reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

To tylko przepowiadające ale nie powiem że bezbolesne ;P Ja akurat prasowałam jak było chłodniej :) Mam identycznie też w upały bym tylko leżała ale co trochę pada magiczne słowo mamo i koniec leżenia ;)
c55fskjojcqm7koh.png

reklama
Oj tak,u nas "mama" na okrągło...Mój syn stwierdził że na zabawki jest już za duży,a na komputer ma szlaban więc się nudzi całymi dniami i doprowadza mnie na skraj;) Nawet jego ulubione klocki lego są już nieciekawe:(

Paulina sprawdzaj cukier po dwóch godzinach, przynajmniej czasami, nawet jeśli lekarz kazał Ci po jednej. Szczególnie po śniadaniu, bo tu zazwyczaj jest najgorszy wynik. Sprawdzaj skład chleba, właśnie to, czy nie jest słodzony. Wielu osobom służy chleb probody, chyba z Biedronki. W piekarniach są też chleby dla cukrzyków, zapytaj. Rano dwie kromki z chudą wędliną i pomidor, powinno być ok. (jeśli bedziesz mieć dobry chleb), chociaż z pomidorem to też bywa róznie. Nie jedz obiadokolacji, tylko obiad o 13-14, jeśli jesz dwa dania to niewielki porcje, raczej nie rób odstepu. Generalnie po obiedzie zazwyczaj wynik jest najlepszy, nawet jak zjesz wiecej. Jak masz ochote "zgrzeszyć" to najlepiej w porze obiadu. Jeśli zjesz za duzo na podwieczorek/ kolację, rano mozesz mieć gorszy wynik, nawet jeśli mierzony po kolacji bedzie ok. U mnie przed snem sprawdzał się mały jogurt naturalny lub 1/2 jabłka (tak o 22).

Witam nowe dziewczyny i życzę Wam przyjemnych i bezproblemowych ciąż oraz lekkich porodów:)

No dobra, ja jestem bee mama bo znowu zgrzeszylam. Bylam na urodzinach u brata i zjadlam kawalek tortu truskawkowego i kanapki z jajkiem. Cukier 118. Odbije sie pewnie w nocy jak Aga pisze. Jestem niereformowalna.
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady. Obiecuje, ze sie do nich przyloze i je wykorzystam mimo takiego startu. :D

Dzien dobry Mamusie! :) Dzis dzien dziecka, wiec nie zapomnijcie o naszych brzusznych-pociechach i poslijcie im tam cos dobrego pepowina [emoji14] Ja dzis mam dzien malinowo-ananasowo-jagodowy bo moj synus baaaardzo sie uaktywnia po tych owocach :) Moze zrobie Mu jakis jogurt z miksowanymi owocami i go zamroze zeby mial lody...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madagos mniam ;) super pomysł.
A co pokupiliscie swoim starszym pociechom? Ja wcześniej już dałam rowerek biegowy. A na dziś mam bajkę sing I rafaello. W szaleństwie może coś jeszcze dokupie hehe

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry