reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mimi a Ty tak swoja waga sie nie stresuj ja tez jestem niska bo 166cm i dzis po weekendzie stanelam na wage i 114,5 od wizyty nic nie przytylam od 2 tyg a jem wszystko ogolnie nadal 10kg w ciazy ciekawe ile przybedzie jeszcze do konca.

reklama
Jakoś nie mogę przestać o tym myśleć ; (
No i nie mogę sobie wybaczyć ze się doprowadzilam do takiego stanu... eh. Nieraz dopada mnie taki gorszy nastrój :/

Zuza nie bierz do glowy dziwne ze usuwaja ludzi. Ja na majowych mamach tez nie pisze chyba ze cos spytac ale tam nikt nikogo nie wyrzuca. Dla mnie watek majowych mam tez nie jest bliski jakos one tam przezywaja tylko zakupy i ze z 50kg przytyla 15. Najbardziej podoba mi sie tu wydaje mi sie ze jest nas malo ale wszystkie szczere i rozumiejace problemy nawet z tym poceniem czy obcieraniem.
Co do pocenia to ja slabo sie poce chyba ze na prawde duzy upal ostatnio to tylko stopy takie ciezkie gorace. Mi dziewczyny na obcieranie ud itd najlepsza jest dziecieca oliwka jak nakladam czasami spudnice czy cos to smaruje uda od srodka nia wtedy jest slisko i nie obciera sprubujcie. Mi ostatnio krocze zaczelo sie pocic ale to tez pewnie wina duzej ilosci wydzielin itd i zalezy od spodni jak sa z dobrego materialu to ok a jakos w domu takie dresy nalozylam pozniej dotknelam miedzy udami reka to myslalam ze mi wody odeszly a to taka bylam mokra.
A wlasnie dziewczyny jak Wam wody odchodzily to je czuc w sensie jak siku czy jak?
Ja wstalam dzis po 6 a pozniej jakas niemoc i spalam do 11 dzis u mnie sa warsztaty Mamo to ja o 17 i sie zapisalam a teraz brak checi tam isc ale do 17 dlugo moze pojade [emoji5]
Hej hej

U nas weekend bardzo ciepły ale też dość pracowity. Piotrek z dworu nie chciał wracać do domu. A jeszcze wczoraj brat był z Michaliną cały dzień więc wybiegali się z Piotrkiem i wieczorem padli raz dwa..
Jeszcze jutro ciężki dzień przede mną bo będę sama z Piotrkiem i bratowa przywiezie mi Michalinę i siostra Wiktorka który ma 7 miesięcy bo bratowa z siostrą ida na pogrzeb i nie mają co z dziećmi zrobić. Masakra...

Asia jeśli chodzi o wody płodowe to u mnie w pierwszej ciąży z córką zaczęły się sączyć w 20 tc i czułam tylko takie uplawy ale mega nieprzyjemne. Ale jeśli boisz się że nie będziesz wiedziała czy to wody czy uplawy to polecam kup sobie paski laksmusowe i sprawdzaj ph. Ja całą ciąże z Piotrem sprawdzałam bo cholernie bałam się, że znowu tak wcześnie odejdą mi wody i stracę drugą ciąże. Tak poleciła mi moja lekarka i u mnie bardzo to zdawało egzamin. Jak siostrze zaczęły odchodzić wody to też jej sprawdziłam i okazało się że to wody. A siostrze odeszły całe na 3 razy. Tzn raz wstała z łóżka i poleciało jej trochę po nogach ale czuła tak, jakby popuscila mocz. A to nie mocz tylko wody.

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

To mój Piotrek i bratanica Michalinka[emoji3]
1491224430-aaaaaa.jpeg
1491224437-aaaaaa.jpeg

Kamkaz fajne dzieciaczki.A Piotruś nie przypomina urwisa z Twojego opisu tylko aniołka;)
Mimi doskonale Cię rozumiem:( Ja też nie mogę się pogodzić ze swoim wyglądem:( Strasznie mnie dołuje że ze szczupłej dziewczyny stałam się otyła:( Teraz brzuch mi urósł i boję się ważenia a wizyta dopiero 20.kwietnia...

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Masakra z tymi kiloskami. ...
A będziecie próbowały się później odchudzać? Ja kurczę nie potrafię :/ po urodzeniu syna schudłam jedynie z 5kg przez tyle lat :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja praktycznie nic nie schudłam bo co zrzuciłam to odzyskiwałam w zawrotnym tempie.Teraz bardzo bym chciała schudnąć...Rozmawiałyśmy o założeniu grupy wsparcia po porodach i mam nadzieję,że to wypali!!!

reklama
Kamkaz fajne dzieciaczki.A Piotruś nie przypomina urwisa z Twojego opisu tylko aniołka;)
Mimi doskonale Cię rozumiem:( Ja też nie mogę się pogodzić ze swoim wyglądem:( Strasznie mnie dołuje że ze szczupłej dziewczyny stałam się otyła:( Teraz brzuch mi urósł i boję się ważenia a wizyta dopiero 20.kwietnia...

Dziękuję ale to tylko pozory z tym aniołkiem heh...

Dobrze Was rozumiem co do kg bo mi w ciąży dużo przybyło a teraz za ch...e nie mogę tego zrzucić. Ehhh masakra.
Zawsze sobie postanawiam że zacznę dietę a tu nici. Z tą u mnie różnicą, że ja słodyczy jem mało. Czasem ochotę mam ale ogólnie nie często. A przed ciążą dla mnie słodycze mogły w ogóle nie istnieć. Nic a nic. Dopiero po porodzie czasem mam wielką kcicę

Do góry