reklama
agunia50002
Fanka BB :)
Ja robiłam w 22tygodniu i dało się przeżyć .Kup sobie glukozę cytrynową nie jest tak obrzydliwa a pielęgniarka po wypiciu dała mi jeszcze kubek zimnej wody
1
169849
Gość
Mimi tez mi sie wydaje, ze za wczesnie wyjezdzasz z tym cukrem. Obciazenie robi sie w 24-28tc a im ciaza bardziej zaawansowana tym podobno cukrzyca wieksza.
Nie wiem, kolacje jadlam o 20 ale to bardziej byla obiadokolacja i pozniej nic nie jadlam. Dzis sprobuje jeszcze przed snem wciagnac jakas kanapke lub serek wiejski.
Ubolewam, ze nie mozna mleka bo lubie platki ale sprawdze takie bez laktozy.
Na sniadanie zjadlam kanapki z ciemnym pieczywem, wedlina ale zwykla bo jestem przed zakupami i pomidorem. Za godzine zmierze poziom. Na obiad chce zrobic kalafiorowa z odrobina smietany, ktora niewskazana i zobacze jak na mnie dziala. Na drugie mlode ziemniaki mizeria i jajka bo Zuza narobila smaka.
Agunia pierwsze slysze, zeby slodka mama po mlecznej czekoladzie miala niski cukier. ale przetestuje, a nóż i mi pomoze.
Trochę z tym bawienia jest, ja malo jem obiadow a jak jadlam to pierogi czy kopytka a to tez zakazane. U mnie problem jest z tym, ze jestem leniwa i nie chce mi sie gotowac, jem co popadnie. :/
Ja przytylam 3kg a jestem w 29tc. Oby tak dalej.
Nie wiem, kolacje jadlam o 20 ale to bardziej byla obiadokolacja i pozniej nic nie jadlam. Dzis sprobuje jeszcze przed snem wciagnac jakas kanapke lub serek wiejski.
Ubolewam, ze nie mozna mleka bo lubie platki ale sprawdze takie bez laktozy.
Na sniadanie zjadlam kanapki z ciemnym pieczywem, wedlina ale zwykla bo jestem przed zakupami i pomidorem. Za godzine zmierze poziom. Na obiad chce zrobic kalafiorowa z odrobina smietany, ktora niewskazana i zobacze jak na mnie dziala. Na drugie mlode ziemniaki mizeria i jajka bo Zuza narobila smaka.
Agunia pierwsze slysze, zeby slodka mama po mlecznej czekoladzie miala niski cukier. ale przetestuje, a nóż i mi pomoze.
Trochę z tym bawienia jest, ja malo jem obiadow a jak jadlam to pierogi czy kopytka a to tez zakazane. U mnie problem jest z tym, ze jestem leniwa i nie chce mi sie gotowac, jem co popadnie. :/
Ja przytylam 3kg a jestem w 29tc. Oby tak dalej.
agunia50002
Paulina będę szczera ja jem wszystko i pierogi i naleśniki .Ostatnio zjadłam trzy naleśniki z dżemem truskawkowym i miałam cukier 90 .Podobno smażone też nie wskazane jak i buraczki a ja po schabowym z ziemniakami i burakami mam cukier 100 .Mleko faktycznie na mnie źle działało i je odstawiłam a śmietanę zastąpiłam jogurtem naturalnym Bardzo nie chciałam insuliny bo już biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i dużo czytałam jak zbić ranny cukier .Mleko kromka białego pieczywa nabiał pozna kolacja nie działała dopiero właśnie czekolada .Wiadomo na efekt musiałam chwilę zaczekać ale było warto Metodą prób i błędów sama dojdziesz co dla Ciebie najlepsze
Zuza87
Paulina witaj ponownie Wypoczęta? Mam nadzieję,że tak:* No więc tak jak dziewczyny piszą na każdego działa co innego...Ja np. przed zaśnięciem wypijam szklankę mleka i rano mam cukier ok.80. Przyznam się Wam że ostatnio zdarza mi się zapomnieć o zbadaniu cukru Zajmę się czymś po posiłku i potem patrzę na zegar a tu pora mierzenia dawno minęła... Muszę znowu nastawiać powiadomienia...Paulina myślę,że chyba tak się liczy że od drugiego dania,ale nie jestem pewna bo u mnie nigdy nie ma dwóch dań;p I widzę,że różnie każą badać bo ja np.mierzę 2h po posiłkach.
Mimi ja robiłam krzywą glikemiczną ok.17tc bo mój lekarz uznał,że otyłość=cukrzyca,nadciśnienie itp...
Dziewczyny wczoraj odwiedziła mnie moja mama :O Było dziwacznie...Tzn,rozmawiała tak jakby nigdy nic.
Mimi ja robiłam krzywą glikemiczną ok.17tc bo mój lekarz uznał,że otyłość=cukrzyca,nadciśnienie itp...
Dziewczyny wczoraj odwiedziła mnie moja mama :O Było dziwacznie...Tzn,rozmawiała tak jakby nigdy nic.
1
169849
Gość
Agunia czekalam na takie wyznanie szczerosci Moze ty wcale cukrzycy nie masz? Jakie mialas wyniki po obciazeniu, pamietasz? Ja 116 na czczo i 148 po 2h. Bede probowac wszystkiego i jakos dojde co mi szkodzi a co nie.
Mimi, ja sie wcale o dziwo nie pilnowalam z jedzeniem. Jadlam duzo lodow, slodyczy, zapiekanek, czasem McDonalda, biale pieczywo.. normalnie wszystko. Nie bedac w ciazy pewnie przytylabym z 10kg na takiej diecie a tu chyba ciaza mi sluzy i dziecko zabiera kalorie. Jakis fenomen. Trzymam za Ciebie kciuki bys finalnie byla zadowolona ze swojej figury.
Mimi, ja sie wcale o dziwo nie pilnowalam z jedzeniem. Jadlam duzo lodow, slodyczy, zapiekanek, czasem McDonalda, biale pieczywo.. normalnie wszystko. Nie bedac w ciazy pewnie przytylabym z 10kg na takiej diecie a tu chyba ciaza mi sluzy i dziecko zabiera kalorie. Jakis fenomen. Trzymam za Ciebie kciuki bys finalnie byla zadowolona ze swojej figury.
reklama
agunia50002
Zuza biorę torbę niech mąż poczuje ile przez te tygodnie musiałam dźwigać Paulina miałam po godzinie przekroczone o całe 0.3 i na tej podstawie stwierdzono cukrzycę u mnie.Od diabetolog dowiedziałam się że wystarczy minimalne przekroczenie i już cukrzyca.Ja po 2tygodniach doszłam do tego co jeść a co nie a ta listę od diabetolog wywaliłam do kosza A tydzień temu miałam już ostatnią wizytę i po porodzie mam obciążenie zrobić .
Podziel się: