reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dzięki dziewczyny bynajmniej wiem ze to normalne.

Madalena sliczny ten Twoj smieszek, tez juz duzy ksiaze :-)

Rurka to ciesze się ze z Lili dobrze i udanej wizyty jutro u lekarza zycze.

Karina jeszcze troche pewno i Kubus bedzie bardziej kontaktowy i bedzie duzo usmiechow i zabaw.
Duzo zdrowka dla Emily, bidulka. Rowniez udanej wizyty zycze.

reklama
Rurka trzymam kciuki. Daj znać co i jak.
My jutro neurolog.

Karina doczekasz się doczekasz. Wprawdzie mój do smieszkow nie należy i na jego uśmiech trzeba zasłużyć :) a w głos rzadko się śmieje. Taki mały filozof mi się trafił.
U
Madalena a jaką masz mate? My właśnie szukamy prezentu na dzień dziecka. U nas tez bujaczek poszedł w zapomnienie, młody woli leżeć w łóżeczku i zjadać wszystko dookoła :) i gadać do swoich misiów!
Co do fotelika to wiem ze max 2h pod rząd. Bo to niestety niezdrowe dla kręgosłupa.
Dlatego ja się męczę z gondola :(
Od kilku dni ulubione zajęcie mojego syna to dajcie ręce i siadamy :) Hehe spodobała mu się nowa perspektywa patrzenia!

Aisha mate mam canpol baby od 0+ - zając przyniosl i sprawdza sie suuuper!
Dzis stal sie cud i zadzewonili do mnie ze na 11.00 jest wolny termin do tego neurologa do ktorego bylismy na sierpien zapisani. Pojechalismy i okazalo sie ze moj Sebus ma obnizone napiecie miesni i konieczna jest rehabilitacja. Na szczescie powiedziano mi ze bez problemu sie wycwiczy ale musimy pociwczyc. Znam juz proste cwiczenie ktore mojemu dziecku bardzo przypadlo do gustu i smieje sie w glos jak go kulam :-D
Aisha daj znac jak u Ciebie!
Ja tez sie mecze z gondola ale myslalam ze jakos sobie ulatwie zycie ale niestety. Pytalam dzis neurologa i powiedziala ze fotelik jest do przewozenia ale spacerowac i chodzic nie ma co.

ja w piątek do neurologa ide z mała.
dostalam od pediatry nutramigen1 jakby bebiko comfort + debridat nie pomoglo, no i nie bardzo pomaga. Na kazdym mleku inaczej piszą dawkowanie. Na bebiko 120ml co 3 godziny daje. a na tym nutramigenie pisze 180ml 4-5 razy na dobę. no ja nie wiem czy zmienic te mleko :/ jakos nie lubie takich zmian :/ ale moze ma tą nie tolrancje laktozy, jakie badanie by zrobić zeby to stwierdzić?

Hejka. My po wizycie u neurologa. U małego ok,wszystkie odruchy prawidłowe, wodzenie wzrokiem itp. Jedynie lekka asymetria stwierdziła,bo mały chętniej patrzy na prawą stronę a gdy się go zmusi do patrzenia w lewo to krzyczy i się denerwuje. Dlatego mamy iść na rehabilitację żeby nam jakieś fajne ćwiczenia pokazali. No i za dwa mce kontrola i do tego czasu mamy zrobić usg co z jego torbiela w główce.

Olucha u mnie na bebilon pisze ze 6razy po 120, a młody często dzieli sobie to na 7 porcji bo woli jeść częściej a mniej. Ważne chyba żeby się dawka kaloryczna dobowa zgadzala.
Jak byliśmy w szpitalu to podawali młodemu bebilon pepti tzw mleko wykluczające, bez laktozy itp. Ale u nas poprawy przy ulewaniu nie było więc ulewanie nie wynikało z nietolerancji laktozy.
Nutramigen to chyba to samo,wiem ze w smaku paskudne jest.
Ale nie orientuje się czy są jakieś inne badania.
Madalena może spróbujcie z chusta lub nosidełkiem? Myślę że na krótki spacer będzie ok jeśli nie chcesz wózka targac :) my na razie nosidełko w domu stosujemy,czekamy na super pogodę żeby iść na spacer tak :)
Rurka i Karina jak zdrowie dzieci?
Lucelaw jak samopoczucie twoje i męża?
Agnella jak synek i ty się czujecie?

Aisha super ze wizyta udana i z malym wszystko dobrze :-)

Moj M byl dzis w koncu na kontroli i zmianie opatrunku i odpukac goi sie i zeby juz tak bylo. Dostal dalej antybiotyk i co pare dni na zmiane opatrunku. Ja czuje sie w miare ok bo jeszcze oprocz tych objawów ciazowych jakies przeziebienie mnie bierze katar, kaszel, bol gardla - juz sie faszeruje woda z cytryna i miodem, tabletkami do ssania dla ciezarnych. Zacyzna mnie tez piec od wczoraj tam na dole i tak sobie mysle ze albo to od luteiny uczulenie albo ze tak dlugo stosuje albo jakas infekcja sie pojawila :-( Dzwonilam dzis do mojej lekarki czy moge lactovaginal stosowac i clortimazolum na to pieczenie i swedzenie wiec dostalam zgode i najwazniejsze ze za 2 dni wizyta to mam nadzieje ze pzrepisze cos konkretnego na to al o zamieni luteine na podjezykowa.

Madalena super ze udalo Ci sie szybciej spotkac z lekarzem i juz wiesz co z Sebusiem mozesz robic i mu sie podoba :-)

Olucha, Karina trzymam kciuki za wizyty.

Agnella no wlasnie co u Ciebie i synka?

Ostatnia edycja:
Hej sorki ze tylko o sobie ale ja na szybko. Mam z Zuz skierowanie do por chorób zakaźnych na badania. Krztusiec nie wykluczony

Ok aisha :)
Lili odpukać nic na razie nie jest :-) a dzisiaj pierwszy raz udało mi się zrobić fotkę jak się uśmiecha :-D a właściwie kończy uśmiechać ,

Załączniki

• 1430815427927.jpg
    1430815427927.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Rurka cuuuudowna córunia :D oby szybko wykluczyli ten paskudny ksztusiec.
Mój Sebuś też trochę przeziębiony. Trochę kaszelek i mały katarek na razie. Oby szybko przeszło - póki nie wie że jest chory - bawi się normalnie i śmieje się jak zwykle.
Aisha to będziemy obie ganiały na rehabilitację ;) Najważniejsze że można pomóc naszym maluchom. Fajnie że taki filozof Ci się trafił. Poważne dzieciaki mnie strasznie rozczulają i bawią :D
Sprawdzałam wczoraj w internecie o obniżonym napięciu mięśni to Sebek nie ma żadnych objawów poza tym, że jak się go ciągnie za ręce to nie trzyma główki. Neurolog uspokoiła mnie, że to nie choroba tylko małe zaburzenie które skorygujemy :) Kontrole mamy po skończeniu 6 miesięcy. Mam już fajną rehabilitantkę, która do domu przychodzi no i w poniedziałek zaczynamy :D
Olucha u mnie na opakowaniu jest 5 x 180 (3-4 miesiąc) mój mały je ok 750-800 a powinien niby 900. Najważniejsze jest że prawidłowo przybiera. Znalazłam gdzieś, że dziecko powinno jeść ok 75-90 ml na każde pół kg masy ciała więc 5 kilowe dziecko ok 750-900/dobę .
Lucalew trzymam kciuki, żeby z mężem było już wszystko dobrze i bezboleśnie. Życzę Ci zdrówka i wiem, ze na przeziębienie sok z malin też super się sprawdza. Mi osobiście bardzo pomaga herbata z cytryną a na ból gardła w ciąży stosowałam tantum verde w spray'u - tak mi poleciła moja gin.
a tu mój maluszek na macie. Na razie delikatnie się bawi bo dopiero się obudził hehe

Załączniki

• CAM02002.jpg
    CAM02002.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 50
Do góry