reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Od miesiąca w Tesco widziałam buciki dla Zuzi z Myszką Minnie, były po 33 zł i jedna taka para powieszona wśród innych. Nie kupowałam ich, raz, że nie miałam kasy, a dwa, że były za drogie. Tydzień temu na metce pojawiła się długopisem napisana cena "23,10", przypuszczałam, że dojdzie do obniżki, ale nie było charakterystycznej czerwonej nalepki obniżkowej Tesco:D I tak o to dzisiaj, po wypłacie weszłam do Tesco, patrzę, a one przecenione na 20,10 zł:D:D Od razu je wzięłam:D Przy kasie wybiło 23,10, ale poszłam do obsługi klienta i zwrócili mi te 3 zł i tak o to mamy pierwsze buciki Zuzi na okres 3-6 miesiąca:) Buciki jak buciki, bo przecież ani stawiać jej nie będę ani chodzić nie będzie jeszcze, ale może przynajmniej cieplej jej będzie:D A jaką ja mam radochę...;D

buciki.JPGZdjęcie mojego autorstwa;p

reklama
ainhoa śliczne buciki:-)

ja dzisiaj ide na przymiarke sukni ślubnej:-) i wieczorem rozwozimy ciasto weselne sasiadom.

umnie juz polowa ciazy:szok:

kiedy ja poczuje kopniaki?
bo ruchy bąbelkowe juz czuje nawet takie głośne sie zdarzaja, i ciekawa jestem kiedy kopniaki poczuje:tak:

A próbowałaś w różnych pozycjach np. poleżeć trochę na plecach, posiedzieć w pozycji z wypiętym brzuchem??
Pierwsze dziecko później się czuje;)

10 dni do wesela, o to dzisiaj u nas z ciastem będziesz, ale fajnie:D:D

Madzialenka, jak chcesz ozywic dzieciatko, to... U mnie zwykle dzialalo cos slodkiego lub troche coli i Karol dostawal glupawki. Ale tez licz sie z tym ze pierwsze dzieciatko troche pozniej sie czuje - nie wiem czemu.

Odwalilam polozna. Mial byc tlumacz, nie bylo... Polozna chciala przelozyc termin, ale stwierdzilam ze skoro juz tu jestem to przynajmniej sprobujmy, byle mowila powoli i dala mi drugi egzemplarz karty bo lepiej czytam niz rozumiem ze sluchu. No i dalo rade. BYla heca zeby jej wytlumaczyc ze mialam gestoze w ciazy bo oni tego zlowa nie znaja, ale wytlumaczylam jej ze moje nerki wyszly, cisnienie krwi poszlo w gore i pojawil sie problem z moczem i.. pojela.:-D Nie bylo tak zle, dokad nie doszlo do wazenia.. BMI powyzej 37, waze z ciuchami ponad 103kg. Bosssko... No, bez ciuchow mam 102,1, to bylo sie tego spodziewac. Nastepna wizyta u poloznej 29.08, termin scanu i konsultacji lekarskiej :)baffled:)przyjdzie poczta, Clexane mam zagwarantowany. Juz sie ciesze...

Hej Laseczki:-)
ainhoa buciki są przesłodkie.
Madzialenka zjedz coś słodkiego to podobno pomaga albo poskacz trochę (tak mówiła położna) :tak:
kłaczek super, że wizyta się udała. Ja chodzę do szpitała gdzie mój mąż pracuję i mam jego jako tłumacza zawsze pod ręką w razie czego.
Ciekawe co tam u emnaai???

Hej Laseczki:-)
ainhoa buciki są przesłodkie.
Madzialenka zjedz coś słodkiego to podobno pomaga albo poskacz trochę (tak mówiła położna) :tak:
kłaczek super, że wizyta się udała. Ja chodzę do szpitała gdzie mój mąż pracuję i mam jego jako tłumacza zawsze pod ręką w razie czego.
Ciekawe co tam u emnaai???
No właśnie nie mam żadnych wieści od niej, a podałam jej swój nr telefonu. Patrzyłam też na lipcówki, ale ona rzadko się tam pojawiała...

Ainhoa- śliczne buciki ;) wszystko cukierkowo różowe jest słodkie ;)) dla Małej Panienki ;)))

W przyszłym tygodniu 20go mam wizytę u gina, ciekawe czy Jasiek w końcu przybrał na masie...już się nie mogę doczekać co nam doktorek powie. W ogóle wydaje mi się że zaczął mi odchodzić ten czop śluzowy czy jakoś tak i zaczynam się stresować, choć wyczytałam że on u jednych odchodzi w dzień porodu, u innych może być tydzień przed, a jeszcze u kolejnych nawet z miesiąc ;| więc mam nadzieje że do 36 tyg jakoś damy radę ;(

Lolcia, nie stresuj - ostatnio czop mi odszedl wieki przed porodem. To oznaka ZBLIZAJACEGO sie porodu, ale nikt nie powiedzial jak szybko sie on zbliza. W zasadzie przeciez zbliza sie od chwili poczecia.:-D

reklama
Właśnie widziałam na google grafika jak wygląda czop śluzowy:D We wtorek mam wizytę, a wydaje mi się jakby Zuza miała mi zaraz wylecieć.. W piątek muszę jechać na badania moczu i krwi, a nie chce mi się:D

Do góry