reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jak już się urodzi to sama będziesz wiedziała co dla dzidzi najlepsze :)
Ogólnie mówi się że takie maleństwo powinno mieć jedna warstwe ubranka więcej niż matka.

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Tak się mówi z tą warstwą ale jak leży w wózku a jest 30 stopni to przez tą dodatkową warstwę można przegrzać a co za tym idzie potówki ;) Tak jak Mimi pisze sama będziesz wiedziała najlepiej :)

c55fskjojcqm7koh.png

U nas w szpitalu maleństwa miały tylko kaftanik,pieluszkę i cienki rożek,a na wyjście uszykuję podobne zestawy jak Agunia bo niewiadomo jak to z tą pogoda będzie.
Ścięło nas wszystkich na dwie godziny,chyba z tych emocji;) Idę robić obiad dopiero:p

Ja do szpitala biore tylko ciuszki na wyjście bo w szpitalu wszystko maja i mowia, ze dla nich wygodnie jest zmieniac wlasne ubrania niz pilnowac ktore ktorej mamy jest. Na wyjście ubiore w body z krotkim rekawem i na to dzianinowy kombinezon bardzo lekki. Czapka i ewentualnie pieluszka bambusowa lub letni kocyk. Zalezy od pogody.

Mimi czuję się dzisiaj ok ale to pewnie dlatego bo od rana odpoczywam. Przez kilka dni trochę dokuczal ból krocza i brzucha. Nie martw się ruchami. Za kilka dni poczujesz wyraźne kopy.

Witaj Kamkaz :) Dziękuję za to co napisałeś .Ja już miałam cesarkę i wiem na czym ona polega nie wspominam jej dobrze ,więc stąd moje obawy .. skutki uboczne po znieczuleniu bóle głowy ,mdłości,problemy z oddychaniem uczucie ucisku na piersiach, zimno itp.Co do leków to ja od poniedziałku do piątku byłam na morfinie i dolarganie co 4 godziny .Mam nadzieję że przy tym cięciu nie doświadczenie tego co przy poprzednim :)

Mimi z pewnością dam znać :) A waga lekarz kazał mi nie liczyć tego co przybyło mi przez obrzęki i wpisał 119 tak jak miałam czyli 8 kg mniej od wagi wyjściowej :)
A teraz lecę się ogarnąć ,bo przed 8 do księgowej oddać L 4 ,potem apteka bo niestety kolejne zastrzyki na samą myśl już mnie boli ;)

Milutkiego dnia mamusie i uważajcie na siebie :*

c55fskjojcqm7koh.png
O kurczę to faktycznie nie za ciekawie zniosłaś cc ale ponoć kolejna cesarka to już jest zdecydowanie mniejszy ból. Tak mi powiedziała kuzynka która miala 3 cc. No i położna też mi tak powiedziała więc pewnie coś w tym jest

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Inka super,że dziś odpoczywasz:* I dzięki temu lepiej się czujesz:* Ja dziś trochę pochodziłam i stałam przy robieniu obiadu dłuższą chwilę i brzuch mi się spiął:(

reklama
Agonia to super z wagą. Zazdroszczę że masz na minus hehe a po porodzie zejdzie jeszcze z 10 :)

A powiedzcie czy po cesarce ktoś musi nas dzwignac i przenieść na inne łóżko czy jak?

hchy43r8h8l5x99d.png
Mnie nie dzwigali. Kazali przesunąć się na brzeg stołu co robili cc. Jak już mnie pozszywali itd to pomogli mi położyć się na lewy bok a oni podsuneli mi łóżko i potem jak już się wyprostowałam to byłam na łóżku. Pomogli mi z nogami bo ja przy znieczuleniu nie moglam ich podnieść do góry i przenieść na inne łóżko. U nas starają się nie dźwigać pacjentów. Ale jak trzeba to trzeba.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry