reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Asia za dlugie te spotkanie :o ktora ciezarna wysiedzi, chyba tylko ta z 1 trym o ile dobrze sie czuje.
I co to znaczy ze sama woda odwadnia???

Zuza migrena nie pozwala ci spac? U mnie sen to jedyne lekarstwo na bol i zasypiam od reki.

Mimi ty z Wawy? To my do siebie 100km mamy. Super ze dzis wizytujesz, nie stresuj sie! :) trzymam kciuki.

Ja spod Warszawy. Do Warszawy mam ok 50km ;)

Asia lekarka nie zaufana, nie z polecenia.... po prostu pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Jako jedna z dwóch kobiet. Ta druga niezbyt przyjemna i dlatego padło na tą.... no a jak jeszcze mi tak troche obiecała cesarke to już w ogóle zaczęłam do niej chodzić :D mam nadzieję ze tak będzie....

reklama
Asia ja z Siedlec.
"Jak bedziecie i sie martwic o malenstwo przed wizyta i o wage to zwariujecie [emoji5] jestescie piekne i wogole po ciazy bedziemy walczyc a teraz dbajmy o dzieciaczki [emoji5]"
I kto to mowi, Asia ktora caly czas drży o dziecko ;D

O dziecko tak ale nie o wage chodzilo mi ze jak i o to sie martwic i o to to mozna zwariowac.
Mnie jakos glowa zuza bolala z przodu jak zatoki z tylu jak boli to od cisnienia . Ciezka sprawa z ta glowa. O to chyba do siedlec nie mam tak daleko ☺
Kurcze gorzej mimi jak czlowiek zaplanuje a tu np lekarz na urlopie czy cos i roznie wyjdzie z tym porodem chociaz zycze Ci aby bylo po Twojej mysli. Na wizyte idziesz z mezem?

3 km od Bialegostoku.
Kurcze cos mnie od wczoraj dol brzucha boli nasiedzialam na tym krzesle chyba. Dziewczyny podpowiedzie co zrobic na obiad ze schabu lub szynki.

Idę sama. Nigdy nie widziałam, żeby tam ktoś z mężem był więc i ja nie będę się wyrywać choć mąż by chciał.

Dziewczyny czy któraś z Was ma problem z Tsh?
Ja myślałam że mam w normie bo mam 3.4 A tu na listopadowych mamach okazuje się, ze normą dla cięŻarnych jest Max 2.5 więc u mnie sporo za dużo.... ; (

Asia schabik to ja najczęściej duszę w sosie. Często też robię devolaje ze schabu lub tak jak na urodziny syna. Usmazylam kotlety schabowe A potem zapieklam z ananasem i serem żółtym :)

A dewolaye jak robisz? Ja tsh nie badalam a na staraczkach pisza ze max 1,5 a normy laboratoryjne do 5 spytaj lekarza. Moj to na kazda wizyte chodzi czeka bardziej chyba niz ja. ☺

Rozbijam cieniutko, trochę smaruję masełkiem i najczęściej daje ser kawałeczek jakiejś wędliny - szynki paprykę świeżą i ogórka. Zawijam, panieruje i na patelnię. Mega kalorii ale smaczny :D

Kurczę zmartwilam się tym Tsh :/

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi nie martw sie, ja mialam 2.9 a w ciazy jeszcze rosnie.. Nic ci nie bedzie, lekarz pewnie bedzie kontrolowal. Staraczki przezywaja ze z duzym tsh nie ma opcji zajscia w ciaze. Moja kolezanka miala prawie 4 i zaszla.
Co do ginka to mozesz isc z mezem, smialo. Ja tez myslalam, ze lekarz sie bedzie krzywic ale na usg genetycznym moj byl i teraz na polowkowe tez ze mna idzie. Mozesz dzis zapytac czy na nast wizyte mozesz przyjsc z mezem.

Do góry