reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Tak Karina brzuszek miał miękki i ogólnie to nie wykazywał ze coś mu jest. Jedyne co to bardzo pierdzi i śmierdzi.
Ale na szczęście już zrobił mega wielka kupę bo myślałam że polecę rano do apteki po czopki dla niego.

reklama
Madalena ciężko jest wyjść gdy mały płacze.serce boli. Pierwszy raz to mnie teściowa trzymała. Później wychodziłam do kuchni i puszczałam wodę. Ale faktem jest ze po 3 min gdy nikt nie przychodzi to młody na ogół się uspokaja.
Choć oczywiście czasami na ręce trzeba go wziąć.
Trudne to wszystko.

Tak, ja taz zamierzam nie przyzwyczajac...ale wiadomo, kazde dziecko jest inne, jak na razie moge tylko powiedziec po dzieciach znajomych, sa takie ktore marudza caly czas i jesli na chwile je sie odlozy to wrzeszcza, i takie co sa spokojne i zadowolone w bujaczku :) Ciekawe od czego to zalezy, czy tylko od charakteru dziecko, czy moze od dolegliwosci jesli jakies sa, a moze jedno i drugie?

Dziewczyny, mam pytanie na temat obrzekow. Dzis rano obudzilam sie i jakos tak moj wzrok padl na moja lewa stope...tak grubej, wielkiej i opuchnietej stopy jeszcze nie mialam! Wiem ze to niby normalne pod koniec ciazy, specjalnie jeszcze raz zajrzalam do ksiazek, ale jednak po przespanej nocy wydalo mi sie to dziwne...z tego co wiem nie powinno ich byc od rana? Dopiero co bylam w szpitalu na kontroli (we wtorek) i u tego polskiego gin, i cisnienie, mocz, wszystko bylo dobrze, natomiast nie zwrocilam uwagi jak wtedy wygladaly moje stopy...prawda jest ze jesli na nia nie patrze to sie ogolnie czuje normalnie i ok, nie czuje zeby byly jakies ciezkie i zmeczone nogi, chyba ze dlugo stoje albo chodze. No dzis prasowalam 2 godziny prawie (skadinad w koncu trzeba sie za to zabrac) i bylam po tym wykonczona, ale przed chwila zrobilam troche cwiczen, polezalam z nogami uniesionymi i nie czuje nic szczegolnego, natomiast stopa w kostce nadal spuchnieta. Prawa tez troszke, ale mniej.
Staram sie duzo pic czystej wody, przynajmniej 1,5 litra samej wody plus inne napoje. Woda zeszla mi tez z palcow i dloni, moge zdjac obraczke (rano nigdy nie moge, ale musze przyznac ze przed ciaza tez zawsze budzilam sie opuchnieta i woda schodzila np z twarzy, palcow i nadgarstkow dopiero jak wstawalam, po jakichs 2-3 godz juz jej nie bylo).
Nie wiem czy sie martwic tym, czy to normalne czy jednak nie :(:zawstydzona/y:

Agnella co do opuchlizny to nie pomogę,ja puchlam równomiernie :) jak masz możliwość to sprawdzaj ciśnienie częściej. Ja wracam wtorek przed porodem miałam niskie,a w piątek wyszło.mi juz nadciśnienie ciążowe.

My też staramy.się nie nosić
Zwykle młody sam się zabawia w łóżku lub w bujaczku.
Ale niestety są takie dni ze nie da rady inaczej.

Jutro mam wychodne - idę na manicure i pedicure :)
Za to mąż dziś na piwko skoczył :) pełna symbioza :)

Olucha kosmetyczka to zaległy prezent na dzień kobiet :) ale później jeszcze jakieś zakupy ogarnę i chce jakieś spodnie na wiosnę kupić, bo nie mam w czym na spacery chodzić z wózkiem :)
Znam twój ból, mnie się okres dopiero wczoraj skończył. Bez sensu ze tak szybko. Tym bardziej trzeba uważać coby zaraz kolejnej ciąży nie było :)

reklama
A ja zwariowalam! Martwie sie bo moj synek zamiast normalnie marudzic i plakac jest spokojny - to dla.mnie az tak dziwne ze chyba zaraz zadzwonie po lekarza. Spal w nocy od 21 do 6.30 z przerwa na karmienie o4 ale to ja sie obudzilam i nakarmilam go przez sen. W ogole to malo dzis je strasznie.
Teraz dalej spi - jak sie przebudza to usmiechniety jest i nie wyglada zeby go.cos bolalo... pewnie myslicie ze zwariowalam ale ja naprawde nie wiem co sie dzieje.
Ps nauczyl sie wczoraj sam zasypiac. Udalo mi sie to zrobic w taki sposob : wyszlam z nim na spacer kiedy nie spal i po 30 minutach zasnal w wozku a po przyjsciu do domku juz sam zasypial w bujaczku. Wczesniej na spacerek jak wychodzilam to albo juz spal albo zasypial na rekach jak wychodzilismy.
Chcialam jeszcze zapytac czy Wasze dzieciaczki maja ciemieniuszke? Moj ma i nie wiem juz co robic. Stosuje oliwke i wyczesuje ale to nie pomaga szcsegolnie. Kupilam tesz olejuszke - olejek na ciemieniuszke ale dostal uczulenia ... nikt u nas nie ma alergii a mi sie alergik trafil

Do góry