reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dobry :)

Olucha no naprawdę współczuje :(
Kubus jeszcze ani razu 5 minut nie płakał , szybko sie uspakaja i jest kochany i grzeczny ...
Wczoraj jak go położyłam na brzuszku to sie dwa razy pod rząd przekręcił z brzuszka na bok [emoji15][emoji15][emoji15] bylam w szoku ...

W ciagu tygodnia przybrał 505 gram - następny szok [emoji23][emoji23][emoji23]
Zeby w mamy ślady nie szedł lol

Madalena super ze z Sebusia jajeczkami jest dobrze i ze poprawę widzisz :)
Mam nadzieje ze z neurologiem sie uda i wszystko bedzie ok [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Aisha no Kubus dzis 4 tygodnie :) szok szok szok jak ten czas leci ...
My mamy w srode wizyte u pediatry i chyba szczepienia ..

Rurka ojej :( przykro mi .. Zdrówka dla dziewczynek [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Emily tez chora :( antybiotyki ma bo całe płuca zaflegmione , we wtorek bylismy , dzis tez przed weekendem kontrola czy sie nie pogorszylo ..( lekarz mowi ze lepiej - po odsłuchaniu ) ale Emily gorzej sobie radzi , bo kluchy ma w gardle i nie umie odkasłać porządnie .. I znowu we wtorek na wizyte ..

Angella raczej słuszna decyzja .. Trzmam mocno kciuki !!!! [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ bedzie dobrze - zycze szybkiego o bezbolesnego porodu ...

reklama
agnella powodzenia! daj znac co i jak.
karina juz sie Kubus przekreca, kurde a moja Marta jeszcze nie :/
mocz wyszedl dobry, a na poprawe morfologi dala witamine b6 i kwas foliowy, po pol tabletki, musze rozkruszac bo nie ma takich dla dzieci :/ mala juz marudzi :/ juz jej pora :(
rurka trzymaj się, musisz ogarnąć towarzystwo ;) nie wyobrazam sobie teraz 2 dzieci, jednym jestem wykonczona :/
7 maja usg brzuszka, 8 maja neurolog, 18 maja szczepienie a ty aisha kiedy kolejne szczepienie? bralas pneumokoki? ja nie

Agnella myślę że to dobra decyzja. Oby wszystko poszło dobrze i szybko! Daj znać po!
Karina super ze Kuba taki mega grzeczny i w ogóle. No i chyba silny, skoro już się tak umie przywracac. Wiem ze przy mm trzeba uważać z porcjami bo dzieci mogą być właśnie otyłe. My też staramy się pilnować dziennego spożycia.
Zdrówka dla córki!
Rurka i twoim dzieciakom tez dużo zdrówka.
My kolejne szczepienie chyba 12 albo 13. Na razie szczepie tylko na rotawirusy. Jeśli chodzi o pneumo i meningo to chyba w drugim półroczu, przed pójściem do żłobka.
Jak stosunki z mężem? Lepiej już?

Olucha no wczoraj sie przekręcił dwa razy pod rząd , dzis nie udało mu sie :p

Dobrze ze mocz wyszedł dobry [emoji106][emoji106][emoji106]

Aisha no 130 mi wcina Kuba ..., zobaczymy co bedzie w poniedziałek z waga ... No klusek nie ma byc :p

No to dużo je, a jak często?
Bo Aleks 6 razy dziennie średnio po 120, zgodnie z tabela żywienia. A lekarz i tak mi każe jego wagi pilnować. Na razie przybiera prawidłowo,nie za dużo. Teraz jak się ciepło zrobiło to daje mu też wodę i herbaty.

Co 3-4 h , dzis dał rade 5 wytrzymać :)
Herbatę tez mu daje , ale jeszcze mu nie podchodzi bo tylko po 10 ml na raz da rade wypić , chce ale mu nie smakuje i sie krzywi [emoji12]

reklama
Aisha, Agnella dziekuje :-***

Aisha to dobrze ze badania wyszly ok i ze Aleksem wszystko dobrze. Odnosnie rozwoju to uwazam ze kazde dziecko indywidualnie sie rozwija i nie ma co tez sie za moco stresowac jak np jeszcze czegos tam nie robi. Bedzie dobrze :-)

Rurka zdrowka zycze dla dziewczynek.

Karina no no Kubus rosnie :-) Zdrowka zycze dla Emily.

Olucha Tobie zycze zeby Martusi kolki w koncu minely i zebys juz tylko sie usmiechala. Ciesze sie ze udalo sie zrobic badania.

Agnella kciuki mocno zacisniete za szybki i bezbolejny porod. Daj znac jak juz malenstwo sie urodzi jak najdziesz chwilke. &&&&&&

Madalena ciesz sie ze widzisz poprawe u Sebcia. A od czego sie robi taki wodniak?

Do góry