reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej Laseczki, dziękuję za miłe przywitanie:-)
dzewelajna trzymam &&&&&&&&& i będę sie modłiła aby Ci sie udało.
emnaai jeszcze wypiłam wodę z ogórków konserwowych, wiem, że to niezdrowe ale nie mogę się powstrzymać:zawstydzona/y: Spróbuj zrobić sobie okłady na stopy albo na kilka sekund wkładać do lodowatej wody. Mi to pomagało. Trzymam kciuki za jutro. O której godzinie masz cc?

marta87 gratuluję wspaniałych wyników i dużego już Maluszka. Ja tez miałlam usg w 12tc i jego dł. 7,1 cm:-)

reklama
hej dziewczynki!
mnie jakiś czas nie było, bo miałam problemy z internetem,ale już was nadrobiłam.
Serdecznie gratuluję pięknych dzieciaczków, to naprawde super,że są już z wami :)
Witam nowe mamusie, widzę,że pojawiają się takie w okolicach mojego terminu :-) ja mam na 31.grudnia, będzie ,,wystrzałowy'' sylwester :szok: hehe
Ostatnio byłam na badaniu i wszystko było ok, maluszek ma dobrą przezierność i ładnie podskakiwał, a i jeszcze powiem wam w tajemnicy...chyba będzie chłopak, ale ciiiiichoooo.... :tak: nie zapeszajmy :-D

Witajcie Forumowiczki!:tak:

Najpierw przeglądałam pod-forum "staramy się", bo miałam obsesję, że skoro w dzisiejszych czasach o ciążę nie tak łatwo, to i nam to trochę zajmie, a tu - proszę - mamy termin na 22 stycznia 2013 r. Czuję się dobrze, nie wymiotowałam, troszkę mnie mdliło, a teraz cierpię na bóle głowy. Jestem w połowie 12 tc. i w najbliższy piątek idziemy na usg genetyczne. Ja marzę o dziewczynce, a mój ślubny o chłopczyku. Ciekawe.... Strasznie chciałabym wiedzieć, co się urodzi!

Przed ciążą byłam otyła więc obawiam się, że mój ciążowy brzuszek będzie się ukrywał w zwałkach tłuszczyku... Ciekawe...

Dodam jeszcze, że lubię Was czytać i od dłuższego czasu to robię, ale dopiero teraz przeczytałam wszystkie posty i postanowiłam do Was dołączyć ;):rofl2:

Pozdrawiam Was :))

Aga195 ja też jestem grudniówka i mam termin wg@ na 20/12 a wg usg 15/12:-)
Totka witam i też jestem puszysta, mój brzuch to 3/4 tłuszczu i reszta Maluszek ale sie nie przejmuję i Ty także nie powinnaś. Jak byłam w ciąży z córką to miałlam termin na 22 stycznia ale przenosiłam 4 dni.

Ile nowych ciężaróweczek tu jest:)

Dzisiaj mam lenia:) Miałam zamówić łóżeczko + pościel, ale darowałam sobie, bo i tak na razie nie ma gdzie tego wstawić...

nooo temacik nam się rozwija, jedne dziewczyny rodzą, a inne zaczynają swoją ciążową droge :-)
bulkaasia jesteśmy na prawie takim samym etapie, widać ci już brzuszek ciążowy? u mnie nie za bardzo...tak tylko troszke robi się twardszy i minimalnie większy pod pępkiem ;-) ale to nieważne, najważniejsze,żeby maluszek w środku był zdrowy
Totka witamy na pokładzie :-)

To ja jeszcze dodam, że byliśmy na usg w ubiegły czwartek, ale Malec miał wtedy 4,48 cm, a genetyczne usg robi się dopiero od 4,5 cm więc pani dr zaprosiła nas na najbliższy piątek. A ponadto, to nie było za wiele widać przez "powłoki tłuszczowe", czy jakoś tak nazwała to pani dr...

I wiecie, jak to jest - wierzy się, że wszystko będzie dobrze, jednak jakiś stres zawsze jest...

Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

Ainhoo ;) moja kumpela doradza mi, żeby nie kupować łóżeczka, tylko na razie kołyskę, a później łóżeczko turystyczne...

Co o tym myślisz? ;-)

To ja jeszcze dodam, że byliśmy na usg w ubiegły czwartek, ale Malec miał wtedy 4,48 cm, a genetyczne usg robi się dopiero od 4,5 cm więc pani dr zaprosiła nas na najbliższy piątek. A ponadto, to nie było za wiele widać przez "powłoki tłuszczowe", czy jakoś tak nazwała to pani dr...

I wiecie, jak to jest - wierzy się, że wszystko będzie dobrze, jednak jakiś stres zawsze jest...

Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

ja mialam genetyczne w 11 tc i maly mial wtedy 4,1cm. oczywiscie przezpochwowe. pozniej w 19 tc poszlismy prywatnie, przez brzucho bylo usg i obraz byl dobry takze glowa do gory :) jak jest dobry sprzet i wprawne oko to i obraz ladny :)

reklama
Aga brzuch już mam, zamieściłam nawet fotki na forum: Galeria brzuszków - Brzuszki Forumowiczek :-) A czujesz już ruchy? Ja tak, mam chyba piłkarza w środku;-)
Totka a Ty który tydzień?

Do góry