reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Olucha u nas bez jakiś wielkich kolek a też mam czasem ochotę wyjść! W pon zostawiłam małego mężowi i pojechałam na zakupy. I kupiłam sobie rybaczki jeansowe, legginsy i dwie koszulki :) wszystko o rozmiar mniejsze niż przed ciążą! Hehe mam teraz w czym chodzić jak się tak ciepło zrobiło :)
Agnella będzie dobrze. Juz naprawdę niedługo!
Wód masz trochę mało,bo norma to ok 5 afi. Stąd pewnie skierowanie na dodatkowe usg.

reklama
Aisha gratulacje dla Aleksa :D, mój Sebuś przekręca się na razie z brzucha na bok ;)
Agnella już niedługo tuż tuż :)
Olucha ja bym chyba w depresje jakąś popadła - mój Sebuś jak był maluteńki to ciągle płakał, krzyczał i marudził. Wtedy myślałam że to nigdy się nie skończy a ja nigdy sobie nie dam rady. U nas szybko się to skończyło a ja już ledwo pamiętam te ciężkie dni. U Ciebie to też wszystko minie :D
w poniedziałek udało mi się dostać do super chirurga z Sebciem i okazało się że to co ma na jajeczkach to jest wodniak :) ufff. Muszę teraz troszkę inaczej pieluszkować tzn pod jajeczka coś podkładać np zwinięty gazik. No i po 2 dniach widzę już różnicę - zmniejszyło się :D prawdopodobnie obędzie się bez zabiegu chirurgicznego!
Aisha zapomniałam wcześniej napisać - Sebuś też do żłobka będzie chodził. uważam że żłobki i przedszkola są dla dzieciaków super - bo nie dość że mają kontakt z innymi dziećmi a nie tylko z dorosłymi to jeszcze poznają o wiele więcej zabaw i zajęć niż ja bym była w stanie wymyślić :)
Dziś idziemy na drugie szczepienie

Aisha gratulacje dla Aleksa :D, mój Sebuś przekręca się na razie z brzucha na bok ;)
Agnella już niedługo tuż tuż :)
Olucha ja bym chyba w depresje jakąś popadła - mój Sebuś jak był maluteńki to ciągle płakał, krzyczał i marudził. Wtedy myślałam że to nigdy się nie skończy a ja nigdy sobie nie dam rady. U nas szybko się to skończyło a ja już ledwo pamiętam te ciężkie dni. U Ciebie to też wszystko minie :D
w poniedziałek udało mi się dostać do super chirurga z Sebciem i okazało się że to co ma na jajeczkach to jest wodniak :) ufff. Muszę teraz troszkę inaczej pieluszkować tzn pod jajeczka coś podkładać np zwinięty gazik. No i po 2 dniach widzę już różnicę - zmniejszyło się :D prawdopodobnie obędzie się bez zabiegu chirurgicznego!
Aisha zapomniałam wcześniej napisać - Sebuś też do żłobka będzie chodził. uważam że żłobki i przedszkola są dla dzieciaków super - bo nie dość że mają kontakt z innymi dziećmi a nie tylko z dorosłymi to jeszcze poznają o wiele więcej zabaw i zajęć niż ja bym była w stanie wymyślić :)
Dziś idziemy na drugie szczepienie

Kurcze, Aisha, nastraszylas mnie...poczytalam troche i wiem czym to grozi...mimo to lekarz jakos sie nie przejal tym, cala ciaze mialam bardzo dobry poziom plynow :-( no coz, zobaczymy jutro.

Ostatnia edycja:
Nie martw się tym. Może masz np 2-3 kieszenie po 3,5 afi. Ja np tak miałam. 3 kieszenie z wodą, w sumie 8 afi. Pod koniec wód jest mało bo dzidzia duża :) nie ma się czym przejmować.zwłaszcza że jesteś w terminie porodu!

Madalena jak sebcio zniósł szczepienie? My za dwa tygodnie dopiero.
Olucha jak po debridat?
Karina co tam u was,jak Kubuś? Kurde on już ma 4tyg,jak ten czas leci.
Rurka co tam u twoich dziewczyn? Jak Ci idzie kp?
Lucelaw jak zdrowie? Leżysz?

no wiec, badania krwi takie sobie, jutro musze dostarczyc mocz, nie wiem jak go zlapac? kupilam te woreczki, ale rurka odradzala je. to moze lepiej do kubeczka zlapie? najpierw musze obmyc krocze i czekac, kurde nie uda mi sie cos czuje, czlowiek zaspany do tego... a jutro musze isc z wynikiem bo mam mocz na cito. dala mi mleko enfamil zeby sprobowac na te kolki za kilka dni jak debridat nie pomoze, na razie nie dziala :(

Aisha Sebcio jest bardzo dzielny i nawet nie zaplakal :-) za to podczas badania przed szczepieniem lekarz zasugerowal wizyte u neurologa bo mlody przekrzywia sie na jedna strone lezac na brzuszku. Tez to zauwazylam ale dopiero od kilku dni. Poszukiwania neurologa dzieciecego zatem rozpoczete! Terminy dobpolecanej dr sa na sierpien!!! Oczywiscie prywatnie! W sierpniu to on bedzie mial pol roku i byc mize wielki problem!!! ale znalazlam innego lekarza z dobrymi opiniami i mam termin na 7 maja...
Olucha a jak kupki Martusi? Czytalam ze jak sa ze sluzem to moze to swiadczyc o alergii pokarmowej.
Aisha troche dla mnie podejrzana cena 17,5 za sab simplex. Ja mieszkam w SzZecinie wiec.do niemcow to mam rzut beretem i kupowalam tam na miejscu po 8 euro. Wiem ze mozna trafic okazyjnie za 5 euro ale taniej to nie slyszalam. Daj namiary na forum bo na pewno nie jednej osobie sie przyda.

Możesz próbować z tym łapaniem. Choć przydałyby się do tego dwie osoby.
U chłopców łapie się łatwiej a i tak siostra musiała mi pomóc. Ja trzymałam młodego a ona łapała.
Powodzenia z mlekiem. Może też to usg coś wyjaśni.
Oby bo biedna jesteś :* a i Marta się pewnie męczy!

reklama
Madalena ja kupowałam w Czechach po 15zl. Oni mają takie ceny, a producenci są z Francji właśnie. Do Czech sue jednak nie wybieram wiec chce kupić przez neta w ich aptece. Tylko przesyłka droższa.niż te.krople wiec.szukam większej ilości chętnych :)

No ja na NFZ.czekałam miesiąc do neurologa. Z tym ze ja się zapisywałam na kontrolę tej torbieli i to tak ok 3mca miało być. Mój też ma swoją ulubioną stronę, często się w nią wykreca. Wiec pewnie też zwróci na to uwagę i nas czeka rehabilitacja.
Ja w ten sposób szukam teraz alergologa. Koszmar jakiś. Terminy na sierpień. Ehh...

Do góry