reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

osłonki na piersi, wkładki laktacyjne... wszystko o dodatkach

reklama
uzywalam Avent i bardzo chwale - wiem ze sa dwa rozmiary wiec pewnie na poczatek kupuj mniejsze. ja nie wiem czy maz kupil mniejsze czy wieksze ale tak czy siak super sie sprawdzily :)

dzieki dziewczyny:):)
musze sobie je kupic bo moje brodawki cos czuje ze sa starsznie wrazliwe
dzieki za wskazowki i czekam na wiecej jaski sie komus nasuna;):)

ja miałam aventu normal... avent jest super. wiem co mówię, bo karmiłam przez nie ponad półtora miesiąca :)
co do wrażliwych brodawek, to mnie w czasie ciązy krwawiły lekko :( dodam, ze leciało mi już wtedy mleko. i ja stosowałam maltan. maść jest REWELACYJNA! i później w czasie karmienia też się sprawdza. bo pomimo karmienia przez kapturki miałam obtarte brodawki :( widać też były delikatne... teraz już nie są, choć zdarza się, ze tymuś mocniej ściśnie i boli... ale to już pikuś ;D

efunia Krwawily brodwaki w czasie ciazy? ale przez co? ???czym to bylo spowodowane skoro maluch jeszzce ich nie ciagnal???

A mój synuś to potrawić dać czadu podczas karmienia.Od kilku miesięcy drapie i szczypie mnie po piersiach jak je.
Cała jestem podrapana.A ostatnio ma dużo siły i muszę mu trzymać rączki ....bo by mi dziurę wydrapał

U mnie podobnie. Całe piersi w małych sznytkach i strupkach. A pazurki mój Jeruś ma ostre jak małe żyletki. Tylko co zrobic, jak jemu je się najlepiej jak sobie sam cycusia "powyciska"?

reklama
nie wiem od czego... wieczorami zdejmowałam strupki...dziwne ale nie było to aż tak bardzo bolesne..
dziewczyny u nas było to samo... tymi drapał mnie koszmarnie po cycach. pani z poradni laktacyjnej zaproponowała, zeby dawać mu podczas jedzenia chusteczkę higieniczną... podziałało :)

Do góry