reklama
dzewelajna
Fanka BB :)
jeśli chodzi o usg 3d to za moich czasów (5 lat temu) lekarz nam mówił że jeśli chodzi o wrażenia najlepsze dla rodziców a nie dla lekarza do sprawdzenia prawidłowości to najlepszy jest okres 27-30 tydz. bo wcześniej dziecko jest niewyraźne czy coś takiego a potem zbyt dużo i ciężko złapać fajne ujęcie. Ale takie pytanie warto zadać przy zapisywaniu się - oni wszystko ci powiedzą. może i 33 tydz. też być jeszcze fajny.
A jeśli chodzi o ogólne pytanie czy warto - POLECAM GORĄCO - po pierwsze sprawdzone zostają wszystkie prawidłowości rozwoju dziecka, po drugie pamiątka w postaci zdjęć i płyty dvd no i możliwość zobaczenia wyglądu dziecka tak jakby w realu - my z mężem się popłakaliśmy i od razu było widać że synuś jak kropka w kropkę podobny do męża.
A jeśli chodzi o ogólne pytanie czy warto - POLECAM GORĄCO - po pierwsze sprawdzone zostają wszystkie prawidłowości rozwoju dziecka, po drugie pamiątka w postaci zdjęć i płyty dvd no i możliwość zobaczenia wyglądu dziecka tak jakby w realu - my z mężem się popłakaliśmy i od razu było widać że synuś jak kropka w kropkę podobny do męża.
Ostatnia edycja:
Ainhoa
Mama Zuzi
hej dziewczyny, nie mogę zasnąć, ja leżę, a Zuzka tak się rozpycha, że nie daje mi spać ani na lewej ani na prawej stronie. Wczoraj zamówiliśmy łóżeczko, jak dojdzie do końca tygodnia to będziemy je składać w weekend
Dzisiaj idę na wizytę, pokażę lekarzowi wyniki morfologi.Prócz tego, że Erytrocyty, hemoglobina i hematokryt jest poniżej normy to jeszcze MCHC też jest poniżej normy. Od wczoraj biorę żelazo, ciekawe co mi lekarz powie... Opieprzy mnie, że nie brałam witamin? Żelaza rzeczywiście nie brałam, ale brałam Prenatal Dha, magnez i potas...
U nas trochę pada od rana, w zasadzie nie śpimy od jakiś 3 godzin... Spróbuję iść spać, mam nadzieję, że wstanę do lekarza
Dzisiaj idę na wizytę, pokażę lekarzowi wyniki morfologi.Prócz tego, że Erytrocyty, hemoglobina i hematokryt jest poniżej normy to jeszcze MCHC też jest poniżej normy. Od wczoraj biorę żelazo, ciekawe co mi lekarz powie... Opieprzy mnie, że nie brałam witamin? Żelaza rzeczywiście nie brałam, ale brałam Prenatal Dha, magnez i potas...
U nas trochę pada od rana, w zasadzie nie śpimy od jakiś 3 godzin... Spróbuję iść spać, mam nadzieję, że wstanę do lekarza
madzialenka1988
Fanka BB :)
czesc ja nie pisze bo jestem w trakcie przygotowań. trzymajcie kciuki za ładna pogode bo jak narazie leje i za to zeby wszystko sie udalo. buziaki ogromne śle dla wszystkich
Ainhoa, Karol tez lubil rozrabiac jak sie kladlam spac. Jego ukochana zabawa to bylo klepanie po tylku. Pod koniec ciazy byl ulozony tak, ze wypinal pupe po mojej prawej stronie - ja go klepalam po tylku mowiac "puk, puk, puk" a on wypinal tylek jeszcze mocniej. Lubi to do dzis.
Fasolka, po prostu ladny. Jest z 'baza' czy caly sie wpina?
Fasolka, po prostu ladny. Jest z 'baza' czy caly sie wpina?
Ainhoa
Mama Zuzi
Zuzia ma 2,5 kg, czyli tyle ile powinna, nie wiem ile mierzy, ale zaniepokoiło mnie to, że w/g pomiarów zawsze była tydzień do przodu, a teraz jest tydzień do tyłu, ale oczywiście nie powiedziałam tego lekarzowi, może źle zmierzył, w końcu Zuzka się wierciła Mamusia dostała pozwolenie na dwie tabletki żelaza dziennie i będziemy się regenerować
reklama
Podziel się: