reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Jakiego ginekologa w Ostrowie polecacie? Na nfz lub też prywatnie? Bo muszę iść gdzieś na kontrolę popołogową, a nie mam pojęcia kto w Ostrowie jest w miarę dobrym ginekologiem (bo słyszałam że bardzo dobrego gina tutaj nie ma)....

reklama
Ja chodzę prywatnie do dr Gronowskiej - jestem bardzo zadowolona, chociaż słyszałam o niej różne opinie to ja nie mogę złego słowa na nią powiedzieć. Dla swoich pacjentek jest bardzo miła. Z tego co słyszałam to dobre opinie też mają dr Maciejewski i Pozorski.

A ja mam pytanie dotyczące położnej środowiskowej. Jak to w ogóle jest? Czy taką położną to należy wybrać czy to jakoś odgórnie jest przydzielana. A jeśli należy sobie ją samemu wybrać to kiedy należy to zrobić?

Ola - położną musisz wybrać sobie sama. W większości przychodni gdzie są lekarze rodzinni znajdują się położne środowiskowe. Kiedy się do niej zapiszesz musisz zadzwonić do niej i powiedzieć że jesteś jej pacjentką i że obecnie jesteś w ciąży. Na pewno będzie się chciała spotkać z Tobą przed porodem (powinna przynajmniej), w szpitalu po porodzie również będziesz musiała podać nazwisko położnej i oni ją zawiadamiają że już urodziłaś, jednak jeśli się nie skontaktuje z Tobą jakieś 2 dni po wyjściu ze szpitala sama ją powiadom że już urodziłaś (czasami szpital nawala i zapomina zawiadomić). Mogę polecić położną Elę Banach - przychodnia na Wrocławskiej (była kolejowa). Przychodziła do mnie po pierwszym porodzie i teraz również.

Mama Ola - ja chodziłam prywatnie do Gostomczyka i jestem z niego zadowolona. Co do lekarzy na nfz to wiem że są długie kolejki, więc pozostaje Ci raczej tylko wizyta prywatna.

Pozdrawiam

bojka_6 - tak sobie właśnie myślę, że na nfz nie mam co liczyć.... Więc możecie podać namiary na tych lekarzy (p. Gronowską, Pozorskiego, Maciejewskiego i Gostomczyka)- podzwonię zobaczę, który bedzie miał wolne miejsce na wizytę...

A co tu takie pustki??

Deizii witaj :) w Ostrowie też oddział super, położne w większości też kochane, za to lekarze tacy sobie. Jedyny najlepszy Maciejewski już nie pracuje, ale ja poród wspominam miło:-)

ja siedzę w pracy, czekam na klientkę, i myślę co tu zjeść:-) chyba po drożdżówkę pobiegnę hehe:-) :-)no i na obiad też nic dziś nie mam, więc coś na szybko będę pichcić wieczorem.

W czwartek planujemy z Maksiem jeschać do Zoo do Wrocławia:-)

My mieliśmy plany na Dzień Dziecka ZOO ale Poznańskie :) ale chłopcy zaczynają mi tu AQUAPARK wymyślać... że oni wolą się pobawić w wodzie niż robić kilometrowe wycieczki a pogoda nie wiadomo jaka będzie a Ignaś mały i nie będzie nic wiedział i pamiętał a w basenie przynajmniej odruch płodowy zostanie podtrzymany... Jest fajna promocja w Pleszewie w AQUAPARKU na Dzień Dziecka 2 godziny w cenie jednej i chyba skorzystamy. W Kaliszu też mają być jakieś fajne atrakcje.

Hej dziewczyny!

Zoo nie wypaliło, bo pogoda nie dopisała, w przyszłą niedzielę się może uda. Wczoraj byliśmy na tym festynie na piaskach, ale Maksiol jeszcze za mały na takie zabawy. Za to podobało mu się, że tyle ludzie było i dużo dzieci.

bojka ja mam swój salon w Kaliszu, jestem masażystką, w sumie takie małe spa wraz z dwoma koleżankami, każda ma swoją działkę i robi swoje. Dopiero rozkręciłam biznes, a tu się okazało, że jestem w ciąży:-)no i teraz będę musiała szukać zastępstwa, bo nie wiem ile dam jeszcze radę, masaż to ciężka praca...

Deizzi narobiłaś mi ochoty na aquapark:-) mi co prawda pozostakje tylko pływanie ale moje chłopaki chętnie by poszalały

Mama Ola do Maciejewskiego dłuugie terminy, Gostomczyk to dobry lekarz choć ma różne opinie, numer na pewno znajdziesz w necie. Ja chodzę do lekarza z Poznania, jest świetnym specjalistą, ale przyjmuje w Kaliszu i to tylko w środy. A który lekarz prowadził Ci ciążę??

Lecę gotować obiad, dzisiaj karkówka , sosik, kapustka i kopytka

Korona- ja przez całą ciążę studiowałam i mieszkałam w Poznaniu i tam miałam ginekologa prowadzącego, a od kiedy Mały jest na świecie mieszkam w Ostrowie- to dla mnie zupełnie nowe miasto i nowi ludzie, i nie mam pojecia kto tu jest dobrym lekarzem, dlatego też tak pytam, bo nie mam tu nikogo znajomego, kto mógłby mi pomóc w tych sprawach... :)

Mama Ola czyli w sumie szukasz tu jakiegoś lekarza do którego chciałabyś chodzić- no to Maciejewski jest super, Pozorskiego bardzo polecają, dr Czechmanowski też ma dobre opinie, a przyjmuje na Kościuszki w Familia Medica. Lekarzy jest tu dużo kogoś znajdziesz. Ja też polecam mojego, ale przyjmuje tylko w środy w Kaliszu:-)
A co studiowałaś?? Ciężko pewnie było się przenieść z dużego miasta co??

reklama
Korona- tak dokładnie, szukam jakiegoś lekarza "na stałe"....
Studiowałam pielęgniarstwo, teraz pozostała mi jeszcze obrona pracy magisterskiej, w sumie muszę jeszcze dokończyć statystykę ;)
Bardzo ciężko nie było mi się tu przenieść, bo pochodzę z małej miejscowości koło Pleszewa, a w Poznaniu mieszkałam tylko na czas studiów. Z mężem zdecydowaliśmy się na mieszkanie w Ostrowie, bo wydaje się bardziej "przytulny" niż Kalisz. Chociaż brakuje mi tu znajomych z którymi mogłabym się spotkać.

Do góry