reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Czesc, no dzis upal bedzie.. Ja juz od 6.30 na nogach bo jezdzilam oddac krew i mocz ale chyba jeszcze sie dzis zdrzemne za jakis czas..
Kurde, wkurzam sie na wozek bo upatrzylam sobie jajas nowosc, ktora dopiero do sklepow weszla i u mnie w miescie nie ma. Moga sprowadzuc dla mnie ale nie wiem na jakiej zasadzie, bo jak mi sie odwidzi? Nie bede kupowac kota w worku, musze pomacac. No i cena, moze byc za drogi. W razie co upatrzylam jeszcze inny za 2.5 tys chyba to juz okej.

Ja sie zebrac nie moge do zrobienia malosolnych..
A takie słoiki z dzemami, sokami, warzywami itd mamy od tesciowej bo ona ma swira na tym punkcie. :)

A ja nie mam piwnicy i nie mam gdzie przechowywać ; ( żałuję że nie zrobiliśmy sobie choć jakiejś malutkiej pod domem.

hchy43r8h8l5x99d.png

A ja już po wizycie w szpitalu dostałam od położnej całkowity zakaz chodzenia nie wolno mi nic robić mam leżeć z nogami do góry i modlić się żeby dotrzymać do 37+1 czyli do 22 czerwca .Tak mi ciśnienie skoczyło i takie mam obrzęki że powiedziała że ma nadzieję że się uda ale wątpi ..... więc nie za fajnie :(
c55fskjojcqm7koh.png

Ojej Agunia to niedobrze.. ale moze tylko tak straszy. Bedziesz lezec i sie oszczedzac i moment zleci ten krytyczny czas i bedzie wszystko ok. Trzymamy za ciebie kciuki obys tylko ty sama o siebie dbala.

reklama
My też początkowo myśleliśmy o piwnicy jednak koszty prac ziemnych związane z piwnicą nas odstraszyly. Nie mam też typowej spiżarni bo musieliśmy zmienić projekt troszkę by powiększyć dolną łazienką ale mam tzw. utylity gdzie mam pralkę i wysoką szafkę. Słoiki większość trzymam w garażu który jest podwójny i Mąż zrobił szafki i półki.
Ważniejsze dla nas od piwnicy było zainwestowanie w kotłownię i solary , teraz tak grzeje że codziennie mamy zbiornik wody 600l nagrzany do ponad 60stopni .
Chyba do basenu będziemy wlewali od razu ciepłą wodę [emoji5].
I nie psują się przetwory w garażu?

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry