reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Agnella ja przed samym porodem tez bardzo puchlam. Takie uroki ale tak jak aisha mowi sprawdzaj cisnienie tak czesto jak mozesz

Karina ja sie pakowalam w dniu porodu po odejsciu wód ;-) generalnie nie polecam bo sie czlowiek slizga i cale mieszkanie mokre hehhe

reklama
Madalena no i super ze masz zdrowego aniołka ;) choć ja pewnie też bym sprawdzała :D bo panikara jestem okropna przy Aleksie :)
Ja podaje małemu debridat. To wspomaga pracę jelit i kupki. Bo po mm i Nutriton ma czasem problemy. I pierdzi tak strasznie ze smród się po całym domu unosi :)

Hej dziewczyny,

Madalena cisnienie mam ok, wtedy mialam lekko podwyzszone z tego co pamietam 140 a to crugie i puls tez w normie.
Dzis od pukac pierwszy dzien bez plamiec. Usg mam w poniedzialek a codzidnnie suchaja serduszka. Oby juz plamien nie bylo i innych rzeczy. Lekarze wszyscy mowia ze niestety bede musiala lezec ale zobaczymy w poniedzialek co i jak. Prosze o kciuki.

Karina a od kiedy masz obrzeki?przed samym porodem to z tego co wiem normalne ale ja mam jeszcze 4 tygodnie niby...
Wszystkie zrodla jakie przeszukalam podaja ze nie sa niepokojace o ile nie ma ich rano...a ja wlasnie rano mam,co prawda tylko w jednej stopie I nie jakieś megaduze, ale mam je caly czas , obojetnie czy siedze, stoje,chodze,leze. Czesto tez nie moge oddechu wziac do konca, jeden na kilka sie udaje..nie wiem czy to nerwy I za duzo sie o rzucawce naczytalam czy moze to zwiastuje cos zlego.
Az moj maz sie denerwuje ze wymyslam choroby I jesli dalej bede tak panikowac to wiecej dzieci nie bedzie :(
Pozostaje poczekać do wtorku,Bede sie widziala z położna to wszystko bedzie sprawdzone I sie uspokoje.jesli mocz I cisnienie beda normalne tzn ze OK.
Chetnie zmierzylabym cisnienie czesciej ale nie mam aparatu, tutaj drogie sa a za pomiar w aptece trzeba 20 euro zaplacic...jeszcze sprobuje kilka znajomych popytac moze Maja pozyczyc, ale watpie :(

Lucelaw kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze! Ważne że jesteś pod kontrolą.
Agnella ja miałam obrzęki cały czas gdzieś od 7 mca. I też ciśnienie i wszystko inne ok.
A 4 dni przed porodem doszło do zatrucia ciążowego.

Lucalew tez trzymam kciuki! Trudno jak trzeba lezec to trzeba to juz polowa i jakos zleci. Dbrze ze sobie chociaz serduszka posluchasz hehe.
Agnella obserwuj sie i jak tylko gorzej sie poczujesz to pędź do szpitala.
A moje dziecko jest od godziny najweselsze na caluskim swiecie dodam.ze od 3 nowego czasu ;-). Od godziny smieje sie w glos i macha lapkami. Chyba naprawde mocno sie wyspal - szkoda ze ja nie jestem wyspana ale jak na niego patrze to przechodzi mi cale niewyspanie. Cudny widok. Jescze nigdy tyle sie nie smial i to w glos!!!

Ostatnia edycja:
Az nie moge uwierzyc ale po godzinie brechtu moj syn sam sobie zasnal w lozeczku!!! Normalnie jak chcialo mu sie spac to zaczynal plakac zeby go ululac a teraz to :-D SUUUPER oby tak dalej :-) moze skonczyly mu sie te skoki o ktorych rurka mowila :-D

Lucalew musi byc i będzie dobrze !!!!
Madalena to super taki smieszek z rana ... współczuję niewyspania ale wyobraź sobie jak byś się czuła gdyby tak wcześnie wstał z płaczem ... od razu lepiej na sercu się robi :-D
A moja śpi od 20 o 3 na karmiłam ją na spiocha a o 6 sama na cycka się ocknela i dalej śpi w najlepsze :) aisha nie chce zapewnić ale fakt moje dziecko to anioł i nie śmiem narzekać ... płacz słyszałam tylko jak z brzucha wyskoczyła ... serio raz zakwilila jak z wanny pierwszy raz ją wyciągnęłam z zimna ale trwało to 5 sekund ... czasem boli ją brzuszek bo grymas bólu ma na twarzy i się pręży zwykle kilka min później jest kupa i gazy ... ale chyba od mleka które do inki dodawalam bo wczoraj nic ją nie bolało a wyeliminował am jak nie mleko to pomidor pewnie bo też jem ... no ale to drobno sta jest :)
Czekam jeszcze na rozwój sytuacji z ospą ... póki co nic nie ma ... czekamy do wtorku wtedy odetchniemy :)

Madalena super ze masz śmieszka aniołka :) mój też jak się nudzi to w końcu zaśnie sam w łóżeczku lub bujaczku. Z tym ze on się nie śmieje tylko steka i się wierci. W nocy jest problem bo gdy po karmieniu nie chce spać to musze go nianczyc. Bo jego łóżeczko jest koło naszego łóżka i gdyby tak długo zasypial to by męża budził a biedak wstaje o 4:30 do pracy i musi być wyspany.
Rurka zazdroszczę Ci ze tak pięknie ci śpi :( mój to chyba nigdy się nie nauczy :(
Madalena a skoków rozwojowych jest 7 w pierwszym roku życia ;(

reklama
Do góry