reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

no a ja wlasnie sama bede lapac :( lepiej jakby byly dwie osoby przy tym, kurde :/ jak mi sie nie uda to dopiero po dlugim weekendzie bede musiala isc :( a lekarka kazal mi byc ok 17tej z wynikiem, moze to i pilne sprawa, ale nie wiem czy zdołam sobie poradzic, eh, trzymajcie kciuki ;) ide spac

reklama
Aaaa widzisz nawet nie wiedzialam ze w czechach tez sa bo u nas wszyscy mowia "te krople z niemiec" i kazdy ma na mysli sab simplex. Nawet moja kuzynka z Warszawy kupowala w niemczech wiec nawet nie pomyslalam ze w innych krajach tez są.
No terminy to jakis koszmar... nie mowie juz nawet o tych na nfz! Dzis uslyszalam ze wolny termin mają na 29 grudnia!!!
Mojego mlodego na pewno jakas rehabilitacja czeka wiec che jak najszybciej wszystko rozpoczac. Po wizycie u neurologa beda pewnie kolejki na rehabilitacje. Moj maly poza tym przekrecaniem na boczek nie trzyma tez glowki z pozycji na pleckach jak sie go podnosi za rece a juz powinien trzymac. Zwrocicie uwage na to u swoich maluchow.

Hej dziewczyny

Dzieki Aisha ze pytasz niestety nie leze za bardzo :-( Nie wiem czy Wam pisalam ze moj M miala wypadek w poniedzialek i stracil kawalek palca 4 u prawej reki. Cierpi strasznie nie tylko z bolu ale ze prawa reka i ze to on mial sie mna zajmowac a teraz nie moze.
Takze pomalu robie wszystko i nie leze niestety.

Agnella kciuki za wizyte i ssybki i bezproblemowy porod.

Wam dziewczyny zycze zdrowka dla Was i dzieciaczkow.

Lucelaw będzie dobrze zarówno z tobą jak i mężem. Myślę że jak mu się wszystko zagoi to będzie mógł się wami bez problemu opiekować!
Olucha super! Jesteś mega ;) daj znać po wizycie co tam wyszło.

My juz po wizycie u nefrologa. W nerkach nic się nie pogorszylo,nadal są drobne zwapnienia ale wszystkie badania pozostałe ok. Nawet mu dzisiaj poziom nawodnienia zbadali i powiedzieli ze super i żeby pił dużo jak będzie ciepło żeby nerki dobrze pracowały 
Badała tez go pediatra i powiedziała ze dziecko ok 3 mcy powinno trzymane za rączki usiąść i dobrze trzymać główkę,to świadczy ze dobrze mięśnie mu pracują. Aleks juz próbuje ale główka jeszcze mu trochę leci. Kazała ćwiczyć. Zobaczymy co w poniedziałek neurolog na to powie jeszcze.

Szczerze to myślę że czasem za bardzo chuchamy na te nasze dzieci. Lekarz taki,badanie siakie, szczepienia owakie i tak w kółko. A te dzieci z biednych rodzin non stop w piachu na podwórku i są zdrowe jak ryby.

Miłego dnia!

A jeżeli chodzi o noce to ostatnio super - je ok 20, później kąpiel i o 21 spać. Wstaje ok 2-3 na karmienie i dalej spać do 6-7. A czasem jeszcze z mamusia się zdrzemnie do 8
Uregulowalismy mu teraz karmienia i je e ciągu dnia co ok 3,5h po 120-140ml.

u mnie masakra póki co ... Zuz nadal gorączkuje ...angina do potęgi tysięcznej z żyganiem włącznie...Lili dzisiaj po szczepieniu ryczy niespokojna bidulka jest bolą ją te miejsca po wkuciu ewidentnie... Zuza milion razy lepiej znosiła i samo wkuwanie... w ogóle nie płakała dopiero na koniec trochę a Lili darła sie na całą przchodnię.. ciężki dzień...

reklama
Dziewczyny,a wiec płynu trochę malo,zdecydowali żeby mnie zostawić i wywołać poród....oczywiscie denerwuje się bo nie tak chcialam. Totalnie nieprzygotowana,maz pojechał po brakujące rzeczy i zobaczymy...
Lucalew trzymaj się!

Do góry