reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Lolcia spokojnie :) to ze czop odchodzi nie znaczy ze zaraz Ci sie zacznie porod.

okazalo sie musze byc na diecie cukrzycowej. cos mi sie wydaje ze strace troche, ale nie martwie sie o siebie tylko o Malego, bo i tak wazyl malo ostatnio, czy przybierze cos... konsultacje mam 19.7 z innym lekarzem bo moj na urlopie... i tak zle i tak niedobrze :(

reklama
To mnie pocieszyłyście ;* a ten czop to taki galaretowaty glut ;D oczywiście też musiałam zobaczyć w googlach jak on wygląda żeby wiedzieć czy to na pewno to :D

*martusia*- mój Jaś też mało waży i też mam nadzieje, że przybierze ;)) choć ponoć nie jest wcale za mały.

To mnie pocieszyłyście ;* a ten czop to taki galaretowaty glut ;D oczywiście też musiałam zobaczyć w googlach jak on wygląda żeby wiedzieć czy to na pewno to :D

*martusia*- mój Jaś też mało waży i też mam nadzieje, że przybierze ;)) choć ponoć nie jest wcale za mały.

moj 28.6 wazyl 600g. lekarz mowi ze wagowo sredni, ale mi sie to nie podoba i sprawdze u innego lekarza, bo z kalkulatora obwodow wychodzi ze powinien wazyc prawie 930g. a Twoj Jas ile wazy?

Witajcie LaskY w ten czwartkowy poranek :-)

Wiecie, co przeczytałam w jakimś numerze M jak Mama? Otóż było napisane, że dzieci otyłych matek są bardziej narażone na autyzm... I to o 70%. A udowodnili to oczywiście amerykańscy naukowcy...

Nawet nie mówiłam o tym małżowi, bo by się pewnie zmartwił, a wiemy co to za choroba, bo 12-letnie dziecko naszych sąsiadów ma autyzm (i to wcale nie taki głęboki) i naprawdę nie chciałabym, żeby dotknęło to naszego Bobofrutka...

Witajcie LaskY w ten czwartkowy poranek :-)

Wiecie, co przeczytałam w jakimś numerze M jak Mama? Otóż było napisane, że dzieci otyłych matek są bardziej narażone na autyzm... I to o 70%. A udowodnili to oczywiście amerykańscy naukowcy...

Nawet nie mówiłam o tym małżowi, bo by się pewnie zmartwił, a wiemy co to za choroba, bo 12-letnie dziecko naszych sąsiadów ma autyzm (i to wcale nie taki głęboki) i naprawdę nie chciałabym, żeby dotknęło to naszego Bobofrutka...

Cukrzyca i otyłość matki sprzyjają autyzmowi - Wiadomości - Newsweek.pl

Witam się czwartkowo ;)))

*martusia*- w 30tyg ciąży Jaś ważył wg USG 1200g, czyli też malutko w porównaniu do innych dzidziusiów, no ale stwierdzam że nie ma co porównywać bo każdy bobas będzie inny, jeden mniejszy, drugi większy, a jak lekarz mówi że jest OK to jest OK ;)

eminai-gratulacje córci ;**

Kto następny się rozpakowuje ? Ainhoa, chyba Ty i Zuzka, co? ;)))
Oj dziewczyny nie straszcie tymi chorobami, wiele naszych poprzedniczek jednak urodziło zdrowe dzieci, a więc z nami też tak będzie !!!!

reklama
witam deszczowo :)
emnai gratuluje cory :)

co do artykulu-nie czytam, po co sie stresowac i myslec niepotrzebnie.
teraz przez ta diete cukrzycowa nie wiem czy Maly dosc przybierze, zobaczymy co doktorek powie. wiem ze dzieci kazde w swoim tempie rosnie i sie rozwija i przybiera ale te 600g to stanowczo za malo... moze ja zadam zbyt wiele? mam nadzieje ze utyl troche przez ten czas od ostatniego usg.

Do góry