reklama
1
169849
Gość
Czesc dziewczyny!
Bylam wczoraj u diabetologa, dal mi glukometr i rozpiske co jesc a czego unikac. Po posilku mam cukier w normie, na czczo za to 114 a w nocy okolo 4 rani mierze i mam 124 a norma do 90. Kurde, nie wiem jak to zbic na czczo da sie w ogole??
Zuza bo ty jestes w temacie, powiedz jak to jest np z obiadami. Bo mam mierzyc 1h po ale jak np jem zupe i za jakies 30-60min drugie danie to mierzyc cukier godzine po drugim daniu tak?
Zalamana jestem tym cholerstwem, nie chce cukrzycy, diety..
Bylam wczoraj u diabetologa, dal mi glukometr i rozpiske co jesc a czego unikac. Po posilku mam cukier w normie, na czczo za to 114 a w nocy okolo 4 rani mierze i mam 124 a norma do 90. Kurde, nie wiem jak to zbic na czczo da sie w ogole??
Zuza bo ty jestes w temacie, powiedz jak to jest np z obiadami. Bo mam mierzyc 1h po ale jak np jem zupe i za jakies 30-60min drugie danie to mierzyc cukier godzine po drugim daniu tak?
agunia50002
Fanka BB :)
Obrzęki to coś okropnego najgorsze kostki jak samochodem jeżdżę to ból aż sprawia A do tego twarz aż szkoda słów Co do torby to tak już praktycznie w 90%spakowana o.paulina ja też mierze cukier .Cukier na czczo zależy co zjadasz przez cały dzień i o której jesz kolację .Ja zawsze zjadam na kolację o 20 dwie kromki chleba pełnoziarnistego z wędliną najlepiej drobiową i około godziny 24 zjadam 4kostki mlecznej Milki i rano cukier mam w granicach 80-90 . Lekarz się śmiał że czekolada zastępuje insulinę
Mimi2330
Agunia obrzęki są okropne.... ja z synem miałam całe nogi i stopy jak banie. Żadne buty mi nie wchodziły A jak chodziłam to mega bol :/
Ja stanowczo za dużo jadłam więc postanowiłam spróbować z tym leczeniem.... mój pomysł jest taki ze nawet jak zjem batona to wlicze to w kalorie i oby nie przekroczyć 1900kcal
Paulina nie załamuj się. Staraj się jeść gotowane posiłki, dużo wazyw. No i musisz Patrzeć na indeks glikemiczny. Poczytaj sobie o diecie Montignaca. On bazuje na IG.
Zuza ja to teraz na wiecznym odpoczynku hehe
A jak tam dziewczyny wasze wagi? Ile macie już na plusie?
Ja stanowczo za dużo jadłam więc postanowiłam spróbować z tym leczeniem.... mój pomysł jest taki ze nawet jak zjem batona to wlicze to w kalorie i oby nie przekroczyć 1900kcal
Paulina nie załamuj się. Staraj się jeść gotowane posiłki, dużo wazyw. No i musisz Patrzeć na indeks glikemiczny. Poczytaj sobie o diecie Montignaca. On bazuje na IG.
Zuza ja to teraz na wiecznym odpoczynku hehe
A jak tam dziewczyny wasze wagi? Ile macie już na plusie?
Mimi2330
A ile powinien wynosić cukier w godzinę po posiłku? Muszę sobie skontrolować....Czesc dziewczyny!
agunia50002
Mimi też miałam z synem mega obrzęki i jeszcze termin na koniec sierpnia a lato było bardzo upalne Trzymam kciuki żeby się udało najważniejsze to regularne posiłki mniej a częściej ja przynajmniej tak jem 5 razy dziennie w małych ilościach Ja mam normę do 140 po posiłku po godzinie ale wiem że co województwo to inna norma tzn do 120.
Mimi2330
O to zobaczę ile będę miała. Jadłam teraz jajecznicę z pomidorem i chlebem. Zmierze o 11.50 i dam znaćMimi też miałam z synem mega obrzęki i jeszcze termin na koniec sierpnia a lato było bardzo upalne Trzymam kciuki żeby się udało najważniejsze to regularne posiłki mniej a częściej ja przynajmniej tak jem 5 razy dziennie w małych ilościach Ja mam normę do 140 po posiłku po godzinie ale wiem że co województwo to inna norma tzn do 120.
agunia50002
Po jajecznicy cukier jest niski wszystko zależy od chleba ja przetestowałam 15 różnych chlebów zanim znalazłam ten który nie podnosi mi bardzo cukru
reklama
agunia50002
Tego to nie wiem ale wg.mnie to za wcześnie.Ja robiłam glukozę na czczo do 21 tygodnia i zawsze miałam w normie a dopiero po obciążeniu glukozą wyszło że mam cukrzycę
Podziel się: