reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej dziewczyny ☺ co do wyprawki to tylko kilka ciuszkow kupilam i to nie dawno bo dopiero w 22tyg dowiedzialam sie ze bedzie chlopak na drugich prenatalnych polowkowym.

Cos z tym Twoim pomiarem jest nie tak. A pozniej to juz nie wiadomo ile dzidzia ma cm bo nie mierza juz dlugosci tylko wage moj synek warzy 665 z usg z czwartku.

Paulina te klucia to wiezadla od macicy sie rozciagaja. Dzidzia jest na srodku pod pepkiem ale juz nie dlugo zacznie przeskakiwac w rozne miejsca.

A co do wymiarow to mysle ze to wymiar worka owodniowego co w nim dzidzia jest a nie dzidz ☺

reklama
Inka, to super, ze wszystko dobrze!! :) Wielka ulga, co?

Dzieki Asia, to sie nie martwie tym kluciem tak wlasnie myslalam, ze to macica.
Ja juz sobie rozrysowalam rozmieszczenie mebli w pokoju dzieciecym, wizja jest, zestaw mebli na allegro znaleziony teraz tylko czekamy na przyplyw gotowki :) nie moge sie doczekac!

Juz ogladalam lozeczke wozki i cala reszte ale czekam 30tyg jak minie bede kupowac czyli od marca zaczynam.

A jak dziewczyny wasi faceci na ciaze reaguja? Chodzi mi przede wszystkim ktore jeszcze dzieci nie maja. Moj to przerazony ze to takie male jak ubranka zobaczyl to strach w oczach nigdy nie mial doczynienia z malymi dziecmi byl najmlodszy. Ja mam 2 mlodsze siostry to jakies doczynienie mialam.

Paulina wiem o czym mówisz. Ja marzę o córce, ale chyba nie jest mi to dane. Choć mój pierwszy syn jest na prawdę wspaniałym dzieckiem i nie zamienilabym go na żadną dziewczynkę ;) ale przy drugim mogla by byc corcia dla mamusi zeby byla rownowaga w rodzinie ;)

Asia moj maz przy synku robil wszystko od pierwszych dni w szpitalu, bardzo mi pomagał i nie bał się. A synek do dużych nie należał bo miał 55cm i 3280g

o.paulina ulga niesamowita. Mam wspaniałego lekarza prowadzącego i dzięki jego uporowi udało się zobaczyć nosek. Nawet batona zjadłam w gabinecie aby dzidziuś się przewrócił na druga stronę.

Asia mój mąż szaleje z radości. Codziennie całuje w brzuch . A teraz sprząta łazienkę bo mi nie pozwala cokolwiek robić :) piekę mu za to strucle drożdżowe z jabłkami :biggrin2:

Hej dziewczyny. Mi moj tez nic nie pozwala robic w domu. Rozmawia z brzuchem a synek go lubi bo wtedy tak kopie ze szok. Tylko chodzi mi oto ze widze ze strasznie przezywa ze musi juz wiedziec co trzeba kupic dla malego lozeczka oglada itd . I caly czas mowi ze to takie malutkie zeby krzywdy nie zrobic.

Jak dziewczyny samopoczucie?

Oleńka a jak tam u Ciebie? Jak ostatki?

Cześć juz kiedyś u was byłam ale to daaaawno temu ponieważ asia333podlasie mi o tym forum przypomniała chciałabym ponownie dołączyć. Mam na imię Magda mam 31 lat ważę obecnie 113kg i to moja 3 ciąża. Pierwsza donoszona z synem byłam grubsza drugą straciłam teraz ponownie liczę na cud :) jestem obecnie w 6t3d ciąży.

reklama
No witamy Cie ☺ bylas juz u lekarza? Ja zaczelam ciaze z 104,5 i teraz 4,5-5kg fo przodu jestem w 24 tyg ciazy. Dlugo starałas sie o obecna ciaze? I w ktorym tyg stracilas poprzednia jesli mozna spytac. Ja tez jestem po poronieniu w 8 tyg dzieci jeszcze nie mam.

Do góry