reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Fajne te wasze śmieszki:)
Madalena mój za to jak się go za rączki podnosi to pięknie trzyma główkę i teraz dziad nie chce juz leżeć! Wciąż by chciał siedzieć!
U nas z rehabilitacja jest problem bo terminy na koniec.czerwca a prywatnie nie przyjmują :(
Musze szukać gdzie indziej. Ale nie wiem czy po prostu sama nie poszukam ćwiczeń w necie.
Mój je tak jak twój,ok 750ml, czasem trochę więcej. Myślę że jest ok,za tydzień szczepienia to go zważymy.

reklama
Aisha myślę że to super pomysł ćwiczyć z małym nawet znalezionymi w necie ćwiczeniami. Ja podpytam mojej rehabilitantki o ćwiczenia na asymetrię i Ci wyślę jak się czegoś dowiem. Takie ćwiczenia to naprawdę fajny sposób na spędzanie czasu z maluchem :D
och jak ja bym chciała żeby Sebuś już tak chciał siedzieć jak Aleks :D no ale każdy w swoim tempie.

a ja dziś jestem zła :/ pojechalam na rozmowe o prace jako opiekunka do zlobka, a tam sie okazalo ze nie opiekunka a sprzataczka od toalet, sal itp :/ zmarnowany czas i bilet za 15zł :/ po drugie w tym czsie moj tata byl z mala i na spacer ja tak opatulił grubym kocem a bylo dzis tak goraco! az sasiadka mi uwage zwrocila ze widziala mojego tate z wozkiem ale przesadzil z tym kocem! no i boje sie zeby mala sie nie przezebila :/ bo przegrzac dziecko tez nie jest dobrze. moja mam to sie udała też ze 3yg temu, zostawiłam ją z mama i poszlam do sklepu a ta jej wytarla pupe chusteczkami do kurzu/toalety/kuchni w5 z lidla!!! nosz kuźwa jak ja mam isc do pracy jak oni nie umieją się nią zajać. szlak mnie trafia, do tego jestem taka gruba ze nie mam sily na nic :( ehhh i nawet twierdze ze grubym osobą ciezej bedzie znalezc pracę :/
ja w czwartek usg brzuszka, piątek neurolog.
a jak karmicie butlą to zmieniacie rece? ze raz na lewej raz na prawej dziecko kladziecie sobie? bo mi kolezanka uwgę zwrocila zebym tak robila, zeby dziecko mialo glowke raz w lewo jak je raz w prawo. moze i racja, ja ciągle na prawej sobie ją kłade, i powiem wam ze jak w wozku spi to ma glowe na lewą stronę właśnie :/

Ostatnia edycja:
a jeszcze powiedzcie mi bo ja jakas nie kumata jestem, na bebiko mam napisane 2-3 miesiąć 120ml, 4 miesiąc 150ml
moja konczy 3 miesiace zaraz, to ktora wersja mnie obowiązuje?
te 150ml mam podawac jak skonczy 4 miesiące? boze nie wiem jakaś glupia jestem

Olucha chyba jak skończy 4 miesiąc? ... ja Zuzię butla karmiłam i nigdy stron nie zmieniłam! Z jej główką wszystko ok :-)

Oto dowód haha :-D

Załączniki

• 1430838704419.jpg
    1430838704419.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 62
  • 1430838736519.jpg
    1430838736519.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 55
Madalena, nie martw się,Sebastian nauczy się w mig, a później życia mieć nie będziesz bo będzie chciał ciągle żebyś go do siadu dzwigala.

Olucha pamiętam jak sama szukałam pracy,trwało to kilka miesięcy. Co innego było w ogłoszeniu a co innego na rozmowie.
I szukałam pracy w banku,wiec na wygląd bardzo patrzyli a byłam wtedy z 25kg lżejsza! Na szczęście udało sie w końcu. Myślę że i ty wkrótce coś znajdziesz. Nie można poddawać się po pierwszym razie.
Nie wiem co jest z tymi starszymi ludźmi że tak grubo każą dzieci ubierać. Sąsiadki tez mi mówią żebym czapkę ubrała i kocem okryla Aleksa. A dziś u nas 28 stopni i ja mam krótkie spodnie i tunike.
A Aleks body i cieniutki dres bez czapki,koca itp a i tak ciepły jest. Moja matka tez tylko pyta czy jest okryty bo wiatr wieje itp... A ja jej na to ze choroby biorą się z wirusów a nie z wiatru :)
Hehe twoja mama też aparatka :) może czas na okulary? :)
Myślę że Marcie inne chusteczki nie zaszkodziły jeśli to się raz stało.
Jeśli chodzi o zmianę strony to ja nie robiłam tego i młody ma lekką asymetrie. Tzn chętniej patrzy w prawa stronę,tak też główkę układa. Zmieniliśmy mu łóżeczko na drugą stronę żeby od lewej do niego podchodzić, do odbijania tez biorę na drugą stronę no i staram się karmić na zmianę, choć ciężko jest. Juz widzę poprawę.
Neurolog sprawdzi to i jeśli u Marty nic się złego nie dzieje to myślę że nie będziesz musiała zmieniać strony.

Jeśli chodzi o.mleko to mi się wydaje ze od początku czwartego miesiąca,ale zapytam w przyszłym tyg na szczepieniu pediatry. Na moim mleku pisze 2-3mc 120ml 6 razy,a 4mce 150ml 6 razy.
Ja Aleksowi robie najczęściej 150 i czasem wypija wszystko (np po długim spacerze lub rano) a czasem z tego 90 i resztę musze wylać.
Ogółem ok 740ml dziennie. Rośnie wiec sue nie przejmuje.

Mnie dręczy inne pytanie jak do 120ml.wody dam te 4 miarki mleka to robi mi się ok 140ml. To jak mam liczyć ile zjadł? 120 czy 140ml?

reklama
Dobry :)
Madalena super ze tak szybko z neurologiem sie udało :)
Rehabilitacja jest bardzo ważna i szukaj kogoś kto to konsekwentnie bedzie robił , bo nasza pierwsza rehabilitantka była za miękka , Emily płakała a ona przestawała ... I tak straciliśmy cenny czas ... Teraz ma lepsza ;)
I samemu w domu ćwiczyć tez bardzo ważne ...

Olucha dobrze ze i Ty masz szybko termin u Neurologa ...

Aisha napewno rehabilitacja pomoże ... Mam nadzieje ze z tym torbielem tez sie polepszyło ...

Lucalew zdrówka zycze [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Rurka mam nadzieje ze wszystko ok bedzie z Zuza [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji110][emoji110][emoji110]
Lili śliczna :) super :)

Olucha Ty sie nie załamuj tylko bierz za siebie ... Ja od tego tygodnia na diecie znowu - Rurka mi tyłek skopała [emoji23][emoji23][emoji23]
A na rodziców nie narzekaj , tylko wyjaśnij co i jak :)
Ze zmiana to prawda tak jest lepiej , ale w praktyce ciezko :(

A nasza Emily od wczoraj w szpitalu .., ma wirusowe zapalenie płuc ..., ale jest na drodze powrotu do zdrowia :)
Nie chciała nam nic pic i jeść wiec wyjścia nie było ...

ImageUploadedByForum BabyBoom1430839776.828321.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1430839798.579531.jpgZobacz załącznik 686216

A to Kubus na nowym bujaczku :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1430839850.084459.jpg

I razem :

ImageUploadedByForum BabyBoom1430839919.205642.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1430839943.758395.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1430839956.575568.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1430839776.828321.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430839776.828321.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 52
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1430839798.579531.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430839798.579531.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 52
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1430839850.084459.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430839850.084459.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 51
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1430839919.205642.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430839919.205642.jpg