.

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry