reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

reklama
Faktycznie cisza była ;D
Jak długo podawać witaminę D waszym zdaniem? Ja wiem , że teraz według nowych trendów to do 18 roku życia w okresach bezsłonecznych tj jesień i zima a potem około 60tki zacząć znowu.
Na wypisie ze szpitala wpisano, żeby podawać do 3go miesiąca. Nie karmię już piersią od tygodnia i zastanawiam się czy dalej podawać D.

Hejka dziewczynki:)))Ja rzadko się udzielam ale codziennie Was czytam:)))u Nas wszystko oki...małemu od tygodnia zaczęłam wsypywać na noc troszkę kaszki do mleczka i dzięki temu mój kochany Synek budzi się tylko raz w nocy...więc mamusia w końcu chodzi wyspana:)))BOJKA-no właśnie kiedy na ten spacerek śmigamy??:) tylko że u mnie ostatnio troszkę problemów jest ze spacerkami bo mały nie chce mi we wózku siedzieć:(((dosłownie wyje i wyje...więc wychodzę z nim tylko wtedy kiedy widzę że za chwile przytnie komarka hehe:))A jak tam nasze ciężaróweczki się czują??jeszcze troszkę i nie które z Was będą tulić swoje maleństwa ehhh....cudowne uczucie:)))Ja bez mojego syneczka nie wyobrażam sobie życia...na prawdę nie sądziłam że można aż tak mocno kochać:)))Witam nową mamuśkę:)))KORONA na kiedy masz termin porodu??jaki lekarz prowadzi Twoja ciąże??ANKA-wózek bardzo ładny więc chyba nie masz się nad czym zastanawiać;))Dobra Kochane zmykam troszkę odpocząć:)Buziaki dla Was:*Ahhhaaa zapomniałam BOJKA dużo zdróweczka dla dzieciaczków życzę oby te wszystkie złe dolegliwości szybciutko mineły:)))

musek ja mam termin dopiero na 21 grudnia więc jeszcze daleka droga za mną:-) Masz rację, że to najwspanielasze uczucie przytulić się do swojej pociechy:-) ja bez mojego synka nie wyobrażam sobie życia. A niedługą będą już dwie pociechy do tulenia. Moją ciąże prowadzi dr. Czerniak z Poznania- przyjmuje w Kaliszu raz w tygodniu. Miałam na początku troszkę problemów i to dzięki niemu mam mojego Maksia. Polecam- lekarz z powołania.

A jak Ania moja pediatra kazała podawać nam witamię D do drugiego roku życia, Teraz byliśmy na bilansie dwulatka i kazała przestać. Latem nie ma sensu bo jest słonecznie ale jesienią czy zimą to trzeba koniecznie.

anka19 to Ty już na ostatnich nogach:-) jeszcze troszkę i będzie po wszystkim:-)

Byłyście wczoraj w Michałkowie?? My w końcu nie pojechaliśmy i chyba dobrze, bo podobno był taki korowód samochodów że szok

Hejo :) Pleszewianka może dołączyć? Co do szpitali to pierwszy poród w Pleszewie - sale, łazienki super, sala porodowa również, chirurgia też ale co z tego jak położne wstrętne, zero uczuć...

Drugi poród w Jarocinie i chociaż jedna łazienka na cały oddział to serdecznie polecam. Tyle co się naśmiałam z tymi Położnymi to nigdzie, Pani Pediatra po prostu super, długie i wyczerpujące odpowiedzi na temat zdrowia dziecka, masz problemy z karmieniem Panie pomogą a jak problem jest nadal to przynoszę buteleczkę i mama tak karmi, o nic nie trzeba się prosić wszystko dla Pacjentek. Wszystkie życzliwe, miłe, przytulają, pocieszają takie kochane kobietki.

A co tu takie pustki??

Deizii witaj :) w Ostrowie też oddział super, położne w większości też kochane, za to lekarze tacy sobie. Jedyny najlepszy Maciejewski już nie pracuje, ale ja poród wspominam miło:-)

ja siedzę w pracy, czekam na klientkę, i myślę co tu zjeść:-) chyba po drożdżówkę pobiegnę hehe:-) :-)no i na obiad też nic dziś nie mam, więc coś na szybko będę pichcić wieczorem.

W czwartek planujemy z Maksiem jeschać do Zoo do Wrocławia:-)

Jeeeej... Dziewczyny podziwiam Was, że dajecie radę!! Zwłaszcza Ciebie Bojka!! Ja z tym moim pierwszym Antkiem, czasem nie wiem co mam zrobić- to moje pierwsze doświadczenie i jak na razie nie wyobrażam sobie mieć jeszcze jednego dziecka, bo na razie nie radze sobie z jednym.... Co prawda to dopiero pierwsze 10 dni z Maluszkiem i pewnie jeszcze trochę musi minąć zanim się dobrze poznamy i zrozumiemy i nauczymy niektórych rzeczy....

Mama Ola dasz radę! Wszystko wymaga czasu, musisz nauczyć się do nowej sytuacji i nowego domownika, zmienić zwyczaje i przyzwyczajenia. Ale macierzyństwo to piękna sprawa. Pozdrawiam i ściskam

Deizii - witaj serdecznie :-)

Mama Ola - jeszcze troszkę i znajdziecie razem z Antosiem swój własny rytm. Ja dopiero po dwóch latach pomyślałam o drugim dziecku. Ciesz się maleństwem bo te chwile tak szybko mijają.

Korona - udanej wyprawy do zoo. Ja planuję jechać z Igą we wakacje do zoo w planach był Wrocław, ale wpadłam ostatnio na szatański plan, żeby pojechać pociągiem do Berlina do zoo. :-D A co tak w ramach rozrywki zrobię z córki podróżniczkę:-D A gdzie pracujesz że czekasz na klientkę ??

Co do witaminy D to też mam w zaleceniach żeby podawać do 18 roku życia, jednak z doświadczenia z Igą to jej podawałam przez ok 3-4 miesięcy. A bliźniakom nie wiem jak długo będę podawać bo u nich to wszystko wygląda inaczej.

reklama
hej dziewczyny.

Powiedzcie jak wygląda obchód lekarzy po porodzie??

Można stosować w ostrowskim szpitalu siateczkowe majtki??

Do góry