reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Lucalew trzymaj sie dzielnie. Bardzo wspolczuje zlego samopoczucia ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok :-)
A jak u Ciebie cisnienie wyglada? Takie wyjscie oczu to tak cisnieniowo sie wydaje.
Jak Ci kaza lezec plackiem to lez ile wlezie!!! Zdrowia i wytrwalosci zycze i duuuzo wypoczynku

reklama
Kurde ale się wyspałam dziś :) od 21 do 5!
Pozwoliłam wczoraj mężowi odespac noc i spał do 15, wiec się odwdzięczyl i zajął młodym w nocy. Od razu mam lepszy humor! Choć młody dziś grzeczny był,nie darł się i ponoć nawet jadł.
Zobaczymy jak będzie w dzień.
Karina za tydzień będziesz juz dziecko tulic! 2.04 będę mocno trzymać kciuki za ciebie. Jak tylko będziesz mogła to napisz,choćby smsa do którejś z nas żebyśmy wiedziały ze z tobą i Kuba wszystko ok.
Olucha i Madalena mój też się już uśmiecha,choć na ogół po jedzeniu :) no i wodzi wzrokiem,lubi światło lampy. Jak jest w bujaczku to tez lubi patrzeć na różne rzeczy.
Najgorsze ze chory i wtedy jest marudny. A człowiek chciałby mu pomóc a nie wie jak.

Aisha az zazdroszcze tyluuuu godzin snu :-) tyle godzin dla mnie to az 2 noce hehe.
J najwiecej od porodu spalam 5 godzin pod rzad ale zazwyczaj to 2-3 godziny.

Ja tak samo jak madalena, ona się budzi jak w zegarku co 3 godziny na jedzenie, kilka razy w nocy spała 5 godzin max.
w ciągu dnia śpi trochę zaraz się budzi, i tak trzeba się nią zająć, ponosić pobujać, czasem do wc nie mogę iść, już nie wspomnę żeby obiad zrobić spokojnie, na raty wszystko.
Mój mąż na początku wstawał do niej, ale po ok 2tyg już mu się znudziło, i ja robię wszystko, teraz już wie jak się drze ze to kolka to nie zwraca uwagi na nią, mnie już ręka czasem boli od bujania jej. Ale pediatra mówiła żeby dać ten czopek żeby dziecko tak długo nie płakało bo ją to boli. A po czopku 30/40min i cisza spokój jest.
Znacie taką apteke internetową gemini? Ja właśnie pozamawiałam różne leki, masci mleko i jest dużo taniej niz w sklepie czy aptece, może którejś się przyda ta strona.

No mój też budzi się co 3h, czasem częściej. Taka noc to pierwszy raz odkąd się urodził. Ale to dzięki mężowi. No ale on odespal swoje w dzień.
Bardzo była mi potrzebna taka noc. Od razu lepszy humor :)
Wprawdzie młody nadal je po 60-70 ml ale mam nadzieje ze wkrótce dojdzie do siebie i będzie znów wcinal po 100-120.
Dla mnie niezastąpiony jest bujaczek. Młody może tam i pół dnia siedzieć i się gapic. Choć na ogół po pół godz przysypia. Ja mogę wtedy iść do łazienki,posprzątać, zrobić pranie czy obiad. Jak jestem w tym samym pokoju to gadam do niego a on śledzi mnie wzrokiem i macha swoimi łapami.
W ogóle to najbardziej lubi mieć gołe stopy i jak ma skarpety to robi wszystko by je zrzucić :) a już gola dupa to szczyt szczęścia :) rośnie mi mały ekshibicjonista!
Kolo moich rodziców jest taka apteka pharmakon oni maja taniej niż Gemini nawet. A za szczepienia na rotawirusy zapłacę o 70 zł mniej niż w innych aptekach.
Szkoda Olucha ze mąż ci nie pomaga. Naciągnij go na lezaczek-bujaczek i będziesz mieć spokój :)
A mąż pracuje?
Hehe w ogóle to w końcu udało mi się włożyć pas poporodowy i spaceruje sobie z wózkiem :)

Aisha az zazdroszcze bo moj siedzi w bujaczku po ok 1h-1,5h i placze bo meczy sie zabawą a nie umie sam zasnac... straszny mam z tym problem bo zawsze go trzeba ululac przed snem a jak nie to placze, marudzi i meczy sie biedactwo. Jakies pomysly jak nauczyc go zasypiania samemu? Och jak bym chciala zeby tak jak Twoj zasypial w bujaczku jak sie zmeczy.

Mój tak lubi spanko w bujaczku ze w łóżeczku nie chce. A i lubi zasypiać leżąc w pozycji żabki na moich piersiach :)
Metoda dobra na spanie w łóżeczku jest położenie tam babla, i wyjście z pokoju. Mój trochę poplacze, albo pogapi się i pomacha łapkami i jak nikt do niego nie przychodzi to z nudów zasypia.
Z tym ze jak płacze to idę po chwili do pokoju,zagaduje, głaszcze ale na ręce nie biorę. Po chwili znów wychodzę.
Jedyne co to w nocy tak nie mogę robić bo śpi z nami w pokoju i budzi męża który wstaje o 4:30 do pracy. Wtedy gdy zaczyna płakać w łóżeczku biorę go na ręce, wychodzę do innego pokoju,kładę na piersi i czekam aż mocniej zaśnie.
Spróbuj kiedyś.

Moj tez uwielbia zasypiac jak zabka :-) ale jak sie go odklada to juz nie lubi ;-) do tej pory nie mialam na szczescie problemow ze spaniem w nocy. Jednak jak klade go go lozeczka w dzien i obudzi sie to zaraz placze i tez probowalam nie brac go na rece tylko poglaskac, cos powiedziec i juz a moj synek zaczyna coraz glosniej i glosniej plakac, poxniej robi sie bordowy na twarzy i sie zapowietrza z nerwow wiec ja za kazdym razem wymiekam i go biore ze strachu ze sie udusi. Na rekach od razu jest spokojny - cwaniaczek jeden. Sprobuje jutro patentu z wyjsciem z pokoju :-)

A mój syn od wtorku wieczór nie zrobił kupy. Za to strasznie pierdzi i są to mega śmierdzące baki.
Nie wiem czy się martwić czy nie.

reklama
Aisha a ma twardy brzuszek ? Jesli tak to nie dobrze ..., jesli miękki to nie jest źle ...

Ja spac nie moge , chyba powoli zaczynam łapać stresa ... [emoji15][emoji15][emoji33][emoji33]

Lucalew trzymaj sie [emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ , najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka - wszystko bedzie dobrze :)

Olucha Tobie z całego serca zycze zeby sytulacja co do podejścia Twojego męża sie zmieniła .., bo ja sobie nie moge wyobrazic ile Ty jeszcze z tym ,,gadem,, wytrzymasz ... Jestes fajna i ładna kobieta i nie wiem czemu takiego bałwana dostalas od życia :(

Do góry