reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Napiszcie w którym jesteście tygodniu i ile centymetrów ma dzidzia. Od wizyty u lekarza męczy mnie to bardzo... Jestem w 13tc a dzidzia ma 15cm...Wydaje mi się bardzo duuuża... Jak szukam w necie to wyświetla się że powinna mieć ok.7-8 cm....

reklama
Napiszcie w którym jesteście tygodniu i ile centymetrów ma dzidzia. Od wizyty u lekarza męczy mnie to bardzo... Jestem w 13tc a dzidzia ma 15cm...Wydaje mi się bardzo duuuża... Jak szukam w necie to wyświetla się że powinna mieć ok.7-8
cm....
no duża dzidzia a jesteś pewna że dobrze słyszałaś? Ja jestem w 14 i dzidzia na 7.5 cm

Tak,mam wpisane w książeczkę ciąży i widoczne na zdjęciu usg... Lekarze liczą od ostatniej miesiączki. I tak sobie myślę,że w pierwszej ciąży krwawiłam(myślałam,że mam okres),a co jeśli teraz tez tak było i jestem w bardziej zaawansowanej ciąży... Zaczynam lekko panikować...

Tak,mam wpisane w książeczkę ciąży i widoczne na zdjęciu usg... Lekarze liczą od ostatniej miesiączki. I tak sobie myślę,że w pierwszej ciąży krwawiłam(myślałam,że mam okres),a co jeśli teraz tez tak było i jestem w bardziej zaawansowanej ciąży... Zaczynam lekko panikować...
Nic się nie martw. Oni później obliczaja skorygowany termin porodu wg usg. U mnie w pierwszej ciąży przesunął się o 2 tygodnie w przód A i tak urodzilam W 38tc

Zuza, lekarz musiał zrobić nieprawidłowy pomiar ciała, chyba, że łapał z nogami ale to też za dużo. A jeśli wzrost się zgadza to źle obliczył wiek ciąży. Jest bardzo mało prawdopodobne by dziecko mierzyło 15cm w 13 tygodniu.

Ja dzisiaj jestem w 11t4d jeszcze tydzień i wizyta z usg genetycznym. Nie mogę się doczekać bo czasami coś mnie kłuje z boku brzucha raz z jednej strony raz z drugiej i muszę się dowiedzieć gdzie konkretnie dzidzia jest zlokalizowana.
Ja jestem dobrej myśli, ze dziecinka rozwija się prawidłowo, nie stresuje sie, nie panikuje, nie wywołuje wilka z lasu. :) Baardzo jestem ciekawa płci, pewnie jeszcze nie uda się dowiedzieć na wizycie, ale cóż.. Chyba chciałabym dziewczynę, ale to tylko dlatego, że ogólnie w życiu chciałabym mieć chociaż jedną córkę i gdyby była pierwsza to potem mogłyby sie bezstresowo rodzić chłopaki, wiecie o co chodzi? :)

reklama
O.Paulina ja po prenatalnych ale przyznam się że bardzo panikowałam. Trafiłam na wrednego lekarza który cały czas wytykam mi duży brzuch i podkreślał że przez to nie ma warunków do pracy. Przykro mi było. .. był problem z określeniem noska bo dzidziuś nie chciał pokazać a to przecież ważne. Za tydzień mój lekarz przez 40 minut szukal i jest nosek ☺ badania wyszły ok

Do góry