reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
O matko jaki ja miałam wczoraj tragiczny dzień. Niskie ciśnienie, okropny ból głowy i kompletne rozwalenie emocjonalne. Pierwsze pol dnia przespalam a drugie pol Przeplakalam :/

Cześć dziewczyny [emoji4]
Mam pytanie o badanie USG. Czy w związku z nadwagą mialyscie problem przy badaniu usg? Ja pierwsze badanie miałam tramsvaginalne. Kolejne powinny być przez brzuch. Ale wyczytałam na innych forach, że przy nadwagę często są problemy z takim badaniem. Jak to było u Was? Może nie potrzebnie panikuje [emoji54]

m3sx3e3k3kg0z09h.png

Ja miałam przez pochwe dość długo, bo chyba do 14 tygodnia. I rzeczywiście lekarz tłumaczył, że to przez tłuszczyk na brzuchu. Potem normalnie przez brzuch i obraz normalnie widoczny. Wydaje mi się, że na starszym sprzęcie jest większy problem przy tkance tłuszczowej,jest po prostu nieco gorszy obraz.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

No co Ty, przez brzuch to dopiero później....
Ja cały czas na wizytach mam dopochwowo. Na genetycznych też raczej będzie takie

Wydaje mi się że dopiero koło 12 tyg przez brzuch robią. Ale w 1 ciąży w szpitalu chyba w 14 tc miałam dowcipnie też. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę legginsów na allegro? Ja kupiłam spodnie w c&a w tej ciąży która straciłam i nie są najgorsze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi się że dopiero koło 12 tyg przez brzuch robią. Ale w 1 ciąży w szpitalu chyba w 14 tc miałam dowcipnie też. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę legginsów na allegro? Ja kupiłam spodnie w c&a w tej ciąży która straciłam i nie są najgorsze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
No tak tak też mi się wydaje że po 12 tyg robią przez brzuch. I tak też miałam w poprzedniej ciąży. Ale wyczytałam na forach że przy nadwadze przez całą ciążę robią dopochwowo. I dlatego teraz się zastanawiam jak to jest.

m3sx3e3k3kg0z09h.png

reklama
Do góry