reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Madagos zazdro! Baw sie dobrze. :)

Kurcze, dzis juz przebilam sama siebie w grzeszeniu. Na sniadanie zjadlam makaron z truskawkami i cukier 204 :( Teraz mam wyrzuty sumienia. Od razu czuje roznice w samopoczuciu bo zrobilam sie mega senna.

Ciekawe o ktorej Agunia ma cc. Mam nadzieje, ze w miare szybko da nam znac.

reklama
A makaron jasny?

hchy43r8h8l5x99d.png

No pewnie. I cukrem poslodzone. [emoji87] Ja sie nie dziwie, ze cukry wysokie ale nie wiedzialam, ze moge dobic do takich wynikow.

Musisz zmienić na ciemny makaron i bez cukru i będzie dobrze :)

Ja w następnym tygodniu robię obciążenie glukoza.... aż się boję...

Dziewczyny jak myślicie mogłabym pojeździć trochę na rowerku stacjonarnym?

hchy43r8h8l5x99d.png

Rower nie jest zabroniony jesli z ciaza i szyjka wszystko ok. :) Ale staraj sie unikac duzego wysiłku zeby ci sie brzuch nie stawial.

Hej Paulina:) Kurcze wysoki cukier:o Oby to był jednorazowy taki skok:* A jak się czujesz poza sennością?Szkoła rodzenia już zakończona?
Właśnie,ciekawe co z Agunią!
Mimi tylko nie przesadź na tym rowerku:*

Czuje sie dobrze, chociaz nie wiem czy to odpowiednie okreslenie na bol krocza, plecow, zasapke i kaczy chod. :D Chcialabym juz sie rozpakowac.
Tak, wczoraj bylo ostatnie spotkanie w szkole rodzenia. Bylo malowanie brzuszkow i moj maz- artysta o ukrytym talencie namalowal nasza mala Atomowke. :D

1498130025-aaaaaa.jpeg

A to Kalinka i jej sweet dziubek.

1498130043-aaaaaa.jpeg

Paulina Ty się nie boisz takich cukrów? Nikt Cię nie ostrzegał, ze to niebezpieczne dla dziecka? Ja w ciązy najwyższy miałam 160 i od razu zbijałam insuliną bo byłam w szoku. Jakbym miała 200 to chyba bym zeszła.
Mimi chyba lepiej na spacer, teraz gorąco ale może wieczorkiem.
Agunia już pewnie z maleństwem.
Kalinka urocza.

Kattaya ja jeszcze noe mam insuliny, do tej poru najwyzszy jaki mialam to 170, ten to rekord ale nic nie moge zrobic "po". Jedynie wyciagnac wnioski na pozniej. Co do zagrozen wynikajacych z cukrzycy indukowanej ciaza to diabetolog jedynie poinformowala ze w "moim przypadku" dziecko moze miec makrosomie i urodzic sie z waga powyzej 4kg. Mi to akurat nie grozi. Gdybym miala ciagle takie wyniki to pewnie wlaczylaby mi insuline i mysle ze tak zrobi w poniedzialek bo ni cholere nie moge zbic cukrow nocnych i na czczo.

reklama
Do góry