reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

lucalew a biezesz jakis lek na podtrzymanie ciazy? ja bralam duphaston.
karina ale fajny malutki, i te ubranko super :)
Boze tylko ja nic nie schudlam! :( :( nie wiem dlaczego! po porodzie schudlam 3kg i wrocilo! waze tyle co w ciazy :( masakra jakas....
a z mezem... uparty jest osioł, teraz nagle na mecz z kolega sie wybiera! na stadion legi, gdzie potem się leją wszyscy! siostra dala mu bilet, nie lubię tej jego siostry, jak go nie upija, to teraz na mecz wysyla. Mowie mu ze nie podoba mi sie to ze idzie na ten mecz, ale go to nie obchodzi, on juz podjal decyzje i idzie.
jak ja znim rozmawiam ze mi sie nie podoba jego zachowanie, to on sie smieje, albo gapi w tv czy komputer, a jak ja zaczynam juz plakac z tej bezsilnosci to on mowi no tak tak poplacz sobie ty tak lubisz sobie poplakac... nie wiem z kim ja sie zwiazalam... :(
co do wagi to mysle nad kupnem takich 2ch produktow firmy vianesse na odchudzanie. slyszalyscie o tym?
moj brat bral i schudl 20kg, plus silownia i dieta.

reklama
Olucha nie znam tego preparatu na odchudzanie :)
Co do męża to dupek jeden
.. musisz dać mu lekcję jednak bo po dobroci nic nie osiągniesz ... taka gra rozumiesz ... teraz on jest górą ty płaczesz tobie jest przykro a on ma to w dupie. Rolę muszą się odwrócić! Tak jak któraś z dziewczyn pisała musisz mu pokazać że Tobie juz nie zależy !!! Ale tak ze on musi w to uwierzyć! On nie może widzieć ze to tylko zagrywka bo cię oleje znowu i tyle. Chce iść na mecz ... proszę bardzo zignoruj to wyjście - awantura nic nie da a tylko twoje nerwy zszarga a jemu w to graj ze znowu będziesz płakać bo on ma cię gdzieś! Więc niech idzie a następnego dnia ty się umów z koleżanką na piwo ( karmisz mm?) I nie ma dyskusji wychodzisz oznajmiasz mu to tylko i nara. Ignoruj go, nie rób wyrzutów po prostu olewaj ... daje max tydzień i grunt mu pod nogi zacznie się palić. Ale pamiętaj jak będzie się buntowal kłócił ty masz być zimna jak lód ale z uśmiechem i pełnym spokojem zero nerwów zero krzyku czy płaczu ... powtarzaj sobie jestem górą ... jestem górą :-D u mnie to zawsze działało ...

Olucha czytałam o tym preparacie i może i dobry. Tylko szkoda by mi było kasy. Za te pieniądze to sobie catering dietetyczny zamówisz :)
No i.nie wydaje mi się byś mogła przy tym karmić piersią.
I dokładnie tak jak Rurka pisze - umów się na piwo i niech on się Marta kilka godzin zajmie.
Zawsze możesz przyleciec.do mnie,samolotem to jakaś godzina :)
Mi z mężem układało się różnie ale odkąd jest Aleks to zupełnie inny człowiek. Często się nim zajmuje, w weekend wstaje w nocy, pomaga ile może i gdy potrzebuje wyjść to mogę to zrobić.
Oczywiście wszystkie wyjścia ustalamy wspólnie. A na piwo z kolegą sama go wykopalam :)

Kurde 19.04 robimy chrzciny ;) 12 osób w naszym małym mieszkaniu ;) juz się boję. A wy kiedy?

My chrzciny robimy 5 lipca ale w lokalu ;-) po swietach w domu nie wyobrazam sobie chrzcin na 2x tyle osob :-)
Co mezow to moj mi pomaga i fakt teraz wiecej sie klocimy ale nie ranimy sie wzajemnie. Nsze klotnie trwaja 5 minut i wszystko wyjasniamy. Wszystko wspolnie ustalamy - wyjscia, gosci itd. i mamy podzial obowiazkow z malym.
Rurka taka oaza spokoju i wywazona :-) a juz tez z Oluchy mezem nie wytrzymuje :-) Olucha ustalone - trzeba dac mu nauczke!
Olucha a jak bylo przed ciaza i Marta? On sieteraz zmienil czy wczesniej nie potrzebowalas jego pomocy i nie wiedzialas jaki jest?
Lucalew yrzymaj sie dzielnie :-) najwazniejsze ze maluchowi nic nic nie jest.  a wiesz juz.czy synek czy coreczka?

Olucha, dokladnie jak dziewczyny pisza I to do ja same pisalam wcześniej-Olac go! Zyj wlasnym zyciem, nie przejmuj sie nim w ogóle! Umow sie na piwo, kawe, idz na zakupy (niekoniecznie zeby cos kupic...), ale rob tak jak TOBIE jest wygodnie i w ogóle sie nawet nie pytaj go o zdanie! I dokladnie jak dziewczyny mowia, w rozmowach z him zero emocji, chlod i spokoj, ew usmiech zeby widzialam jaka jesteś szczesliwa zyjac wlasnie tak, podejmujac swojej decyzje I nie potrzebujac jego! I najwazniejsze - konsekwencja! Uda sie, badz zmotywowana zeby mu to udowodnic a wtedy zadne lzy nie wyjda znienacka. Bedziesz góra, zobaczysz!

Rurka, fotki sie nie wyswietlaja, ja tez chce chudzine zobaczyc :)

Madalena, as Milo czytac ze malenstwo daje pospac w nocy! A karmisz go piersia?

Mnie krzyz dalej boli mimo ze staram sie oszczedzac , no coz, pewnie tak juz zostanie. Wczoraj kontrola u lekarza pomyslna, cisnienie OK, wiec obrzeki sa normalne poki co, w moczu nie ma bialek ani ketonow, i ktg prawidlowe...nastepna kontrola za tydzień w szpitalu, chyba ze wczesniej urodze..aaaaa :p musze torbe spakowac, wszystko juz go to we tylko niepochowane jeszcze.

Lucalew, trzymaj sie tam, wszystko bedzie dobrze na pewno:-)

Ostatnia edycja:
Olucha bralam od poacztku ciazy i Luteine i Duphaston ale od lutego mialam odstawione i zaczely sie problemy wiec zaczynam tez myslec ze moze to od tego. Z szpitala jak wrocilam to znow biore luteine a od wczoraj dolozyli mi duphaston I biore tez nospe i zaczelam brac magnez. Olucha dokladnie jak dziewczyny mowia teraz Ty badz gora i go kompletnie olej. Nie rob mu obiadow, nie sprzataj po nim, nie pierz mu olej go jakby go nie bylo. Powodzenia zycze bo szkoda fakiej fajnej dziewczyny dla dziada.

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy :-)

Madalena jeszcze nie wiemy dzis w koncu polowkowe ktore mialo byc tydz. temu a potem normalna jeszcze wizyta i na 14 jeszcze diabetolog takze trzymajcie kciuki prosze i za wizyty i zeby byla coreczka bo bardzo bysmy chcieli aczkolwiek najwazniejsze zeby bylo zdrowe :-)

Agnella najwazniejsze ze wizyta udana i cisnienie ok. Jeszcze troche kochana i Twoja kolej. Bole kregoslupa to przekichane mnie noga ciagnie od rwy kulszowej jakby bylo malo dolegliwosci. Nic damy rade, Ty jeszcze troche.

Hejka :)

Bylam na wadze dzis - 11 :) z 17 lol
Ale bedziemy dalej chudli :)

Lucalew mam nadzieje ze to ostatnie krwawienie [emoji110][emoji110][emoji110]. Uważaj na siebie [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️.

Olucha ja o środkach odchudzających nic dobrego nie uważam ... Mniej jeść i ruch .. Tak zawsze idzie :)

Ja nawet nie mam nikogo właściwego na chrzestnych :(

Angella super ze wizyta udana :)

Pierwsze foto z Kubusiowej sesji :

Zobacz załącznik 680261

jaki cudny! :) ja tez myślałam i myśle o takiej sesji, ale to droga sprawa :/ bardzo podobaja mi się takie maluchy w takiej sesji :)
Dzięki za porady na temat mojego męża... jeszcze mam takie pytanie czy wasi mezowie cos kupili tak sami z siebie dla dziecka?
Napisze wiecej potem bo wraca z pracy zeby mi tu nie czytal :/

reklama
No ja też chciałam taka sesje ale najlepiej robić ja w pierwszych dwóch tyg życia. Teraz mój syn nie pozwala się ruszać podczas snu :) a jak nie śpi to ciągle skacze!

Mój mąż kupił kilka ubranek.itp. Coś wspomina o lego i konsoli ale myślę że to chyba bardziej dla siebie :)
Ale wszystkie większe zakupy dla młodego planujemy razem i razem oglądamy.

Do góry