reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Klaudia1990- Ja biorę ślub w październiku tego roku i mój Maluch będzie miał wtedy pół roku. Sama nie wiem czy to dobry czas czy nie. Do opieki Antka mam siostrę mojego męża, która jest z nim najbardziej na razie zżyta, albo też pomyślimy o koleżance mojej przyjaciólki, która też z chęcią zajęłaby się wtedy Antkiem. Już nie mogę się doczekać, tańców z moim synem :p na razie ćwiczymy przy radiu, przy którym w mig zasypia :)
I chcemy też tak jak Wy połączyć tą imprezę z chrzcinami, tylko że chcieliśmy je zrobić w niedzielę i po chrzcinach na poprawiny ;)

reklama
Mama Ola - Bardzo dziękuje, cieszę się, że ktoś jest w podobnej sytuacji i nie uważa mnie za wariatkę :)
Mam nadzieję, że wszystko Wam się ułoży tak jak sobie zaplanowaliście i w razie czego czekam na relacje :)
Aaa mam jeszcze jedno pytanie, myślisz, że w Ostrowie nie będzie problemu z kościołem w razie czego?

Pozdrawiam!

dzieki za rady dziewczyny:) napewnoo bardzo mi pomoglyscie:) mala ma 3,800 moge przezucic ja na pampersy 2?czy za wczesnie? i musi to byc pampers czy moge przejsc np na dade?

co do slubu dziewczyny nie ma probnlemu z chrzecinami:) slyszalam ze w tym kosciolku na różanej daja bez problemow na limana podobno tez wiec bez obaw:0 bedzie dobrze:)

Natalia chyba nie rozumiem pytania jak czy możesz przerzucić małą na pampersy?? Możesz używać jakich chcesz pieluch. Moje maluchy na początku były na pampersach, na neonatologii byli w pieluszkach bella, później używaliśmy dady, a teraz jesteśmy na pieluszkach z rossmana. Więc chyba przerobiliśmy większość pieluch na rynku.

Klaudia - nie ma problemu ze ślubem i z chrzcinami w Ostrowie. Ja chrzciłam córkę jak nie mieliśmy jeszcze ślubu i wszyscy nas straszyli że ksiądz nie będzie chciał nam ochrzcić, a tylko się nas spytano czy są jakieś przeszkody do ślubu kościelnego, a jeśli nie ma to czy chcemy wziąć ślub kościelny i ksiądz bez żadnych problemów nam ochrzcił.

bojka bo kolezanka twierdzi ze jej malego inne niz pampers uczulaly dlatego pytam...
ja sama mam slub tylko cywilny i obawiam sie co z chrzcinami

Witam!

Bojka jak będziesz miała kontakt z tą koleżanką to się dowiedz o tego paciorkowca.
Z góry dziękuję.

Natalia- co do diety do położna na wizycie mówiła mi, że dieta powinna być lekkostrawna nie ostra i żeby nie jeść parówek, banany podobnież też nie bardzo (ponoć powodują zatwardzenia)

reklama
Natalia - moją ciąże prowadzi dr Pozorski, udało mi się do niego dostać i jestem już na kilka wizyt w przód do niego zapisana :) co do chrzcin po ślubie cywilnym to słyszałam (podkreślam, że słyszałam bo ile w tym jest prawdy nie mam pojęcia i zmyślać nie mam zamiaru), że jest ciężko, bo to jest całkiem niezgodne z religią... No ale pewnie co kościół i co ksiądz to inaczej, pewnie będziecie musieli popytać bardziej zorientowane osoby.

Mama Ola - po ślubie na pewno nie będzie problemu, przynajmniej mam taką nadzieję ;)) Spróbuje na Różanej w razie czego, bo bardzo podoba mi się kościół, to jak jest prowadzona msza i blisko do restauracji :)

Do góry