reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mimi,rozumiem:( Przykro mi że tak masz:* Ja miałam tak od jajek ale mi przeszło.
Asia TAK!Chudniemy po ciąży!Gratuluję wygranej:) No i już 34.tygodnia:* A jak ciśnienie?

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja właśnie mało pije. Może masz rację ze powinnam więcej pić ....

Asia podziwiam, ze dałaś radę ;) Ja bym tam padła hehe

Szkoda, ze jesteśmy tak rozsiane po świecie ;) tak To by się można było wspierać może razem ćwiczyć hehe tylko u mnie zawsze brak czasu. Też trochę to moje wytłumaczenie, ale nie do końca. Jak wracałam do domu przed 17, jak robiłam zakupy to przed 19 to kto by znalazł czas i chęci na ćwiczenia, jak syna kładę spać ok 21

Mimi to wymowka ☺ ja srednio pracowalam po 10 godz i albo czesto na 3.30 rano do pracy albo do 2 w nocy a byl czas miedzy ciazami ze jezdzilam rowerem w domu po godz dziennie i spadlo mi 23kg pozniej 2 przybylo i zaszlam w ciaze przy pierwszej wazylam 125kg zajadalam smutek po stracie wiec nie bedzie wymowek ☺

No powiem Wam ze duzo do konca nie wytrzymalo i poszlo wczesniej jeszcze tak w 20 tyg siedziec to by uszlo ale jak juz taka ciaza jak u mnie to ciezko.

Cisnienie caly czas na granicy gornej normy 145 na 95 ale tez mi w szpitalu dr mowil ze jak mialam przed ciaza cisnienie to teraz nie jest az tak grozne niz jak ktos dostaje typowo ciazowego. Zaplanowalam ze w 37tyg poloze sie do szpitala po swietach i niech juz co chca to robia.

Mimi a Ty jeszcze pracujesz? Z tym odwodnieniem to nie zarty mi jakos tez nogi sie trzesly i ciemno w oczach a tylko wode pilam i to duzo mierzylam cisnienie ok cukier ok i nie wiedzialam od czego to napilam sie tylko i przechodzilo od tamtej pory nie pije samej wody chodz troche czyms zabarwiam poczytaj o odwodnieniu.

No szkoda ze tak daleko od siebie mieszkamy chodz mimi odemnie nie az tak strasznie bo do warszawy jakies mam 160km

Ja na zwolnieniu od początku. Nie wyobrażam sobie w tej ciąży siedzieć w pracy. Z synem było zupełnie inaczej. Do 5-6 miesiąca wogole nie czułam że jestem w ciąży... I tak właśnie pracowałam. W 7miesiacu dostałam zapalenia płuc i trafiłam do szpitala i od tamtej chwili było już tylko gorzej

hchy43r8h8l5x99d.png

Wlasnie dzwoniłam do mojej Pani dr umówić się na piątek na wizytę, ale powiedziała ze będzie miała mało czasu i żeby przyjść dzisiaj.... także dziś 16-19 wizytuje....
Założenie karty i pierwsze ważenie.... jeeej. .... nic już nie jem do 16 :D

Asia za dlugie te spotkanie :o ktora ciezarna wysiedzi, chyba tylko ta z 1 trym o ile dobrze sie czuje.
I co to znaczy ze sama woda odwadnia???

Zuza migrena nie pozwala ci spac? U mnie sen to jedyne lekarstwo na bol i zasypiam od reki.

Mimi ty z Wawy? To my do siebie 100km mamy. Super ze dzis wizytujesz, nie stresuj sie! :) trzymam kciuki.

Ja z Poznania:(
Tak,nie mogę spać:( Mi jest najlepiej jak siedzę bezruchu w ciszy i po ciemku,ale jak tylko się położę to czuję koszmarne pulsowanie w głowie...

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A Zuza gdzie boli Cie ta glowa z przodu z tylu?
No tak Paulina samej czystej wody za duzo nie mozna bo wyplukuje organizm i odwadnia trzeba cos dodawac albo lekka herbate lub troche soku albo chodz cytryne objawy odwodnienia sa charakterystyczne oblanie potem drzenie nog mgielki przed oczami zaslabniecia .
Paulina a gdzie Ty mieszkasz?
Mimi Ty sie ciesz z wizyty a nie sie stresujesz to nie wyjscie nie jesc juz trudno jest jak jest to jakis zaufany lekarz? Moja gin byla ze mnie dumna jak miedzy ciazami schudlam chodz nadal bylo ponad 100kg nigdy nawet nie wspomniala ze duzo tyje w ciazy a w koncu juz 10kg do przodu.
Jak bedziecie i sie martwic o malenstwo przed wizyta i o wage to zwariujecie ☺ jestescie piekne i wogole po ciazy bedziemy walczyc a teraz dbajmy o dzieciaczki ☺
Ja dzis do szkoly rodzenia lece na spotkanie z dietetykiem na temat jedzenia przy karmieniu. Juz nie chodze na cwiczenia ze wzgledu na cisnienie wiec zostalo mi juz tylko 4 spotkania w szkole rodzenia.

Do góry