reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Pozorski to super lekarz , ciezko sie do niego dostac . moja ciaze mi prowadzil dr,Woszczyna .
moj maly ma dopiero 3 miesiace , wiec na spacerowke za maly . Bierłowa nas w szpitala prowadzila po porodzie .
Miłej niedzieli :-)

reklama
Podczas mojej ostatniej wizyty w szpitalu ok 3 tyg temu dr Pozorski wykonywał mi badanie usg przed pójściem do domu i jestem bardzo zadowolona. Zresztą moja pani doktor powiedziała, że jest to świetny lekarz i bardzo dobrze, ze na niego trafiłam. Zresztą siostra mojej bratowej chodziła do niego w ciąży i złego słowa na Jego temat powiedzieć nie może:)

Dziewczyny może Wy mi pomożecie :) Szukam w Ostrowie sklepu gdzie mogłabym kupić fajną odzież ciążową, konkretnie chodzi mi o bluzkę, ponieważ w listopadzie idę na chrzciny i pilnie potrzebuje czegoś do ubrania. Spódnicę już mam, więc bluzka byłaby idealna. Jeśli znacie jakieś miejsca gdzie warto pójść na zakupy to bardzo Was proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję:)

Witam,
Kamakaz w ostrowie z odzieżą ciążową to gorzej niż źle :(
Na rynku jest jeden sklep i w galerii w H&M jest odzież ciążowa.
Szczerze mówiąc to się zastanawiam czy takiego sklepu nie otworzyć w Ostrowie... ale odwagi mi zabrakło.

A co do porodu to teraz na 100% polecam Ostrów. Ostatnio siostra rodziła w Pleszewie i mam porównanie.
Odwiedziny tylko w wyznaczonych godzinach po jednej osobie i nie dłużej jak pół godziny (dotyczy to również taty dziecka)
Opieka lekarzy i położnych nie jest zła, ale w Ostrowie wydaje mi się, że troszkę lepsza.

W którym, ty jesteś tygodniu???

Byłam też kiedyś na wizycie u dr Bartoś, przyjmowała mnie także w szpitalu, bardzo miła.

jak będziesz miała jakieś pytania to pisz?

Co do odzieży ciążowej to myślałam, ze tylko ja nie potrafię nic sensownego i fajnego trafić, ale widzę że nie tylko ja. Naprawdę przydałby się taki sklep, bo jest straszna bieda.
17 września moja bratowa rodziła córeczkę właśnie w Pleszewie i nie jestem zachwycona tym szpitalem. Byłam u niej codziennie i ja nie zdecyduję się na poród w tamtym szpitalu. Moja bratowa rodziła przez cc tuż przed północą i 2 tyg przed terminem bo skoczyło jej bardzo wysokie ciśnienie. Rano zadzwoniła do mnie z wielką prośbą żebym do niej przyjechała, bo bardzo się źle czuła i nie chciała być sama na pokoju, niestety lekarz mnie nie wpuścił. Mimo, ze ona wręcz błagała. Już tym mnie od siebie zrazili.

Jestem w 18 tygodniu ciąży, do dr Bartoś zaczęłam chodzić dopiero w tym roku, tj od końca kwietnia. Przed ponad 4 lata staraliśmy się z mężem o dziecko i niestety. Wcześniej chodziłam do lekarza do Kalisza oczywiście prywatnie i w przeciągu 3 lat ubłagałam 2 razy o usg a poza tym nic. Nawet zwykłych badań. Zawsze twierdził, ze to wszystko moja wina, gdyż mam sporą wagę. Potem stwierdził, że w moim przypadku wchodzi w grę tylko in vitro. Przeniosłam się do dr Bartoś,ona już na pierwszej wizycie zdiagnozowałam u mnie zespół policystycznych jajników. Oczywiście zleciła szereg badań i wizyta u pani doktor średnio raz w tygodniu. Jeśli nie pasowało w przychodni to umawiałyśmy się w szpitalu. Przez miesiąc brałam tabletki a na koniec czerwca ujrzałam 2 piękne kreski na teście ciążowym. Gdybym wiedziała, nigdy w życiu nie jeździłabym do tego niby lekarza z kalisza. Sama jestem na siebie zła, ale cóż.... Czasu już nie cofnę. Cieszę się tym, co mam teraz:)

Witam :)

Widzę, że coś się tu ruszyło :) Zaglądałam jakiś czas temu, ale była pustka, więc nic nie pisałam.
Bojka ja mam masakrę z moją dwójką, a Ty piszesz, że z 3 dzieci nie jest źle :O Naprawdę podziwiam! :tak:
Patka mój maluszek też lipcowy ;)

Dziewczyny mój młodszy cały dzień na rękach, na nic nie mam czasu :/ Nadal męczą go kolki, praktycznie wzdęcia cały dzień :( Zastanawiam się kiedy to się skończy... Już zastanawiam się czy to nie od mojego mleka. Chwilami mam wszystkiego dosyć :( Miałam nadzieję, że miną 3 miesiące i zapomnimy co to kolki - tak jak było z pierwszym dzieckiem, a tu zonk :/

reklama
ale pustki!
dziewczyny mam pytanie-wiecie kiedy zus wypłaca macierzynski? na poczatku miesiaca czy inaczej?

Do góry