reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

nie wiem ile mój mierzy i waży ale po rękach czuje że przybiera ;) mam dość daleko przychodnię i nie chce mi się jechać zwłaszcza że ważenie jest w tym samym miejscu gdzie czekają chorzy w kolejce do lekarza.
Aisha piękny ten Twój synuś :) i jaki uśmiechnięty :D Dawaj mu w nocy mm to i Ty dłużej pośpisz i on też :)
Aisha, Olucha, Rurka jak u Was wygląda leżenie dzieciątka na brzuszku? mój mały tak strasznie tego nie lubi że aż strach. staram się kłaść go kilka razy dziennie chociaż na chwilkę ale zawsze kończy się to płaczem (takim ze złości). Staram się urozmaicić mu to leżenie ale on zaczyna się denerwować już przy samym przekręcaniu i nic do niego nie dociera. Taki płaczący, zezłoszczony podnosi trochę główkę ale nie jakoś tak całkiem. No i najwyraźniej nie wie ze na rękach może się podeprzeć bo jak podnosi główkę to ręce często też podnosi. Kładę go sobie też na swoim brzuchu ale prawie to samo (na moim brzuchu o dziwo wie że na rękach może się podeprzeć) - denerwuje się jak nie wiem. No chyba że jest śpiący wtedy zasypia i nie podnosi główki.
Jak to u Was wygląda?

reklama
moja tez nie lubi na brzuchu, zaraz beczy... ale klade ją chociaz na chwile, pediatra mi kazala przy ostatniej wizycie.
na spacer codziennie, chyba ze wieje i pada to wtedy nie. Zawsze jednak mam problem jak ubrac, bo ta pogoda codzien inna, raz zimno raz cieplo, i boje sie przeziebienia od tego. ale wychodzimy codziennie

Mój czasem lubi leżeć na brzuchu a czasem od razu ryk. Ale jak leży to pięknie podnosi głowę,zarówno gdy się popiera na rękach jak i bez rąk. Tylko ma swoją ulubioną stronę i trzeba go korygować. Zawsze bije mu brawo i głaszcze po główce wiec może to w końcu polubi :)
Na spacery chodzimy jak jest ładnie i dość ciepło. Bo jak wychodziłam gdy było zimno to ja się przeziebilam a mały złapał ode mnie i ogólnie masakra była. Ale ma być coraz cieplej :) wiec spacer będzie codziennie. Musze w końcu ten brzuch stracić!
Właśnie jesteśmy na spacerze bo młody od 5 jeczal i stekal i mnie denerwował wiec go zabrałam.

Olucha ja moge Ci wyslac.sab simplex bo nie uzywam - dla malego lepszy jest espumisan a mam jedno opakowanie sab simpleks otwarte i drugie calkiem nowe.
Ps.dopiero zobaczylam zdjecie Twojej gwiazdy :-) sliczna jest !

Agnella a boli Cię brzuch jak na okres? Masz skurcze od dna macicy? Czyli od góry się zaczyna i twardnieje brzuch aż widać po brzuchu ze lekko się deformuje? Przed porodem często zwiększa się ilość wydzieliny i uczucie jakby mokro bylo. A wody są bardziej wodniste niz śluzowate i więcej ich jest. Nie muszą chlustać ale od razu wiesz ze to TO. Mi z Zuzia leciały ciurkiem jak na siku usiadłam. Co wstawałam to przestawały się sączyć siadałam dalej się sączyły. A z Lili to ciurkiem po nogach mi leciało nie dało się tego zatrzymać. Wody mogą być podbarwione krwią to normalne ;) ...

Moja lubi na brzuszku leżeć. My dzisiaj od rana po lekarzach. Mała wymiotuje mi od wczoraj ... chyba ja coś pozarlam :( mamy usg brzuszka czy to nie refluks albo niedomykalność odwziernika czy jakoś tak i espumisan bo wzdeta jest.

Ostatnia edycja:
Madalena a w jakiej ilości podajesz espumisan? Bo sab dawałam 4 razy dziennie po 15 kropli.
Jak dałam tyle espumisan to był ryk 3h.
Teraz daje do każdego karmienia 10 kropli czyli ok 70-80 kropli dziennie a gdzieś wyczytałam żeby dawać 40max. I boję się że przedawkuje.
Rurka zdrówka dla was!
Olucha to prawda,martusia śliczna jest i ma piękne włoski :) mój to wylysial :)
Współczuję kolek,oby niedługo przeszły!

reklama
Do góry