reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

To ja opiszę swoje wrażenia po wczorajszych badaniach:

Malec ma 5,96 cm, pełny żołądek i opróżniony pęcherz, obecną kość nosową, prawidłowy przepływ w żyłach, widoczną małżowinę uszną i paluszki u rąk i nóg, ale w związku z tym, że przez całe badanie stał/a, to nie została zbadana przezierność. Za tydzień podejście nr 3. A ponadto, to albo coś nam chciał/a powiedzieć, albo pił/a sobie, bo ruszała buźką J Aha, i pani dr powiedziała, że bardzo jej się podoba stopień rozwinięcia główki, pokazała górną wargę malca – która była bez żadnych uszczerbków.

Badanie usg zaczęło się od głowicy dopochwowej, dokonano pomiarów – oprócz NT więc przeszliśmy do usg przez powłoki brzuszne, tutaj – wiadomo – gorszy widok, ale ułożenie malucha w dalszym ciągu nie pozwalało na zmierzenie NT… więc wróciliśmy do usg dopochwowego… Pani dr głowicą „dźgając” mnie w macicę próbowała zmobilizować małego Leniucha do podskoków i zmiany pozycji, ale Ten miał wszystko w nosie… Więc z głowicą w pochwie próbowała przez brzuch pobudzić małego do zmiany pozycji, a on stał sobie w najlepsze otoczony moim tłuszczykiem, przez który pewnie nawet nie poczuł zabiegów pani dr :p No i ostatnie podejście – usg przez brzuch – jak wiadomo – bez efektu więc pani dr zaprosiła na usg na przyszły tydzień, jednak w związku z tym, że idzie na urlop – próbuję umówić się do lekarki poleconej właśnie przez moją dr… Na razie nie mogę się dodzwonić ;/
Zobacz załącznik 482647
Od ubiegłotygodniowego badania schudłam 0,7 kg! Jednak znów co chwilę mam pełny pęcherz i krwawienia z nosa…
Drugi trymestr już za pasem i zaczynam się uspokajać.

Załączam również zdjęcia i pozdrawiam Was serdecznie.

P.S. Kolejna wizyta za 4 tygodnie (7 sierpnia)

no i pieknie ze wszystko dobrze :) niepotrzebnie sie martwilas :)
a drugi trymestr wcale nie lepszy od pierwszego czasami nie ciesz sie na zapas :p

reklama
December, podgrzewacz to niezbedna niezbednosc! Kiedys mialam taki co to umrzec mozna bylo nim zagrzal, to byla lipa, ale teraz... 5 minut i mam butelke zagrzana - bezcenne, zwlaszcza ze malemu gotuje mleko z czyms tam i w butelkach chlodze w lodowce.
Mysle ze z tymi "wodotryskami" to jest tak, ze jak 20 lat temu czegos nie bylo to sie czlowiek bez tego obchodzil, dzieci wychowal i jest mu to zbedne lub sie do tego przekonuje. Dla mam ktore teraz startuja z dzieciowaniem, wiele z tych rzeczy wydaje sie niezbedne. Mnie sporo rzeczy smieszy - komoda kapielowa np. No, ja doceniam ze to wygodne, ale to dodatkowy mebel w domu, podczas gdy wystarcza mi do tego celu wanienka. Z tym ze nie twierdze ze jestem kompletna konserwa i beton - pilota w karuzelce doceniam calym sercem. I fakt ze nie musze jej nakrecac co pare minut.:-D
Totka, spokojnie - nawet jak sie nie zrobi NT, to kosc nosa jest pieknie widoczna. Sliczny ten malunio!

no dobra przyznam się Kłaczku do wodotrysków :-D są dwa :-p komoda kąpielowa i monitor oddechu z niańką :-D i powiem szczerze są to bardzo dobrze wydane pienądze.
Żadne butelki z czujnikami ani łyżeczki... żałuję że nie kupiłam sterylizatora ale teraz to musztarda po obiedzie.
Gratuluje Totka pięknego USG :-)

A to moj dzisiejszy zakup:-D:-D

2490091569

Dzisiaj odebrałam wyniki morfologii i niestety wygląda na to, że dorwała nas anemia. Hemoglobina, Erytrocyty i Hematokryt poniżej normy co wskazuje na niedokrwistość. Od teraz same owoce i warzywa...

Misia, nianie tez mam - to z tych rzeczy ktorych "drzewiej nie bywalo", ale to wcale nie wodotrysk. Mam bez monitora oddechu, ale z podgladem - genialne, zwlaszcza jak w domu sa koty bo moglam lookac czy sie ktorys do lozeczka malemu nie pakuje. Poki maly byl maly - teraz to juz nie problem.
Fasolka, ale wypasny fotelik! I nasz ulubiony "fiszerszajs".:-D Fajniutki. Jak sie sprawuje tak, jak wyglada, to odlot.
Ainhoa, wspolczucie. Cholercia, sie przyczepila, no... A jakis Prenatal, albo cus kolo tego? No i zielone warzywa, buraczki w kazdej postaci. Jestes w stanie wlac w siebie soczek z burakow? Taki w kartoniku litrowym. Ja to litrami pijalam, ale nie kazdy lubi.

reklama
Do góry