reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Madalena mnie jak mój nie je to od razu się zamartwiam, ale to przez przeżycia w szpitalu. Ale może twój maluch skończył etap marudzenia i będzie mega Grzeczny i uśmiechnięty cały czas?
Ja wyznaje zasadę ze jak mnie coś niepokoi to wolę sprawdzić choćby i 5 razy niż o jeden raz za mało.
Mój ma teraz okres niespania - wczoraj od 5 do 19 i dziś od 3 rano! O 7 wyszłam do kosmetyczki z ulgą choć strasznie chce mi się spać a mąż się młodym zajmuje :)
Mój miał taką lekka cienieniuche,kupiłam specjalny spray i psikam mu przed kąpielą. Po kąpieli czesanie i oliwka.
Po 3-4 dniach przeszło. Ale dalej zapobiegawczo tak robię.

reklama
Madalena moja Lili właśnie tak zachowuje się od urodzenia a co do jedzenia to na cycku jest i tez różnie czasami pije aż słychać a czasami tylko ciamka ... nie martw się na zapas jak jest wesoły nic go nie boli to dobrze! A dzieci tak mają ze raz jedzą więcej a raz mniej Zuza do tej pory tak ma od urodzenia ma dni ze nie ogarniam ilości jakie w siebie wrzuca a ma takie ze prawie nic nie chce ... my dorośli tez tak mamy przecież :) wyluzujcie dziewczyny trochę :-) wiem wiem pierwsze dzieci wasze ;-) ale nie zadreczajcie się tak!!!!

Rurka tylko ze mój jak mało je to traci na wadze i juz nas ostatnio pediatra straszyla szpitalem. Dlatego ja musze ilość jedzenia pilnować memu synowi.
Choć dziś super grzeczny. Kupiłam mu kilka ciuszków na święta ale chyba jeszcze trochę za duże,choć niby na 62 cm.

No tak aisha wiem wiem wy po przejściach to tez inaczej. Ja rozumiem też ze się martwcie sama panikara jestem :) zwłaszcza przy Zuzi byłam teraz tak bardziej lajtowo podchodzę ;-) hehe to normalne

A ja się dowiedziałam ze moja przyjaciółka ze szkolnej ławy w 4 ciąży jest :-) ta to dopiero lajtowo podchodzi juz do dzieci ;-) fajna rodzinka z nich :)

Czwórka? Kurde ja mam dość po jednym!
Rurka widzę ze twoja Lili to aniołek? Pozazdrościć.
Choć mój też miał dziś dzień grzecznego juniora :) oczywiście gdy mnie pół dnia w domu nie było -normalnie mam wrażenie że on woli być z tatusiem :(
Karina jak tam nastrój przed cc? Wszystko juz gotowe?
Agnella jak obrzęki?
Madalena i co z twoim synkiem? Byłaś u lekarza czy juz wszystko ok?
Olucha co tam u ciebie? Jak martusia? Dalej Męczą ja kolki?
Są z nami jeszcze jakieś mamusie?

Kupiłam dziś młodemu strój na chrzest. Chrzcimy 19.04. A wy chrzcicie?

Aisha no nastrój jeszcze ok :p
Zacznę w srode stresa miec jak juz do szpitala pójdę ...
Raczej jeszcze nie wyszystko gotowe .. Musze sie do końca spakować lol
Przygotować stacje mleczna dla Kuby lol flaszki i te inne pierdoły ...
Koszyczek do spania na gore przenieść .., narazie niechce bo koty mi sie tam wpierdziela .. A pchły złapały [emoji33][emoji33][emoji33][emoji15][emoji15][emoji15].
W grudniu kupiliśmy ten dom gdzie od 2009 mieszkamy od starszej Pani , ona mieszkała wczesniej na dole i miala tez dwa kot które na dwór wychodziły i były takie niezbyt zadbane .., a w sierpniu żeśmy całość na dole wyremontowali i i tak cos musiało zostac po tamtych kotach bo nasze tylko na schodach były i juz cos załapały ...

Angella ja cała opuchnięta , nogi jak słoń mam :p
Taki urok ciazy ...

reklama
No piekne wdzianko :-D
My tez chrzcimy ale chyba w czerwcu - w te swieta ustalimy dokladnie kiedy :-)
Wezwalam prywatnego lekarza na wizyte domowa i okazalo sie ze mam zdrowe dziecko ;-) hehhee no ale coz przy pierwszym dziecku tak to chyba jest ze sie czlowiek boi wsystkiwgo i sie uczy
Zapytalam tez lekarza czy wybudzax malego na karmienie w nocy jak sie sam nie budzi to powiedzial ze nie ma takiej koniecznosci i ze widocznie potrzebuje przerwy w trawieniu. Generalnie karmic na żadanie. Zanim lekarz przyjechal to maly juz troche rozkrecil sie z jedzenien ale od 2dni brak kupki.. herbatki z koperku czy wody to wogole mu nie moge wcisnac ale widac ze go nie meczy brzuszek.
Dzisiejszy dzien byl chyba najfajniejszy od porodu :-) oby wiecej takich :-)
Generalnie ja taka wyluzowana jesteem i nie spodziewalam sie ze taka matka ze mnie wystraszona bedzie.

Do góry