reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Klaudia1990- Ja biorę ślub w październiku tego roku i mój Maluch będzie miał wtedy pół roku. Sama nie wiem czy to dobry czas czy nie. Do opieki Antka mam siostrę mojego męża, która jest z nim najbardziej na razie zżyta, albo też pomyślimy o koleżance mojej przyjaciólki, która też z chęcią zajęłaby się wtedy Antkiem. Już nie mogę się doczekać, tańców z moim synem :p na razie ćwiczymy przy radiu, przy którym w mig zasypia :)
I chcemy też tak jak Wy połączyć tą imprezę z chrzcinami, tylko że chcieliśmy je zrobić w niedzielę i po chrzcinach na poprawiny ;)

reklama
Mama Ola - Bardzo dziękuje, cieszę się, że ktoś jest w podobnej sytuacji i nie uważa mnie za wariatkę :)
Mam nadzieję, że wszystko Wam się ułoży tak jak sobie zaplanowaliście i w razie czego czekam na relacje :)
Aaa mam jeszcze jedno pytanie, myślisz, że w Ostrowie nie będzie problemu z kościołem w razie czego?

Pozdrawiam!

dzieki za rady dziewczyny:) napewnoo bardzo mi pomoglyscie:) mala ma 3,800 moge przezucic ja na pampersy 2?czy za wczesnie? i musi to byc pampers czy moge przejsc np na dade?

co do slubu dziewczyny nie ma probnlemu z chrzecinami:) slyszalam ze w tym kosciolku na różanej daja bez problemow na limana podobno tez wiec bez obaw:0 bedzie dobrze:)

Natalia chyba nie rozumiem pytania jak czy możesz przerzucić małą na pampersy?? Możesz używać jakich chcesz pieluch. Moje maluchy na początku były na pampersach, na neonatologii byli w pieluszkach bella, później używaliśmy dady, a teraz jesteśmy na pieluszkach z rossmana. Więc chyba przerobiliśmy większość pieluch na rynku.

Klaudia - nie ma problemu ze ślubem i z chrzcinami w Ostrowie. Ja chrzciłam córkę jak nie mieliśmy jeszcze ślubu i wszyscy nas straszyli że ksiądz nie będzie chciał nam ochrzcić, a tylko się nas spytano czy są jakieś przeszkody do ślubu kościelnego, a jeśli nie ma to czy chcemy wziąć ślub kościelny i ksiądz bez żadnych problemów nam ochrzcił.

bojka bo kolezanka twierdzi ze jej malego inne niz pampers uczulaly dlatego pytam...
ja sama mam slub tylko cywilny i obawiam sie co z chrzcinami

Witam!

Bojka jak będziesz miała kontakt z tą koleżanką to się dowiedz o tego paciorkowca.
Z góry dziękuję.

Natalia- co do diety do położna na wizycie mówiła mi, że dieta powinna być lekkostrawna nie ostra i żeby nie jeść parówek, banany podobnież też nie bardzo (ponoć powodują zatwardzenia)

reklama
Natalia - moją ciąże prowadzi dr Pozorski, udało mi się do niego dostać i jestem już na kilka wizyt w przód do niego zapisana :) co do chrzcin po ślubie cywilnym to słyszałam (podkreślam, że słyszałam bo ile w tym jest prawdy nie mam pojęcia i zmyślać nie mam zamiaru), że jest ciężko, bo to jest całkiem niezgodne z religią... No ale pewnie co kościół i co ksiądz to inaczej, pewnie będziecie musieli popytać bardziej zorientowane osoby.

Mama Ola - po ślubie na pewno nie będzie problemu, przynajmniej mam taką nadzieję ;)) Spróbuje na Różanej w razie czego, bo bardzo podoba mi się kościół, to jak jest prowadzona msza i blisko do restauracji :)

Do góry