reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

hihi;)
Ja też miałam niewiele przekroczone na badaniu,a w domu najwyższy 2h po posiłku miałam 106.

reklama
Jak to diabetolog i endokrynolog powiedziały mi że te wszystkie cukrzycę ciążowe to przez to że normy zaniżyli .W pierwszej ciąży nie pamiętam żeby takie cyrki z tymi wynikami były no ale na czymś muszą kasę zbijać ;)
c55fskjojcqm7koh.png

Podziwiam wszystkie słodkie mamy, że sobie tak świetnie radzicie. I wagi takie ładne.

Obiecywałam sobie, że w ciąży będę myśleć pozytywnie i nie będę się denerwować, a tu wszystko odwrotnie. Na początku dołowałam się wagą, a teraz zaczęłam się objawiać czy będzie wszystko dobrze, bo mamaginekolog straciła dziecko w 24 tygodniu, a ja się naczytałam komentarzy kobiet, że urodziły martwe dzieci w 37 czy 39 tygodniu.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza az ty cholero ;)

Agunia to lekarz jakis wariat, gdybym miala o tyle tylko podwyzszone to nawet bym sie nie przejmowala.

Parampampam No smutne nowiny od mamyginekolog, ale w ich przypadku ciaza od poczatku byla trudna i nie rozwijala sie do konca prawidlowo wiec nie bierz do glowy. Poza tym po co sie martwic na zapas kiedy zadnych przeslanek ku temu nie ma. Nie wariowac!! :)

Też słyszałam o tragedii która spotkała mameginekolog:( Rozumiem Twoje obawy,chyba każda z nas je moewa od czasu do czasu ale musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze:* Ściskam Cię mocno:*
A dziewczyny któraś z Was myśli o opłaceniu położnej lub lekarza żeby się dobrze Wami zajęła/zajął podczas porodu?Ja coraz częściej nad tym myślę bo tyle się słyszy o niedopilnowaniu w szpitalach i tragediach :(

Paulina wiem o tym ale niestety na wizyty trzeba było się zgłaszać książeczkę wypełniać badania robić . Teraz już niedużo mi zostało bo jakieś 4tygodnie więc nawet jakby cukier mi skoczył to już insuliny nie dostanę a jedynie wcześniej mi cesarkę zrobią ;) Parampampam tak jak dziewczyny pisały nie można sobie przybierać do głowy takich rzeczy trzeba się cieszyć że maleństwo kopię i daje o sobie znać :) Glowa do góry :) Zuza co do opłacania to ja nie mam zamiaru cała ciążę chodzę prywatnie i ten lekarz będzie mi cesarkę robił.Bylam jakiś czas temu w szpitalu dwa dni i wiem jak się mną zajmował.A jak byłam kilka razy u niego w szpitalu na wizycie to nie wziął ani złotówki .
c55fskjojcqm7koh.png

1496148666-aaaaaa.jpeg

Hej dziewczyny! Ja i moj NAJLEPSZY przyjaciel pozdrawiamy z upalnego mieszkania!
Ja tez sie bardzo przejelam zarowno mamaginekolog jak i niestety poczytalam te komentarze o stratach i rowniez bardzo sie zdystansowalam. Mysle pozytywnie ale jednak gdzies to tam siedzi.

Co do wagi... Albo +7kg albo +5,5kg w 22 tygodniu. Niestety moja waga swiruje i pierwszy pomiar daje +7 a kolejne +5,5. Nie jest zle :) Teraz jak sa te upaly to wcale nie chce mi sie jesc. Na sniadanie musli albo platki z mlekiem, potem owoce i woda i obiad kolo 18-19 jak sie ochlodzi.

Dziewczyny, a jak to jest z ta waga po porodzie? Tyle sie mowi, ze sie tyje bardzo po ciazy itp a kurcze, wiekszosc osob jakie znam to pol roku po porodzie wygladaja szczuplej niz przed! I to znacznie!

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha madagos ja wczoraj do męża identyczne zdjęcie wysłałam tak samo podpisane mój najlepszy przyjaciel :D Co do wagi w pierwszej ciąży przytyłam 13-14 kg zaraz po cesarce miałam minus 7 kg a po kolejnych dwóch tygodniach nie było już śladu po dodatkowych kg a nie karmiłam .A później mało czasu na jedzenie spacerki i waga sama spada :)
c55fskjojcqm7koh.png

reklama
I ja mam takiego przyjaciela:) Niezawodny w taką pogodę;) W Poznaniu dziś burzowo i deszczowo więc może będzie wreszcie czym oddychać:)
Mi się nie udało przez lata zgubić kilogramów,ale po tej ciąży zamierzam się bardziej postarać!

Do góry