reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Witam dziewczynki po długiej nieobecnosci:zawstydzona/y: ale jakos tak wyszło najpierw miałam doła potem laptop padł a po burzach netu nie miałam:szok::no:.Jakos te tygodnie troszke szybciej zaczeły leciec ,dzis byłam na wizycie i znowu kg mniej:szok: ale brzusio wielgachny :szok::-D wyniki mam ok , jeszcze szesc tygodni lezenia i pessar mi sciagna i moge rodzic:-D:-D ... nie wiem jak wy ale ja ledwo dałam rade w te upały ,zreszta juz wszystko mnie boli kegosłup napier......dziela masakrycznie skurcze zaczeły sie pojawiac przepowiadajace ,spac nie wiem juz w jakiej pozycji mam:no: ....Ale marudze :szok::-D ale generalnie to nie moge sie doczekac kiedy urodze malenka ...dalej bezimienna brak porozumienia co do imienia:cool:....

Lolcia, to normalnie po prostu. Nie, to wcale nie znaczy ze zaraz urodzisz. "Braxtony" mialam w ostatniej ciazy takie, ze chwilami juz mialam torbe w rekach.;-) Zaczynaly sie kolo poludnia i potrafily byc w regularnych seriach co 5-10 minut przez poltorej godziny, tak silne, ze bylam pewna ze sie zaczyna. I przechodzily. Macica sobie trenowala. NIe wiem czy nie "podgonilam" jej herbatka z lisci malin, ale skurcze Braxtona-Hicksa, zwane tez przepowiadajacymi to zupelnie normalne zjawisko w ostatnim trymestrze.
Fasolka, Ty lezysz? No, to ja Ci wspolczuje... Tyle ze juz faktycznie bliziutko.

ja mam braxtony po kilkanaście razy dziennie, ale dosyć nieregularnie, więc na razie jest ok. We wtorek powiem o tym lekarzowi:)
Ja kupuję wszystko na hura, na ostatnią chwilę, ale to po 1 dlatego, że nie mam gdzie tego wszystkiego wstawić, a nie będę teściowej wcześniej zaśmiecać mieszkania, a po drugie tak jak kłaczek ja nie chciałam zostać z samymi ciuszkami dziecięcymi jakby znowu coś nie wyszło...

Byłam dzisiaj u dentysty echhh... Potem dla relaksu pojechałam na zakupy do Tesco, uwielbiam kartę na punkty Clubcard, a dokładniej to uwielbiam jak Pani przede mną zgubiła kartę, a Pani za mną jej zapomniała... Dzisiaj zgarnęłam punkty za zakupy z przodu za 84 zł, swoje za 79 zł i z tyłu Pani, która miała zakupy powyżej 100 zł:D

Dzisiaj zgarnęłam punkty za zakupy z przodu za 84 zł, swoje za 79 zł i z tyłu Pani, która miała zakupy powyżej 100 zł:D
Bajera!:-D

Ja zostalam 2 razy z zakupami dla dziecka. Za pierwszym razem to byla makabra, po nocach snil mi sie kaftanik z napisem "kocham cie, tatusiu", polka z tymi ubrankami doprowadzala mnie do spazmow, pakowanie ich w pudlo mialo w sobie cos z pogrzebu. Za drugim razem potraktowalam to juz mniej ostatecznie - wiedzialam ze znow bedziemy sie starac, ze nie dam sie, nie poddam, nie przestane. A teraz... Kurcze, mam wszystko dla nastepnego dzieciatka i normalnie az mi smutno ze nie mam co kupowac. No, chyba ze sie okaze ze dziewczynka... Bede szalec.:-D

Kłaczek ja leze od połowy kwietnia :szok::crazy: ale fakt jeszcze troszke .....

Lolcia my dwa tyg roznicy tylko w terminie mamy:-D mnie tez te skurcze schizuja ostatnio to juz myslałam ze do szpitala pojade:eek: ...

December kolki masakra u nas pomagała ciepła pielucha na brzuszku i masowanie :errr: jak mały skonczył trzy miesiace same przeszły z dnia na dzien...

Dzięki dziewczyny i jutro idę z córą na zakupy to może skuszę sie na coś:-) mam paczkę pampersów dla noworodka i chusteczki (mąż dostał od położnej w pracy) i jedne śpioszki niebieskie. Nie znam jeszcze płci więc nie wiem w jakim kolorze miałabym kupić, żółte lub zielone to takie uniwersalne chyba:-) Wózek i łóżeczko (komplet) mamy upatrzone na allegro i kupimy w październiku jak będziemy w pl. Mój brat ma dla mnie też parę ciuszków i gadżetów, tak więc zawsze coś.

Dzisiaj przyszła paczka kurierem od rodzynki.pl. Karton wielkości trumny buahahaha:D
A jaka radocha przy rozpakowywaniu:D Smoczki Lovi świecą w ciemności, butelka antykolkowa z czujnikiem jakbym ją rozłożyła składa się z 5 części:D Nie postawiłam tylko jeszcze wanienki na stelażu:D Okazało się, że nowy model przewijaka na łóżeczko, owszem i posiada wyższe boki, ale nie posiada pod spodem zaczepów, żeby się nie zsunęło z łóżeczka. Coś wymyślimy:D
Przyszły tez już wszystkie ciuszki do porodu zamówione u innego sprzedawcy, proszek i płyn do płukania też przyszedł. Więc w weekend pranie przedporodowe będzie:D

Zastanawia mnie też jedna rzecz, czy zawsze trzeba sterylizować butelki?? Musze kupić sterylizator czy można wszystkie części butelki antykolkowej z czujnikiem ciepła wygotować w wodzie?;>

reklama
Fasolka, i tak martwym trupem caly czas?? Jezukolczasty... A ja narzekalam koncem ciazy ze noc ciezko przespac bo bokow brakuje... Ano, jak trza...
Bulkaasia, pewnie ze uniwersalne - biale, zielone, bezowe, zolte... Czerwone spokojnie... Naprawde mozesz poszalec. Jakies jeansy jak Ci wpadna w oko to tez sie nadaja i dla dziewczynki i dla chlopca (no chyba ze z jakimis haftami) bo dziewczynce buciki i bluzeczke "damska" i juz jest kreacja. Mozliwosci jest okolo mnostwa. A takie rzeczy jak reczniczki, spiworki... Poza tym - nie wiem jak Ty - ja uwazam ze dziewczynka w niebieskim wyglada o niebo lepiej niz chlopak w rozu i nie znajac plci, pozwalalam sobie od czasu do czasu na jakis niebieski "wyskok".
Ainhoa, nie mam butelki z czujnikiem ciepla, te co mam, sterylizowalam raz, potem je tylko wyparzalam. Czujnik ciepla to mam we wlasnym ryju - taka niehigieniczna ze mnie matka.

Do góry