reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Cześć dziewczyny:))nie pisałam chyba ze 100 lat....no ale za wiele nie straciłam bo widzę że już nie wiele z Nas tu zagląda:((szkoda wielka szkoda:(Bojak a z Tobą co się dzieje??widzę że też już przestałaś się tu udzielać??U mnie nic nowego...a nie przepraszam ze snem u Nas duża poprawa:)))w końcu chodzę wyspana haha młody rzadko budzi się w nocy...a jak już się obudzi to dostanie butle mleka i śpi dalej więc na prawdę nie mam już co narzekać:)))Na początku września byliśmy nad morzem...niestety nie były to udane wakacje:((po dwóch dniach młody nam się rozchorował i trafiliśmy do szpitala:((((((zapalenie płuc:(((stan był na prawdę poważny...synek był odwodniony i miał duszności:((((serce mi pękało gdy patrzałam jak cierpi a nic nie mogłam zrobić:(po 3 dniach wypisali Nas do domu aby kontynuować leczenie w Ostrowie....na szczęście tu obyło się bez szpitala....ale zastrzyki dwa razy dziennie:(((ehhh dobrze że to już za Nami:((A co tam u Was dziewczyny??mam nadzieję że jeszcze tu kiedyś zaglądniecie i forum znów zacznie tętnić życiem:)))Pozdrowionka dla Was:)))

reklama
Witajcie,
Musek fakt nie udzielam się ostatnimi czasy bo czasu brak totalnie. Przedszkole, żłobek plus własna działalność to trochę dużo.
Musek nie zazdroszczę takie wyjazdu, mam nadzieję że z synkiem już ok?
Dziewczyny zapraszam Was do mojego sklepiku z odzieżą dziecięcą ul.Kościelna 7 sklep się zwie AGUGU. Przyjdzcie powiedzcie że jesteście z forum bb a będzie jakiś rabacik.

Ola24 obecnie chodzę do dr Bartoś. Chodziłam do niej jeszcze przed ciążą przez 3 miesiące, zresztą to dzięki niej jestem teraz najszczęśliwszą przyszłą mamą na świecie. Od 4 lat staraliśmy się z mężem o dziecko, niestety nic. Mój poprzedni lekarz z Kalisza sugerował, ze w naszym przypadku wchodzi w grę tylko in vitro. A tu proszę jaka niespodzianka.
Szczerze mówiąc mam wiele pytań, mnie czeka też cc i jestem troszkę przerażona. Nawet nie wiem kiedy najlepiej zacząć szykować wyprawkę dla dziecka. ehh nie mówiąc o tym, co jest konieczne do kupienia oprócz ciuszków. Więc gdybyś miała chwilkę czasu to możesz napisać. Za wszelkie informację będę bardzo wdzięczna. Z góry dzięki i pozdrawiam

Kamkaz rodzilam w ostrowie dwa razy i mogę go z ręką na sercu polecić, a oddział neonatologiczny jest super. Co do wyprawki to potrzebne rzeczy: wanienka, termometr do ciała, sól fizjologiczna, ją bym żadnych kremów do pupy nie kupowała bo w szpitalu dają takie małe wyprawki i tam są często próbki kremikow i wyprobujesz który ci podpasuje. Z ubrankami też bym na początku nie szalała po 4 lub5 sztuk na zmianę że wszystkiego tzn. Pajac, body, polspiochy lub spiochy jakas bluzeczka. Kombinezon. Jak coś to pisz

hej :) kiedys troche tu pisalam. Jestem mama 3 miesiecznego synka Mateusza. Mati urodzil sie 4 lipca z waga 3620 i 57 cm :)
Rowniez rodzilam w Ostrowie i przy porodzie byl dr.Pozorski . Najgorsza chyba opienie mam na temat dr.Lubeckiego. spieral sie ze mna ze termin zamiast na 27 czerwca mam na 10 lipca . a maly byl owwiniety pepowina i mial niedotlenie wewnatrzmaciczne .
Bojka z tego co sie orjentuje kiedys widzilam Cie z maluchami u Neonatologa :) wlasnie kochana powiedz mi co sadzisz na temat pani Dr. Tuzel ? byłam u niej na wizycie we wtorek z malym pierwszy raz ale szczerze nie jestem zachwycona . pozdrawiam mamusie i dzieciaczki :)

Patka ja chodzę do dr Bierły bo ona się zajmowała maluchami w szpitalu. Tuzel z tego co zauważyłam lubi trochę wszystko wyolbrzymiać, ale jeśli bym potrzebowała np konsultacji bo coś by było wg mnie nie tak to bym poszła do niej. Dr Bierla w środy przyjmuje to zapisz się do niej na następną wizytę

Nastepna wizyte mam do tego faceta . bo takie kolejki ze szok. dopiero mam na 22 grudnia . Dr,Tuzel ma obsesje na punkcie laktacji ;/ nie przekonuje kobiete ze nie mam pokarmu mimu proba przystawiana malego caly czas do piersi. jej zdaniem dziecko dokarmiane mm jest gorsze i napewno bedzie mialo raka :szok:
Tak wogole jak Ty sobie radzisz z blizniakami ? ja przy jednym nie wiem czasem jak sie nazywam :szok:

No pod względem laktacji to faktycznie ma hopla. A z blizniakami nie jest tak źle, mam wprawe po starszej córce, a poza tym bardzo dużo mąż też robi przy dzieciach. A tak wogóle to dzieci są w żłobku i przedszkolu a ja w pracy sobie od nich odpoczywam. A czemu chodzicie do neonatologa?

mały urodził sie 41i1 tc , mial niedotlenienie wewnatrzmaciczne i byl owiniety popowina (szelki z pepowiny) a przez to niedotlenienie mial za niskie ph w tej krwi z pepowiny. i mysle ze o to wlasnie chodzi.
dzionek fajny to z malym na spacerku bylam . Tylko ze moj kochany synek nie nawidzi lezec w gondoli ;/ musze go wozic w nosidelku .

reklama
PATKA-ja też byłam u Bierłowej z moim synkiem i byłam na prawdę zadowolona z wizyty.Bardzo miła Pani doktor i co najważniejsze starała się pomóż rozwiązać nasz problem(mój synek miał bardzo duże problemy ze snem).Byłam u niej prywatnie za wizytę płaciłam 40 zł..,byłam w szoku gdy zapytałam ile płace a ona rzuciła tak mała kwotę,Synek też nie lubiał leżeć w gondoli dlatego jak miał 5 miesięcy zamieniłam gondole na spacerówkę...troszkę było lepiej:)))a jesteś zadowolona z dr Pozorskiego??tak pytam z ciekawości bo to właśnie on prowadził moją ciąże.
BOJKa-z synkiem już dobrze...ale mamy skierowanie do poradni alergologiczno pulmunologicznej bo to już drugi raz jak mały miał zapalenie płuc...mój mąż ma stwierdzoną lekką astmę i być może mały odziedziczył to po nim....mam nadzieję jednak że będzie inaczej:)A jeśli chodzi o sklep to o ile się nie mylę to już tam byłam.....ale nie miałam pojęcia że to Twój biznes:))))

Do góry