reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Paulina ten po 2h nie powinien przekraczać 140 ale i tak moim zdaniem nie jest jakiś bardzo wysoki.Zobaczymy co powie diabetolog.Właśnie...Tak mówią że dzieci słodkich mam są duże.Mój gin ostatnio pomierzył małego i wszystko w normie ale nie podał wagi a ja jak jestem w gabinecie to stres mnie zjada i zapomniałam zapytać...Następną wizytę mam dopiero 8.czerwca i zastanawiam się czy dla świętego spokoju nie wybrać się do gina u którego robiłam połówkowe żeby wszystko sprawdził...
Blair witaj ponownie:) Bardzo dobry wynik:) Co słychać?

reklama
A ja gdzies czytalam, ze norma dla ciezarnych po 2h to 153. Pewnie cos pomylilam.
Zuza a kiedy wypadaja ci te prenatalne w 30tc? Chyba wtedy tez dokladnie mierzy sie bobasa.

Blair ladny wynik. Zazdro. :)

Wg mojego gina właśnie to zrobił...Zmierzył główkę,brzuszek,kość udową...Dlatego myślę o pójściu do tamtego...
Paulina mój gin to w ogóle ma normy z kosmosu bo wg niego po godzinie i dwóch nie powinno być więcej niż 120...

Hej co do macierzynstwa to nie wiem bo ja do konca jakos nie moglam uwierzyc ze bede miala dziecko moze po poronieniu takie mysli mialam ale malutki taki slodziak ze mimo zmeczenia czlowiek szczesliwy.

Zuza co do wedzidelka to kiedys robili to w gabinecie a teraz trzeba przez izbe przyjec na odzial isc do szpitala ale nie klada robia i do domu. I ogolnie w poniedzialek by zrobili ale ze byl szczepiony w szpitalu to lekarz stwierdzil ze lepiej by bylo odczekac 6 tyg jesli da rade jesc to wole poczekac i dopiero 21 czerwca pojedziemy to naprawic.

Jak Gabrys wstanie to zrobie fotke dla forumowych ciotek ☺ bo spi ale ja za ten czas popielilam i posadzilam kwiatki.

Co do diety to zadnej nie stosuje ale ze karmie swoim mlekiem to staram sie nic nie jesc co moze szkodzic wiec smazonego slodkiego ale niezle bo jak w szpitalu stanelam na wage to po kroplowkach bylo 118kg a teraz 105 wiec w dwa tyg 13kg polecialo mam nadzieje ze spadnie duzo wiecej ☺

Jak dzien wam mija ? ☺

Gabryś☺

Załączniki

• 20170517_193312.jpg
    20170517_193312.jpg
    309 KB · Wyświetleń: 67
Paulina to teraz dietka. .. ja to chyba bym nie dała rady taka lakoma jestem :/

Blair czemu robilas tak wcześnie krzywe cukrowe?

hchy43r8h8l5x99d.png

Norma dla ciężarnych jest po 2 godzinach do 120. Dlatego jest niższa niż normalnie, że dziecko ma wyższy cukier niż matka.
Moja mała tez kiepsko przybierała na wadze, byl moment, że na usg jeździłam co tydzień, sprawdzają przepływy czyli wydolność łożyska. Nie zawsze dzieci ze "słodkich" ciąż są duże. Finalnie urodziła się z waga 3kg, ale na godzinę przed porodem lekarz podawał 2,7kg, czyli ta granica błędu zawsze jest.

Z jakością z Bonprix też uważam, że generalnie jest ok. i czasem zdarzy się bubel.

reklama
Do góry