reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

reklama
Hej.
Jestem tutaj nowa i chciałabym się przywitać ;). Przeprowadzilam się do Ostrowa i jestem mama 5 miesięcznego synka :). Mam pytanie czy moglybyscie polecić dobrego pediatre?
Pozdrawiam

Hej.
Jestem tutaj nowa i chciałabym się przywitać ;). Przeprowadzilam się do Ostrowa i jestem mama 5 miesięcznego synka :). Mam pytanie czy moglybyscie polecić dobrego pediatre?
Pozdrawiam
Witaj i rozgość się u nas choć tu ostatnio straszną cisza... brak czasu chyba[emoji2].
Co do pediatry to ja nie pomogę, bo ja nie z Ostrowa więc nie mam lekarza w tym mieście
Hej hej[emoji2]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie,chciałabym dołączyć do Was. Jestem z okolic Ostrzeszowa, ale tutaj nie chcę rodzić. Ogólnie jestem przerażona, ale po przeczytaniu większości postów chyba zdecyduję się na Ostrów. Termin mam pod koniec grudnia. Jest ktoś w podobnej sytuacji?

Witajcie,chciałabym dołączyć do Was. Jestem z okolic Ostrzeszowa, ale tutaj nie chcę rodzić. Ogólnie jestem przerażona, ale po przeczytaniu większości postów chyba zdecyduję się na Ostrów. Termin mam pod koniec grudnia. Jest ktoś w podobnej sytuacji?
Witaj
Niczym się nie przejmuj... Dzidzia najważniejsza. To Twój pierwszy poród? Chcesz rodzić siłami natury czy cc?

Witaj
Niczym się nie przejmuj... Dzidzia najważniejsza. To Twój pierwszy poród? Chcesz rodzić siłami natury czy cc?

Tak, to mój pierwszy poród. Zawsze myślałam, żeby zrobić wszystko żeby było cc, jakoś wydawało mi się to łatwiejsze, a teraz już sama nie wiem, tym bardziej, że nie chodzę do żadnego lekarza, który pracuje w ostrowskim szpitalu...

Też kiedyś myślałam, ze cc jest dużo "lepsze". Dużo czytałam w Internecie i doradzalam sie różnych osób i jeżeli miałabym następnym razem rodzić to tylko sn tak jak za pierwszym razem. Bardzo szybko doszłam do siebie chociaż byłam nacinana i jedyne co mi doskwieralo to hemoroid, z którym sobie poradzilam ;). Owszem poród bolał, nie jest to ukąszenia komara ale do przeżycia ;). Co najważniejsze od razu dostajemy dziecko do piersi i sa to piękne chwile :). Nasluchalam się jak to wygląda w szpitalach, ze strasznie traktują rodzace np na Polnej w Poznaniu, a tutaj bardzo mile zaskoczenie :). Położne sa jak do rany przyłoż, zawsze pomocne i nie czuć było ze pracują tutaj za karę, czuło się domowa atmosferę.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też wolałabym rodzić sn jednak niestety nie mogę. Pierwszą ciążę miałam rozwiązywaną właśnie siłami natury ale Piotrusia już musiałam rodzić przez cesarskie cięcie. Ale cóż... Ważne, aby z dzieckiem było wszystko w porządku[emoji3]

Do góry