reklama
Mimi2330
Fanka BB :)
To nie planuj tylko dZiałajCześć Natka, fajnie, że jest nas coraz więcej! Boję się tylko, że Wy już urodzicie śliczne bobaski, a ja wciąż będę planować [emoji14]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
parampampam
Cześć Natka! Ja Ci w kwestii porodu nie podpowiem, bo sama będę rodzic pierwszy raz, ale tylko przybiję piątkę jeśli chodzi o sukcesywne przybieranie kilogramów z moich aktualnych doświadczenie wynika, że nie ma znaczenia ile jem i jak dużo się ruszam, tyje ciągle tyle samo, więc nie ma co się przejmować za bardzo. Ważne, żebyśmy zdrowe były razem z dziećmi
Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Mimi2330
Ja dzisiaj rozpisalam sobie posiłki do końca tygodnia wg zasad diety cukrzycowej. Nie sprawdzam az tak bardzo np. Indeksu glikemicznego bo aż tak bardzo narazie nie muszę. Mam nadzieje ze mi sie uda wdrozyc stale pory posilkow i przede wszystkim mniejsze porcje...
A któraś z Was się odżywia wg tych zasad?
Wiem, ze Zuza... Ale ona póki co nieosiagalna
A któraś z Was się odżywia wg tych zasad?
Wiem, ze Zuza... Ale ona póki co nieosiagalna
asia333podlasie
Hej dziewczyny ☺ mnie moja lekarka w 12 tyg ostatni raz badala dopochwowo pozniej bylam u niej w 16 to juz przez brzuch a na prenatalnych bylam w 13 tyg i tez juz przez brzuch i byl super lekarz wiec nie robil problemu.
Mimi pytalas jak maly tylko je kupa i spi wstaje srednio co 2-3 godz nie placze wogole uwielbia sie kampac tylko jak przewijam to troche marudzi. A co do mnie to jestem troche zmeczona chyba jeszcze po szpitalu noe odpoczelam ale fizyczbie bardso dobrze wczoraj polozna w domu zdjela mi juz szwy bolu prawie nie mam. Ogolnie czlowiek taki oslabiony ale to porod jeszcze odchodzi.
A Ty czemu mimi plakalas?
Dziewczyny glowy do gory i cyc do przodu ☺
Mimi pytalas jak maly tylko je kupa i spi wstaje srednio co 2-3 godz nie placze wogole uwielbia sie kampac tylko jak przewijam to troche marudzi. A co do mnie to jestem troche zmeczona chyba jeszcze po szpitalu noe odpoczelam ale fizyczbie bardso dobrze wczoraj polozna w domu zdjela mi juz szwy bolu prawie nie mam. Ogolnie czlowiek taki oslabiony ale to porod jeszcze odchodzi.
A Ty czemu mimi plakalas?
Dziewczyny glowy do gory i cyc do przodu ☺
Ja miałam dietę cukrzycową i na poczatku schudłam, później mała słabo przybierała i kazali mi zwiększyć posiłki, ale wtedy juz miałam insulinę, więc mogłam zjeść więcej. Ogólnie to bardzo zdrowa dieta, ale duzo rzeczy nie można jeść. Ja bardzo lubię mączne rzeczy, wszystkie kluski, pierogi itp. więc dla mnie to był ból. Ale ogólnie wyszło mi na dobre, bo tak to bym chyba z 25kg przytyła w ciaży.
reklama
Mimi2330
Tak jak czytałam to na cukrzycowej wegle powinny stanowić nawet do 50%Chyba ja, ale trochę na czuja. Tzn jem 5x dziennie, a w tym tylko 2x węglowodany a w tym żadnej białej mąki tylko żytnia, kasze i ryż. Ale nie wiem czy to cukrzycowa do końca
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sobie rozpisalam na 6 posiłków. U mnie najgorzej że słodyczami.... eh
Ale muszę się ogarnąć bo przez ostatnie kilka dni jadłam sporo i kalorycznie i waga automatycznie w górę :/ a już i tak wyglądam okropnie i bardzo ciężko się czuję....
Asia sama niewiem czemu... jakiś paskudny dzień miałam. Wszystkie jakieś smutki mi się przypominały
Podziel się: