reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Tak idę na badania w czwartek z nerkami a w poniedziałek po długim weekendzie kontrola u neurologa.
Madalena jeśli chodzi o humory to Aleks tez tak ma. I czasem zależy to od pogody a czasem to przygotowanie do skoku może być.
Pamiętaj ze każdy skok jest coraz dłuższy i teraz może juz kilka tyg trwać.

Oj tak czytam i czytam o tych skokach i wszystko pasuje hehhe. Ja sama sie czuje jak bym miala miec jakis skok. Jak on jest marudny to ja tez ;-) Nowa rzecz mnie teraz troche martwi - od kilku dni podczas drzemki w dzien Sebus zaczyna tak strasznie plakac ze az strach. Zrywa sie i ostro placze. Zdarza sie to tylko podczas spania w dzien a w nocy spokoj. Zaczal teraz troche mniej spac i budzi sie o 4 a poten to ok 7 wstaje i nir spi praktycznie do 22. Ma kilka krotkich drzemek.w.ciagu dnia ale najdluzsza nigdy nie trwa dluzej niz 1h. Podczas tego placzu Nie mozna go uspokoic ale po chwili sam sie uspokaja i za chwile znow placz ale juz slabiej.
Rączki do buzi tez sobie pcha :-D taki wiek.chyba.

moja to ciągle budzi się z wrzaskiem... też drzemka trwa do godziny w ciągu dnia mało śpi.
aisha moja zezowała też, ale od jakiś 2 tygodni już nie zezuje. ide jutro do pediatry to moge zapytac jak nie zapomne do jakiego wieku dziecko zezuje.

Olucha nie mogę na tel skopiować linku ale wpisz sobie w Google :

Purple crying mataja

to odnośnie kolek i płaczu dziecka ... fajny tekst

Olucha na którą masz jutro tego lekarza? Wyślę Ci rano smsa z przypomnieniem :)
Lekarka u nas w przychodni jest beznadziejna. Wypisuje tylko skierowania.bo sama nic nie wie. A może niepotrzebnie się martwię tym zezem i ciamkaniem łapek.
Aleks tez się budzi z wrzaskiem często. Wydaje mi się że coś mu sue śni i gdy się nagle obudzi to jest zdezorientowany gdzie jest i co się dzieje.
W dzień ma 2-3 krótkie drzemki. W nocy śpi różnie. Dziś od 21 do 1:30 a następnie do 6. Później sue bawił grzecznie a ja sobie polezalam godzinkę w łóżku jeszcze :)
Za to jak o 11 Zaczął wrzeszxzec to myślałam że wyjdę z domu bo oszaleje. W końcu wzięłam go na spacer i zasnął i jest cicho! Choć zaraz będziemy się zbierać bo wiatr się zerwał i chyba padać będzie.

Ach dziewczyny a ja znow z tym samym jak zwykle przychodze...moje obecne objawy to: bole podbrzusza prawie jak na okres, ciagle z krotkimi przerwami, do tego takie dziwny jakis bol 'narzadow w srodku', nie wiem szyjki, czy czego, jakies zdezorientowanie I zawroty glowy od soboty, mnostwo sluzu bialego - czuje ze mokro jest i ze cos kapie ale nie sadze ze to wody. Do tego Braxton hics tradycyjnie I jakies skurcze brzucha nie wiem, ni to trawienne bo jakies odglosy w srodku, no to inne- bo sie nic nie dzieje. Jutro o 10 maz ma wazne spotkanie a o 13 mam wizyte w szpitalu wiec mam nadzieję ze noc bedzie spokojna bo musze pojechac z nim, nie zdazy wrocic i pojechac jeszcze raz. Jutro jest tez moj termin...
Each, kiedy to sie zacznie I skonczy:-(

reklama
Do góry