reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

A ile płacisz za przesyłkę?

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
13 zł:) Bonprix poleciła mi bratowa na ciążowe ciuszki bo ma już trójke dzieci i mówi że w ciąży zamawiała ubrania tylko tej firmu:)

Ja często oglądam ich ubrania na stronie ale właśnie boję się zamówić bo niewiem jaki rozmiar wybrać

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej dziewczyny ☺
Jak mija dzien?
U nas dobrze jak narazue wszystko chodz chyba nam sie dzis pojawila pierwsza kolka bo maly sie napinal nie mogl zrobic pierdziocha ☺ ale minelo i spi u mnie jeszcze 1kg zeby wskoczyc w wage poczatkowa ciazy wiec nie jest zle☺
Milego dnia dziewczynki ☺

Asia to świetnie! :) odchudzasz się czy samo tak leci?
Mój nie miał kolek Ale za to miał problemy z robieniem kupy. Dawalam różne herbatki ziołowe ale średnio pomagały. Unormowalo się dopiero jak zaczal jesc inne rzeczy oprocz mleka

hchy43r8h8l5x99d.png

Czesc dziewczyny! Ruszylo mbie sumienie, ze nic do was nie pisze, a wy tu sie martwicie. Ostatnio jakis spadek formy mam, nic mi sie nie chce, duzo spie. Leń mnie ogarnął stad ta moja nieobecnosc.

Bylam na wizycie tydzien temu. Srednio jesr, bo lekarz straszy, ze mała slabo rosnie na poczatku 26tc ma 700 gram a powinna 800-900 wiec znow tydzien do tylu. Najstraszyla mnie, ze jesli na nast wizycie sie nie poprawi to wysle mnie na specjalistyczne badania do Wawy badz polozy na patologii. :/
Podejrzewa, ze winowajca jest moje nadcisnienie i cukrzyca - tak, tak, jestem slodka mama.

Nie chce sobie tego za bardzo brac do glowy, bo pytalam dziewczyn na grupie na fejsie i niektore mialy dziecko w tym samym tc o podobnej wadze albo i mniejszej i wszystko jest ok. Poza tym mysle, ze jest jakas granica bledu w pomiarach i lekarz nieomylny nie jest. No albo urodze filigranowa corke.

Zuza, co do BonPrix to ja biore rozmiar mniejszy lub swoj. Jesli nie wiem to patrze po opiniach danej rzeczy. Jakosciowo jest ok, choc czasem zdarzy sie, ze trafia sie bubel. A w C&A tak samo biore swoj lub rozmiar mniejszy.

Asia, jak ci sluzy macierzynstwo? Twoje wyobrazenia pokryly sie z rzeczywistoscia czy jest zupelnie odwrotnie?

Caluje was dziewczynki. :)

A to moja Kalinka.

1495029455-aaaaaa.jpeg

Asia a jak wędzidełko małego? No i wstaw nowe fotki:) Super,że wszystko u Was dobrze:*
Paulina super że napisałaś:* Od kiedy wiesz o cukrzycy? Musisz przestrzegać diety? Cukier masz bardzo wysoki? Cieszę się,że jesteś optymistką:* Ja to panikara jestem;) Trzymam mocno kciuki za Kalinkę;* Śliczna jest:* Ostatnio słyszałam o przypadku,że lekarze po USG mówili,że maluch nie ma nawet 3kg a urodził się prawie 4kg:o Ale dobrze,że lekarz trzyma rękę na pulsie.Kiedy kolejna wizyta? Kurczę może się skuszę na Bon prix,zawsze się boję że nie trafię w swój rozmiar a C&A to taki pewniak.Mąż mi zamówił w tajemnicy jakieś bluzki ciążowe,nie mogę się doczekać:)

Zuza, tydzien temu odebralam wyniki mam tak: na czczo 116, po 2h 148. Ginka skierowala do diabetologa ale wizyte mam dopiero 29 maja. Zobaczymy co powie, bo o ile ten na czczo wynik za bogaty to chyba drugi miesci sie w normie?

Wizyte u ginki nan 31 maja, przyspieszyła mi. No wlasnie tak z tymi pomiarami to roznie bywa, moja mama urodzila trojke dzieci, ktore mialy po 2800, 3000 i 3150. To samo mamy mama. Moze po prostu u mnie uwarunkowane genetycznie, z3 sie rodzi male dzieci. Dziwi mnie tylko to, bo tak sie mowi ze przy cukrzycy i braniu witamin rodza sie kolosy..

Sprawdz sobie jakas rzecz z BonPrix. Jak nie przypasuje to mozna zawsze odeslac.
Dobry mąż ;) Moj sie mojej garderoby nie tyka bo wie, ze ja wybredna jestem i latwo nie trafic w gust.

reklama
Hej.
Ja ostatnio się nie odzywałem, jakaś taka nie do życia byłam.
Dziś miałam badania. Krzywa cukrowa robiłam.
I znam już wyniki na czczo 90 po 2h 120 więc jest dobrze. Kamień z serca.nie ukrywam, że najbardziej się bałam cukrzycy ciążowej.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Do góry