reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

reklama
aha szkoda ze nie wiecie;/ gratuluje nowej kolezance:) hmm co do dr Pozorskiego naprawde polecam swietny lekarz:) oj dziewczyny a juz chce moja mala eh;p

Natalia a co chciałaś sobie załatwić cc?? Powiem Ci szczerze że rodziłam naturalnie i przez cc i cesarkę przeklinałam na czym świat stoi, ale to tylko moje prywatne zdanie. Osobiście "podziwiam" dziewczyny które decydują się dobrowolnie na cc.

Moje dzieciaczki mnie zaskakują wczoraj spali do 7.30 a dzisiaj obudzili się o 6.50:szok: a chodzą spać ok 20-20.30

Dziękuje dziewczyny za pomoc,
niestety dr Pozorski przyjmuje tylko raz w tygodniu i termin ma dopiero na koniec sierpnia.
A jaką oponie macie o dr Woszczynie? Bo terminy ma delikatnie krótsze :)

Pozdrawiam Was cieplutko!

dr woszczyna tez jest w porzadku takze polecam:) szkoda ze nie pracuje w szpitalu ..ale jest ok;p hmm pytam bo kolezanka chciala...no bojka skoro tak mowisz pewnie tak jest..;pale kazdy powinien miec wybor..dla jednych cc dobre,a inna powie ze nigdy nie bedzie chciala rodzic inaczej niz sn..ale wiecie czasem inaczej wychodzi i nie ma wyjscia...ja koncze wyprawke kompletowac szybko co nie? hehe:) pozdrawiam was:)

Natalia jedynie odnośnie cc mogę powiedzieć że jak koleżanka chce to z ordynatorem to załatwi bez problemu.

Klaudia nie pomogę Ci również odnośnie Woszczyny bo nie znam lekarza. A może zapisz się do Pozorskiego, a wcześniej idź gdzie indziej do lekarza, żebyś wiedziała że z dzidzią wszystko ok. Ja zmieniałam lekarza w trakcie ciąży.

Natalia oni ogólnie przesypiają całą noc tylko że wcześniej się budzili ok 5 więc też nie było źle:-) Życzę Ci żeby Twój Maluszek był taki grzeczny w nocy jak moje bąble:-) A co do wyprawki to się nie przejmuj bo ja miałam tylko parę ciuszków dla maluszków i to co zostało mi po starszej córce, całą resztę kompletowałam jak wyszłam ze szpitala.

aha bojka dobrze wiedziec powiem jej;p ale jak sadzisz plus minus jakie sumy wchodza w gre?
to tylko pozazdroscic;p mam nadzieje ze u mnie bedzie podobnie;p wiecie jestem przesadna a wy co myslicie o tym? ze jak bylam na poczatku ciazy farbowalam wlosy i zobaczylam mysz i dotknelam sie za twarz..czy uwazacie ze dzidzia bedzie miala myszke lub rude wloski? prtzyznam zee szczerze sie troszke boje;/ ale licze ze to tylko przesady

Dziewczyny powiedzcie mi co robię źle, bo nie mam pojęcia- co wieczór jest to samo. Kąpię mojego malca 20.30-21 (uwielbia się kąpać, wieć w wanience siedzi cichutko i nawet się śmieje), tylko go wyciągnę i ubiorę zaczyna się płacz, biorę go "na kolacyjkę" do cyca, ale zanim przejdę z nim do pokoju to czasem się tak rozryczy, że najpierw muszę go uspokoić żeby mógł jeść, jak już je- bardzo się denerwuje, zje obydwie piersi,trochę mu się uśnie, wtedy biore go zeby odbił, i znowu zaczyna się płacz, a czasem wydaje mi się że krzyczy a nie płacze, i tak z godzinę chodzenia, tulenia, śpiewania, bujania, aż w końcu z bezsilności włączam suszarkę i młody zasypia...... /tyle ze nie wiem, czy już ze zmęczenia, czy ta suszarka mu pomaga.... :( Nie wiem co mam już robić, bo tak jest w kółko od ponad tygodnia, co robię źle, albo czego nie robię???

reklama
Ola - w sumie nie wiem jak Ci pomóc. Może spróbuj kąpać synka w pokoju żeby szybciutko po kąpieli dostał jeść. Moje bąble też już podczas ubierania potrafią zrobić taki alarm jakby ich ze skóry obdzierali, ale jak dostaną butlę to jest cisza. A może Antoś ma kolki?? Podajesz mu jakieś kropelki na brzuszek??

Natalia - w pierwszej ciąży farbowałam włosy, obcinałam i inne cuda wyprawiałam i córka ma piękne kręcone włosy;-) Osobiście nie jestem przesądna więc ja bym się nie martwiła. A co do rudych włosków to wypraszam sobie bardzo :-p mój synek ma rudawe włoski bo to rodzinne u męża więc Natalia proszę się tu nie schizować:-)

Do góry