reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

o, nadalka, milo Cie widziec! no mala chyba daje popalic, sadzac po porze Twojego posta. a cos wiecej napiszesz, jak chwile znajdziesz? chetnie narzekan wysluchamy, zeby wiedziec, co nas moze czekac.... ;)

reklama
Witam porannie:-) mi jakies mdłosci wrociły :szok:nie wiem czy to mała zoładek mi uciska czy co ale niefajne odczucie ......myslałam ze,, poranne ,,mdłosci mam juz za soba:baffled:

Witajcie :) U nas po etapie przesypiania całych nocy od 24 do 6 rano - mamy zmianę. Młody budzi się co 3h i chce paszy. Jestem koszmarnie niewyspana hehe
Walczymy też z zaparciami. Kurczę, czeka nas przeprawa przez różne rodzaje mlek sztucznych - piersią karmię już tylko raz dziennie. Myślałam, że Nan pro 1 był strzałem w dziesiątkę - niestety - Boro ma zaparcia biedak po nim. Dopajamy wodą.

Pogoda koszmarna, nie byliśmy wczoraj na spacerze. Dziś pediatra, ważenie, mierzenie - nie mogę się doczekać :)
Miłego dnia dziewczęta:)
nadalka - bądź dzielna :)

Ile wynosi czas karmienia w nocy?? Ja tak jak December lubię sobie pospać i zastanawiam się jak to z moim wyspaniem będzie... Już teraz Zuzia nie pozwala spać mamusi, bo kręci się własnie jak idziemy spać..:D
Ginekolog powiedział, że nie wróży mi porodu przez najbliższe 2-3 tygodnie:D

Biorę Prenatal DHA, magnez, potas i teraz żelazo, brakuje mi wapnia, wiecie może jakie jest dobre wapno dla ciężarówek? Waga z dzisiaj 97,2, czyli 9,2 kg na plusie:)

Jak na moją wagę to powiem Ci, że bardzo dobrze..:) Chudzielcem to ja potem dopiero będę jak będę na wychowawczym..:D Żeby było śmieszniej właśnie jem Milke mleczną:D:D Poprawka, już ją zjadłam:D

Kłaczku, co wziąć dla dziecka do szpitala jeżeli nic tam nie dają? Spakowałam już pieluszki (ok 22 szt), szczotkę do włosów, mam zamiar spakowac jeszcze ciuszki, ale się suszą, okrycie kąpielowe, pieluszki tetrowe, rożek i kocyk. Czekam też na niedrapki i spakuję jeszcze czapeczkę. Myślę o obcinaczkach do paznokci i chyba te próbki Johnson, mam nadzieję, że mi to starczy. Zapomniałam o czymś?

Ostatnia edycja:
.. jeszcze sadystka w dodatku...:-D Milke... Ja tu nad fasolka szparagowa kwitne, salata sie zapycham, w ramach luksusu pozwalam sobie na kandarapke z czymstam, a i tak mi d.. rosnie.:-D

9,2 kg - marzenie :)
co do mleka NAN - ja osobiście nie polecam. Niby pielęgniarki polecają, apteki jeszcze bardziej a tak naprawde szajs taki, ze nie wiem. Mój miał po NAN wysypkę, mojej siostry córka zaparcia, druga strasznie ulewała po tym NAN a trzeci przypadek to skręty jelit podobne do kolki. I jak takie coś polecać można ?
Ja byłam bardzo zadowolona z Bebiko i wszystkim polecałam i każdy też był zadowolony. Bebilon tez podobno dobry ale chol...ie drogi.
Świezo upieczone mamuśki - trzymajcie się mocno - dacie radę. Przed Wami już tylko co raz to lepsze czasy bo najgorsze są pierwsze 3 miesiące. Nie załamujcie się będzie git.

Ja jeszcze 3 dni do testu ale jakoś tak nie czuje tego... tego uroku. Dzisiaj zaczęły mnie niby piersi boleć ale to może przed okresem....no i od dwóch dni mam wilczy apetyt i non stop mi burczy w brzuchy a burczenia miałam tylko i wyłącznie w ciąży i to tak samo jak kiedyś co 2 - 3 godz. Staram się oczywiście nie zapychać ale czasem coś musze przekąsić bo burczy że hoho....
Jakoś tak nie nakręcam się jak poprzednim razem. Nastawienie i wrażenie mam takie, że nic z tego nie będzie ale jakby były dwie kreski to radocha, jak nie wiem.

Za 1,5 tyg. jedziemy po odbiór naszej suczki. Tego też się nie mogę doczekać. Można by powiedzieć, że przebieram nóżkami :-)

Ostatnia edycja:
reklama
.. jeszcze sadystka w dodatku...:-D Milke... Ja tu nad fasolka szparagowa kwitne, salata sie zapycham, w ramach luksusu pozwalam sobie na kandarapke z czymstam, a i tak mi d.. rosnie.:-D
Ja głównie podjadam:D Ale zaraz mam zupkę właśnie z fasolką:) Cofnij się do mojego poprzedniego postu, bo zadałam Ci pytanie, ale edytowałam posta i pewnie nie widziałaś tego:D

Do góry