reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

a na moim mleku jest całkiem inaczej a ja mam Hipp HA tj. 7-8 tygodni - 150 ml 5 razy dziennie a poźniej 3-4 miesiąc 180 5 x dziennie. Czyli wychodzi tak jak by po 8 tygodniu był już 3 miesiąc. Mój jeszcze nigdy tyle nie zjadl, ale on jest malutki i się tym akurat nie przejmuję.
Aisha ja zawsze liczę to ile ml zjadl tzn. jak po dodaniu proszku jest w butelce 200 a zostaje mi 50 to liczę że zjadł 150.
Znalazłam ostatnio zdjęcia Sebka, gdzie widać jaki byl maleńki hihi zobaczcie porównanie. Ten sam Sebek, ten sam wózek i tylko 2,5 miesiąca różnicy

Załączniki

• CAM00998.jpg
    CAM00998.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 51
  • CAM01844.jpg
    CAM01844.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny

Rurka sliczny smieszek z Lili. Trzymam kciuki za wyniki Zuzki oby jednak nic nie bylo.

Madalena zdrowka dla synka co by nic sie nie rozwinelo. Sliczne te Wasze pociechy. Tez juz bym chciala synka tulic.
Dziekuje za kciuki i rady. Dzis odpukac u mnie lepiej z przeziebieniem ale na dole dalej piecze. Dobrze ze jutro juz wizyta. Trzymajcie prosze kciuki :-)

Aisha zycze Ci zeby udalo sie albo samemu cos z mamlym pocwiczyc albo jednak szybciej kogos znaleźć.

Olucha nie obraz sie ale troche sie usmialam z tych chusteczek a tak na powaznie to bardzooo Ci wspolczuje i sytuacji z praca i kolkami i wszystko pod gorke ahhh jak ja to znam. Ja to powtarzam jutro bedzie nowy dzien, lepszy dzien i tego Ci z calego serca zycze zeby usmiechnelo sie do Ciebie szczescie i radosc i zeby usmiech nie schodzil z Twojej twarzy. Trzymam mocno kciuki!

Aleks ma ulubiony nasz stroj Tygryska hehhee Jak tylko ktos pyta to mowie najlepiej zeby byl tygrysek :-) Jedno body z dlugim rekawem i kapturkiem juz kupilismy i obowiazkowo kocyk z tygryskiem :-)

Karina dziekuje i rowniez duzooo zdrowka dla Emily zeby szybko wyzdrowiala. Sliczne fotki, najbardziej mi sid podobaja jak razem leza :-)

Madalena rzeczywiscie jaka roznica. Ale maly z niego model, nozke tak ma fajnie ugieta, super to wyglada. Minka slodziutka. Ta to bym Wasze dzieci wszystkie wycalowala i wysciskala.

Olucha ja też się trochę posmialam z chusteczek :)
Madalena mój też był taki mini,pół gondoli zajmował :) a teraz jak się rozłoży to idealnie pasuje :)
Lucelaw jeśli chcesz to mogę ci za parę złotych odsprzedać bo mam dużo rzeczy z tygryskiem. Prócz tego.co widziałaś jeszcze mam dwie bluzy i takie spodnie ogrodniczki w moro juz za małe. Te rzeczy z Disneya drogie są a dziecku różnicy nie robi czy nowe czy używane,zresztą miał je parę razy tylko tak szybko rośnie :(
Madalena na jaki rozmiar kupujesz ciuchy?

Ja najpierw tyłek oglądałam czy się nic nie stało od tych chustek , a potem tez sie smialam ;)
poszlam wczoraj na basen sama, potem wypytalam w recepcji o zajęcia dla maluchow, ale sa dopiero we wrzesniu, jak juz bedzie cieplo to pojdę z nią tak poprostu.
jeju jak ja bym sobie jeszcze pospala... sasiadki dziecko tydzien starsze i od urodzenia tylko je i spi, a moja tylko je i rozrabia ;) dziś pobudka o 4 tej rano i 7.30 i już nie śpi :/ a ja bym pospała jeszcze
Super zdjęcia maluchów, jak szybko rosną! IMAG0423.jpgIMAG0403.jpg

Załączniki

• IMAG0423.jpg
    IMAG0423.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 46
  • IMAG0403.jpg
    IMAG0403.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 49
Ano moj maly to taki model ze jak tylko widzi telefon albo aparat to natychmiast przestaje sie usmiechac i pomimo tego ze smieje sie caly czas ciezko zrobic mu zdjecie.
Karina super zdjecia :-D gratulacje z powodu powrotu do diety :-D ja tez probuje ale co chwila chce mi sie vzegos - trzymam sie narazie ale.cos czuje ze sie zlamie niedlugo.
Aisha kupuje mlodemu na 62 ale niektore rzeczy juz kupione sa za male. Pajacyki na 62 wszystkie sa za male a z kolei na 68 duzo za duze. Dlatego teraz najlepiej ubiera mi sie go w body i takie portki polspiochy. A Aleks jaki rozmiar nosi?
Katar siebu nas niestety rozkreca ale mlody jeszcze dalej nie wie ze jest przeziebiony. Czy z katarem mam isc do lekarza? Dodam ze nie ma goraczki i jest normalnie wesoly.

Olucha u mnie dziś pobudka o 2 i 6. Na szczęście od 6:30 bawi się sam wiec jeszcze polezalam w ciepłym łóżku bo pogoda okropna!
Marta śliczna :) i ma taką grzechotke jak Aleks :)
A jak kolki?lepiej coś? Mąż się włączył w pomoc nad opieka?

Madalena mój też jak widzi telefon to sue gapi i pozuje :)
A ciuszki to jak i twój. Wszystko zależy od producenta. W h&m jest duża rozmiarówka bo 62 jeszcze za duże. A w niektórych sklepach 68 dobre.
U nas katar powiązany był z kaszlem,nie chciał jeść i spać,ciągle się dusil. Niestety dzieciom nic zbytnio dawać nie można więc kazali nam kroplic roztworem soli i robić inhalacje nebulizatorem. No i pomogło.
Jak gorączki nie ma to ci nic nie dadzą. Może spróbujcie z tymi inhalacjami zanim się pogorszy.

reklama
Do góry