reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Lucalew trzymam kciuki za wszystkie wizyty o badania. Daj koniecznie znac jak bedziesz juz po.
Agnella karmie juz tylko mm aktualnie hipp 1 ha combiotik. Nie ma po nim alergii i super sie zalatwia. Przestal tez pierdziec! On spi bez przerwy ok 23 do ok 6 a pozniej zje(ok 20 minut) i.dalej spi do ok 8.30 wiec teraz naprawde mam luzik ze spaniem. Wczesniej to byla meka i dla mnie i dla malego - spanie max 2-3 h a pozniej jadl 1 h. Teraz "dorosl" wiec juz jest spoko :-)
Olucha moj maz raczej nie kupuje malemu nic bo na zakupy nie chodzi ale ostatnio jak byl w tesco to kupil mu takie zajebiste body z kolnierzykiem granatowyn i kurtke :-D cudne. Po porodzie to ja dostalam prezent :-)
Osobiscie uwazam ze czy kupuje czy nie yo raczej nie ma znaczenia. Wazne zeby byl super tata i bawil sie z maluchem :-)

reklama
Dokładnie,nieważne czy coś kupuje czy nie
Ważne by się zajmował dzieckiem,bawił się z nim i ci pomagał.
Czy w stosunku do Marty jest ok? Pomaga i zajmuje się nią?
A jak Marta? Lepiej już z kolkami?

Zgadzam sie z dziewczynami- wazne zeby był super tata I bawil sie z malym.
My zawsze kupujemy wszystko razem, ew.ja sama jakies ubranka kupilam czy akcesoria przez internet ale myśli ze jak dziecko juz bedzie to jak bedzie my razem w sklepie I cos sie mezowi spodoba to kupi dziecku, niezaleznie od mojego zdania :-)

Dziewczyny, mam pytanie o zwiastuny porodu...do terminu jeszcze 2 ,5 tygodnia niby ale dziś czułam caly dzien jakieś takie 'kapanie', duzo bezbarwnego I rzadkiego sluzu\ wydzieliny dziś mialam, takie uczucie wilgotnosci I mokrosci. Poza tym byłam w WC cztery razy dzisiaj...nie była to biegunka, ale zastanowilo mnie to czy czasem nie jest to juz oczyszczanie sie jelit przed porodem...jeszcze ma tyle do zrobienia a w przyszly wtorek maz ma wazny egzamin w Belfascie, 180 km od Dublina I Bede sama caly dzien, maz uczy sie do tego egzaminu juz od miesiecy i musi jechac, lepiej zebym nie rodzila teraz , a juz na pewno nie w poniedzialek...zaczelam sie stresowac ze to bedzie juz niedlugo :-(

Dziękuję dziewczyny za kciuki :-***

Z dobrych wiesci to bedzie synek i z nim wszystko ok natomiast ja musze isc do szpitala bo okazalo sie ze szyjka sie skrocila i najprawdopodobniej beda zakladac szew. Niestety musze czekac do 15 kwietnia bo nie ma miejsc w szpitalu no chyba ze cos bedzie sie dzialo to mam jecha na IP lub beda do mnie dzwonic jak zwolni sie miejsce.

Angella możliwe ze masz takie zapowiedzi ...2,5 tyg to nie dluzo ... Trzymam kciuki za dotrzymanie :) [emoji110][emoji110][emoji110]

Lucalew gratuluje synka :) super [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Do 15 ??? Dlugo skoro trzeba , mam nadzieje ze szybciej miejsce sie znajdzie ..[emoji110][emoji110][emoji110]

Agnella mi jelita oczyszczaly się 2 tyg,a uczucie mokrosci miałam chyba już miesiąc przed. Z tym ze u mnie tak sobie czop odchodził powoli. Kiedy masz jakąś wizytę u gina?

Lucalew gratulacje synka i bardzo sie ciesze ze wszystko z maluchem w porzadku :-)
Dobrze ze dla bezpieczenstwa zaloza Ci szew. Nie ty pierwsza i nie ostatnia :)
Agnella ja urodzilam 2 tygodnie przed terminem. Najpierw odszedl czop a potem wody ale tak mocno ze nie mialam watpliwosci ze to juz.
Aisha jak tam u Ciebie? Jak maluszek?

Hehe mój maluszek skończył dziś 2 mce!
Z tej okazji spał od 20 do 1:30, a później do 4. Niestety o 5 się obudził i chciał sobie skakać! :(
Chyba będę mu w nocy dawać mm. Bo zwykle nie chce mi się robić i daje mu moje mleko odciągniete ale może po mm dłużej będzie spał.
Ale i tak widzę już krok naprzód.
Jutro chyba pójdę go zważyć, bo jestem ciekawa ile waży.
A twój synek ile już waży i mierzy?
Olucha i Rurka a wasze pociechy?

reklama
IMAG0376.jpg
Ja wczoraj kupiłam tego szumisia co szumi jak suszarka na kolki, ale na razie nie pomaga :( sab simplex sie skonczyl, facet od ktorego kupilam na razie zawiesil sprzedaz. I nie wiem gdzie je teraz zamowie...
zwarjuje z tymi kolkami... szlak by to :( bujam w wozku, smoczek daje, mleko na kolki, krople na kolki, czopki na kolki, bujam, otulam, najlepsza jednak suszarka jest, ten misiek jakos jej na razie srednio pasuje :/ ehh
a mój mąż jednak nie poszedl na mecz... ale powiedzial mi ze go ograniczam, a potem bede sluchac od tej jego siostry ze pod pantoflem jest... trudno
Ide zaraz na spacer

Załączniki

• IMAG0376.jpg
    IMAG0376.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 52
Do góry