reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzewalajna, ja mam alergie od 8 do 12 tygodnia... Trudno - trzeba przezyc. W dodatku tu nie ma ze sobie pojde prywatnie, zrobie scan i wiem ze jest ok. Scan po 12 tygodniu.
Totka, ale Ty uparte stworzenie jestes! No, jak bedzie ok na scanie to przestanie schizowac... Matkozcorka, ale jeszcze poki co to sobie poschizujesz, co?A ciuszki z lumpeksow sa super - masz mase czasu i mozesz sobie spokojnie urzadzac polowania po szmatlekasch i za naprawde niewielkie pieniadze kupowac ciuszki, spiworki, posciel niemowleca... Idzie poszalec! A jaka frajda!
Ainhoa, to nie z tej strony ogonek... Ten to ewentualnie dopiero urosnie albo i nie. Nie obrazilabym sie gdyby nie...

Bawimy sie z Karolem w "nie ma, nie ma... a, kuku" - odkrywa sobie ladnie buzie i sie cieszy.
Kupilam mu za 10 funia butki w TK maxie. Skorzane.:-)

reklama
Ainhoa, to nie z tej strony ogonek... Ten to ewentualnie dopiero urosnie albo i nie. Nie obrazilabym sie gdyby nie...

Bawimy sie z Karolem w "nie ma, nie ma... a, kuku" - odkrywa sobie ladnie buzie i sie cieszy.
Kupilam mu za 10 funia butki w TK maxie. Skorzane.:-)
Wiem, wiem:D

Totka, jeszcze a propos łóżeczka drewnianego, a kołyski/łóżeczka turystycznego. Kołyska ma jeden poziom, łóżeczko turystyczne dwa, jak Ci dziecko wyrośnie z kołyski przekładasz je do łóżeczka turystycznego, wyrośnie, bo już potrafi się przekręcić, może wypaść, do łóżeczko turystycznego możesz je wsadzić już tylko na najniższy poziom, natomiast większość drewnianych łóżeczek ma 3 poziomy i jak Ci dziecko jeszcze nie wstaje i nie próbuje wstawać:D to jeszcze może leżeć na tym drugim poziomie. Ja o tym myślę, bo mam skoliozę i im mniej będę się nachylała i dźwigała tym lepiej;p

Wiem, wiem:D

Totka, jeszcze a propos łóżeczka drewnianego, a kołyski/łóżeczka turystycznego. Kołyska ma jeden poziom, łóżeczko turystyczne dwa, jak Ci dziecko wyrośnie z kołyski przekładasz je do łóżeczka turystycznego, wyrośnie, bo już potrafi się przekręcić, może wypaść, do łóżeczko turystycznego możesz je wsadzić już tylko na najniższy poziom, natomiast większość drewnianych łóżeczek ma 3 poziomy i jak Ci dziecko jeszcze nie wstaje i nie próbuje wstawać:D to jeszcze może leżeć na tym drugim poziomie. Ja o tym myślę, bo mam skoliozę i im mniej będę się nachylała i dźwigała tym lepiej;p

Poza tym - dziecięcie chyba woli spać od początku w tym samym miejscu, bo przecież nie lubi zmian, prawda? Więc też powoli skłaniam się już ku łóżeczku i powoli zabiorę się za szukanie.

Miłego dzionka, LaskY :-)

Hej dziewczyny, mam pytanko: kiedy zaczełyście kupować ciuszki i inne pierdólki? Ja nadal mam obawy ale tak mnie nieraz korci kupić takie malutkie śpioszki:-)

Cieszcie się ciążą dziewczyny - bo jak później przyjdą kolki i zaparcia to będziecie chodzić po ścianach :( Mamy mega kryzys z Młodym, dziś pediatra

december a może cos zjadłaś nie tak albo coś - kiedyś oglądałam program z supernianią Zawadzką jak była u noworodków i położna albo ona pokazywała tam takie fajne ćwiczenia, które usprawniają pracę jelit bobasa - główkę przekręca się na prawy bok (kurcze chyba tak) i prawym łokciem dotykamy do prawego kolanka po kilka razy i potem zmiana na lewą stronę. I jeszcze masaż brzuszka. Może ten odcinek znajdziecie w necie.
A na kolki są fajne syropki które trochę pomagają (testowałam) ja miałam bobotic.

bulkaasia jakieś drobne rzeczy możesz sobie już powoli kupować. Ja jeszcze nie jestem w ciąży a już w promocji mam kupione chusteczki pampersa 6 paczek za 24 zł - termin ważności jest dłuuugi więc nie zmarnują się nawet jakby i tym razem nam znów nam nie wyszło. I mam sporo próbek johnsona. Jak będę miała dwie kreseczki i będzie ok to po 12 tyg. zacznę powoli się zaopatrywac w pampersdy i małe pierdułk iczy tam ciuszki lepiej co miesiąc powoli jak potem na hura wydać mase kasy.

kłaczek ja mam usg państwowe - lekarza mam fajnego, który poprzednim razem wychodził ze mną z gabinetu do pań w rejestracji i mówił, że tą panią pilnie prosze zapisać za tydzień na usg i tak chodziłam co tydzień przez miesiąc ale to też pewnie dlatego, ze plamiłam i byłam z podwyższonym ryzykiem.

Ostatnia edycja:
Bulkaasia, wiesz co? Ja kupowalam ciuszki bardzo szybko. Jak stracilam ciaze to mnie skrecalo dodatkowo bo w domu bylo calkiem sporo takich roznych maluskich ciuszkow i nie mialam sily tego popakowac, poupychac... Rajmund mi wtedy powiedzial zebym spakowala i koniecznie zabrala ze soba do UK bo beda potrzebne. W drugiej ciazy on sam szalal - kupil lozeczko, fotelik do auta, ja znow kupowalam ubranka... W sumie kiedy zaszlam w ciaze z Karolem, to niewiele zostalo do kupienia bo prawie wszystko bylo. Nie jestem przesadna. Ty juz jestes prawie w polowie ciazy, pora by sie chyba powoli rozgladac za ciuszkami, gadzetami... Rozlozyc sobie w czasie wydatek.
Dzewalajna, ja poki co mam rutynowe prowadzenie, choc juz mi zapowiedzieli ze bedzie konsultacja lekarska, co rutynowe nie jest. Ok - stara i gruba, wiec trza pilnowac zeby sie nie rozsypala. Co do scanu, to wlasnie mnie wkqrwili na maxa. Dzis przyszedl termin - na 17.08, czyli 13+3t.c. Czyli jesli wyjdzie tak jak z Karolem (wiek wg, scanu o 5 dni starszy) a cykle mialam takie same, to NIE ZROBIA NT bo to sie robi do 13+6. Co za debile!! Ja celowo zglaszam ciaze wczesnie, maja czas ustalenie badan, a wyznaczaja termin w gornej granicy przedzialu czasowego. By ich szlag! Poprzednim razem tez nie zrobila NT, potem sralam po nogach czekajac na PAPP-A.

bulkaasia- dziewczyny mają rację z tym kupowaniem, lepiej kupować po troszku od samego początku, niż później wszystko na hurra ;) Ja się dowiedziałam, że jestem w ciąży chyba w 8 albo 10 tyg wtedy jeszcze na urlopie w PL i od razu kupiłam dwie pary takich słodkich materiałowych ala bucików, co prawda teraz się nam na pewno nie przydadzą bo jedne są różowe, a drugie biało różowe ;D noo a chłopaka w takie nie ubiorę :D później wyjechałam i co spotkałam fajnego to kupowałam ;D a jak już wróciłam na stałe do domu do PL to moja mama miała już nakupowane ciuszków a ciuszków ;D teraz to już mamy wszystko, a jeszcze tyle czasu nam zostało ;))

Wrrr dziś coś brzuch mi twardnieje straszliwie ;| no-spę mogę wziąć?

reklama
Do góry